Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Špagety s jesennou omáčkou

Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie mäso so zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Mrkvová polievka
Lahodné pečené zemiaky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Hrachová polievka
Lasagne z panvice
Vyprážaný syr
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Biela ryba s fazuľou
Tournedos s maslovou zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Sladká bravčová panenka
Biela treska
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Guláš z cíceru a mangoldu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Losos s cuketovou krustou
Mediteránska rapsódia
Letné zeleninové ragú
Tekvicová polievka s jablkom
Špagety zo Stredomoria
Pikantná rybacia zmes
Pizza v zemiakoch
Kurča na bielom víne
Pečená jahňacina s mandľami
Okúzľujúce letné kurča
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Polievka s mäsovými guličkami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z bôbu
Zeleninové špízy
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie mäso na thajský spôsob
Rolky z roštenky so zeleninou
Jemný hubový guláš
Paradajková polievka
Caponata a lá Podravka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Kuracie prsia pečené v rúre
Šošovicová polievka so špenátom
Polievka z fazuľových strukov
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie tyčinky v kečupe
Grilovaný hamburger
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčová panenka so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ravioly so šalviou
Kuracie fajitas
Ražniči z lososa
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Treska s vajíčkovým šalátom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tuniakový šalát
Cuketové jednohubky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Párky v slanine
Pikantné bravčové závitky
Pohánka s klobásou
Hubový guľáš
Grilované rebierka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Ovocný šalát s kuracinou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Viac receptov pre túto náladu

Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia vás jednoduchou lesnou chuťou.

Suroviny

400 g Podravka špagiet
soľ
Na omáčku:
500 g hríbov (šampiňóny, hliva, shiitake, ...)
3 lyžice oleja
2 strúčiky cesnaku
400 ml smotany
100 ml bieleho vína
1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode a potom ich scedíme.
  • 2 Hríby očistíme a nakrájame na plátky alebo štvrtiny v závisloti od veľkosti. Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a nakrájané hríby.
  • 3 Chvíľku pražíme, potom prilejeme smotanu, víno a primiešame hovädzí bujón.
  • 4 Varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme omáčku a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Tip

Ak chcete, aby omáčka bola viac aromatická, pridajte nejaké sušené hríby, ktoré ste predtým namočili do teplej vody.

Porcia

Špagety prelejeme omáčkou a podávame.

Zdieľať s priateľmi