Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Polievka z bôbu

Zapečené špagety s tuniakom
Zeleninové špízy
Rolky z roštenky so zeleninou
Špagety s jesennou omáčkou
Grilovaný hamburger
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Bravčové kotlety s kuskusom
Biela treska
Nové zemiaky s Ajvarom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Losos s cuketovou krustou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Guláš z cíceru a mangoldu
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečená jahňacina s mandľami
Ražniči z lososa
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Pohánka s klobásou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Polievka z fazuľových strukov
Pikantná rybacia zmes
Caponata a lá Podravka
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pikantné bravčové závitky
Kuracie mäso so zeleninou
Ravioly so šalviou
Sladká bravčová panenka
Lasagne z panvice
Treska s vajíčkovým šalátom
Jemný hubový guláš
Kurča na bielom víne
Šošovicová polievka so špenátom
Pizza v zemiakoch
Grilované rebierka
Rizoto na španielsky spôsob
Hrachová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Tournedos s maslovou zeleninou
Vyprážaný syr
Cuketové jednohubky
Špagety zo Stredomoria
Polievka s mäsovými guličkami
Tuniakový šalát
Párky v slanine
Polievka z rukoly a kreviet
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Letné zeleninové ragú
Mrkvová polievka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Biela ryba s fazuľou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Lahodné pečené zemiaky
Mediteránska rapsódia
Kuracie tyčinky v kečupe
Kuracie fajitas
Paradajková polievka
Hubový guľáš
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Bravčová panenka so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.

Suroviny

300 g očistených mladých bôbov
100 g obielených zemiakov
50 g cibule
20 g masla
1 lyžica Podravka ochucovadla
1 lyžička škrobu
4 lyžice citrónovej šťavy
400-500 ml vody
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Očistený bôb dáme do vriacej vody a varíme. Keď trošku zmäkne, pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky.
  • 2 Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a krátko opražíme na masle. Opraženú cibuľu, uvarený bôb a zemiaky spolu s troškou vody rozmixujeme mixérom dohladka. Rozmixovanú zmes dáme naspäť do hrnca.
  • 3 Zalejeme vodou, pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a aj škrob rozrobený v troške vody. Poriadne zamiešame, krátko povaríme a po odstavení primiešame olivový olej.

Tip

Lyžicu uvareného bôbu si odložte, nerozmixujte. Potom ho môžete vmiešať do rozmixovanej polievky.

Porcia

Polievku posypeme nasekanou pažítkou a teplú podávame.

Zdieľať s priateľmi