Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Hrachová polievka

Párky v slanine
Teľacie kotlety so zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Morčacina s citrónom a oreganom
Tournedos s maslovou zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Mediteránska rapsódia
Bravčové kotlety s kuskusom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zapečené špagety s tuniakom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Tuniakový šalát
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tekvicová polievka s jablkom
Šošovicová polievka so špenátom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Vyprážaný syr
Ovocný šalát s kuracinou
Rolky z roštenky so zeleninou
Špagety s jesennou omáčkou
Zeleninové špízy
Pikantné bravčové závitky
Guláš z cíceru a mangoldu
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Jemný hubový guláš
Biela ryba s fazuľou
Polievka z fazuľových strukov
Pikantná rybacia zmes
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilovaný hamburger
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pizza v zemiakoch
Ravioly so šalviou
Kuracie tyčinky v kečupe
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Mrkvová polievka
Špagety zo Stredomoria
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Hubový guľáš
Losos s cuketovou krustou
Polievka z bôbu
Kuracie fajitas
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Paradajková polievka
Biela treska
Pečená jahňacina s mandľami
Caponata a lá Podravka
Ražniči z lososa
Cuketové jednohubky
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Polievka s mäsovými guličkami
Cestovinový šalát so surimi
Okúzľujúce letné kurča
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracie mäso so zeleninou
Kurča na bielom víne
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Sladká bravčová panenka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Bravčová panenka so zeleninou
Grilované rebierka
Pohánka s klobásou
Nové zemiaky s Ajvarom
Letné zeleninové ragú
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Lasagne z panvice
Viac receptov pre túto náladu

Je veľa spôsobov, ako pripraviť hrachovú polievku. My odporúčame hrachovú polievku pre mäsožravcov. Párok alebo klobáska jej dodá tú správnu vôňu a chuť.

Suroviny

1 hrnček Lagris hrachu
2 mrkvy
2 zemiaky
2 párky
1 lyžica Podravky ochucovadla
majorán

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Hrach preberieme, umyjeme a dáme variť (množstvo vody dáme podľa toho, akú hustú chceme polievku mať).
  • 2 Pridáme Podravku ochucovadlo a občas miešame. Keď je hrach skoro rozvarený, pridáme nakrájanú mrkvu a neskôr aj na kocky nakrájané zemiaky a párok alebo klobásu.
  • 3 Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec ochutíme troškou majoránky a jedlo je hotové.

Porcia

Podávame s krutónmi.

Malé tajomstvá

Hrach je v gastronómii pokladaný za zeleninu, no botanicky patrí medzi ovocie.

Zdieľať s priateľmi