Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou

Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cviklové krupoto s bielou rybou
Stredomorská frittata
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Strukovinový šalát so zeleninou
Špargľová polievka
Tuniak so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Sójový šalát s tuniakom
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové rizoto so slaninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Oranžové rizoto
Krevety na zeleninovom lôžku
Ražniči z lososa
Paradajkové košíčky so pšenom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ružičková polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tekvicová polievka s jablkom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Biela treska
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové špízy
Mediteránska rapsódia
Rizoto na španielsky spôsob
Teplý zeleninový šalát
Tabouleh
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajková polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Caponata a lá Podravka
Bohatá jesenná polievka
Letné zeleninové ragú
Cestoviny na stredomorský spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Grilované tofu
Losos s cuketovou krustou
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracie fajitas
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Jaipur kari
Stredomorský šalát
Biela ryba s kuskusom
Opekaná zelenina
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cuketové jednohubky
Gyros šalát
Paella s kuracím mäsom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Treska so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Šošovicová krémová polievka
Tuniakový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Baklažány sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby. Prinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná chuť baklažánu, kuskusu a pečenej zeleniny. Podravka ochucovadlo Stredomorie tomu dodá nezabudnuteľnú chuť Stredomoria.

Suroviny

1/2 šálky celozrnného kuskusu
1 šálka vody
1 PL Podravky ochucovadla Stredomorie
2 ks farebnej papriky
1 ks veľkej cibule
1 ks mrkvy
1 ks cukiny
6 ks baklažánov
2 PL posekanej petržlenovej vňate
2 PL posekanej mäty
2 PL olivového oleja
soľ, papier na pečenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Do vody nasypeme 1 polievkovú lyžicu Podravky ochucovadla Stredomorie. Privedieme do varu, prikryjeme a odstavíme. Necháme prikryté 5 minút. Vývar opäť privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame doň suchý kuskus. Prikryjeme, necháme 15 minút vsiaknuť vývar do kuskusu. Počas tejto doby trikrát premiešame vidličkou.
  • 2 Zeleninu umyjeme a pokrájame na kocky. V panvici zohrejeme olivový olej. Nakrájanú zeleninu vložíme do panvice, posolíme a za občasného miešania opekáme 5 minút. Zelenina má zostať chrumkavá. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú zeleninu zmiešame s kuskusom, mätou a petržlenovou vňaťou.
  • 3 Konce baklažánov odkrojíme a každý baklažán rozdelíme na rovnaké valčeky. Do takto upravených baklažánov plníme hotový kuskus a vložíme ich na pekáč. Baklažány zakryjeme papierom na pečenie alebo alobalom. Rúru na pečenie zohrejeme na 200°C. Pekáč s prikrytými baklažánmi vložíme do rúry a pečieme 20 minút.

Porcia

Podávame so šalátom. Rovnako môžeme upravovať aj paradajky alebo cukiny.

Zdieľať s priateľmi