Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou

Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Caponata a lá Podravka
Krevety na zeleninovom lôžku
Tabouleh
Treska s vajíčkovým šalátom
Grilované tofu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Opekaná zelenina
Paradajková polievka
Biela treska
Šalát z grilovanej zeleniny
Cuketové jednohubky
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniakový šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Jaipur kari
Ražniči z lososa
Paradajková polievka s bazalkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Šošovicová krémová polievka
Biela ryba s kuskusom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Stredomorská frittata
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Zeleninové rizoto so slaninou
Treska so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Okúzľujúce letné kurča
Teplý zeleninový šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rizoto na španielsky spôsob
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Oranžové rizoto
Paella s kuracím mäsom
Mediteránska rapsódia
Bohatá jesenná polievka
Sójový šalát s tuniakom
Špagety zo Stredomoria
Stredomorský šalát
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracie fajitas
Zeleninové špízy
Špargľová polievka
Tuniak so zeleninou
Ružičková polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Pečený losos v medovej omáčke
Gyros šalát
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paradajkové košíčky so pšenom
Letné zeleninové ragú
Viac receptov pre túto náladu

Baklažány sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby. Prinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná chuť baklažánu, kuskusu a pečenej zeleniny. Podravka ochucovadlo Stredomorie tomu dodá nezabudnuteľnú chuť Stredomoria.

Suroviny

1/2 šálky celozrnného kuskusu
1 šálka vody
1 PL Podravky ochucovadla Stredomorie
2 ks farebnej papriky
1 ks veľkej cibule
1 ks mrkvy
1 ks cukiny
6 ks baklažánov
2 PL posekanej petržlenovej vňate
2 PL posekanej mäty
2 PL olivového oleja
soľ, papier na pečenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Do vody nasypeme 1 polievkovú lyžicu Podravky ochucovadla Stredomorie. Privedieme do varu, prikryjeme a odstavíme. Necháme prikryté 5 minút. Vývar opäť privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame doň suchý kuskus. Prikryjeme, necháme 15 minút vsiaknuť vývar do kuskusu. Počas tejto doby trikrát premiešame vidličkou.
  • 2 Zeleninu umyjeme a pokrájame na kocky. V panvici zohrejeme olivový olej. Nakrájanú zeleninu vložíme do panvice, posolíme a za občasného miešania opekáme 5 minút. Zelenina má zostať chrumkavá. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú zeleninu zmiešame s kuskusom, mätou a petržlenovou vňaťou.
  • 3 Konce baklažánov odkrojíme a každý baklažán rozdelíme na rovnaké valčeky. Do takto upravených baklažánov plníme hotový kuskus a vložíme ich na pekáč. Baklažány zakryjeme papierom na pečenie alebo alobalom. Rúru na pečenie zohrejeme na 200°C. Pekáč s prikrytými baklažánmi vložíme do rúry a pečieme 20 minút.

Porcia

Podávame so šalátom. Rovnako môžeme upravovať aj paradajky alebo cukiny.

Zdieľať s priateľmi