Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou

Ražniči z lososa
Zeleninové špízy
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Gyros šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Cuketové jednohubky
Paradajková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie fajitas
Špargľová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Opekaná zelenina
Letné zeleninové ragú
Tuniakový šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Treska so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Šošovicová krémová polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tuniak so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Špagety zo Stredomoria
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ružičková polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Mediteránska rapsódia
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paella s kuracím mäsom
Jaipur kari
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilované tofu
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Sójový šalát s tuniakom
Biela treska
Krevety na zeleninovom lôžku
Stredomorská frittata
Tekvicová polievka s jablkom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Teplý zeleninový šalát
Tabouleh
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Oranžové rizoto
Pečený losos v medovej omáčke
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Caponata a lá Podravka
Losos s cuketovou krustou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Stredomorský šalát
Bohatá jesenná polievka
Viac receptov pre túto náladu

Baklažány sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby. Prinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná chuť baklažánu, kuskusu a pečenej zeleniny. Podravka ochucovadlo Stredomorie tomu dodá nezabudnuteľnú chuť Stredomoria.

Suroviny

1/2 šálky celozrnného kuskusu
1 šálka vody
1 PL Podravky ochucovadla Stredomorie
2 ks farebnej papriky
1 ks veľkej cibule
1 ks mrkvy
1 ks cukiny
6 ks baklažánov
2 PL posekanej petržlenovej vňate
2 PL posekanej mäty
2 PL olivového oleja
soľ, papier na pečenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Do vody nasypeme 1 polievkovú lyžicu Podravky ochucovadla Stredomorie. Privedieme do varu, prikryjeme a odstavíme. Necháme prikryté 5 minút. Vývar opäť privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame doň suchý kuskus. Prikryjeme, necháme 15 minút vsiaknuť vývar do kuskusu. Počas tejto doby trikrát premiešame vidličkou.
  • 2 Zeleninu umyjeme a pokrájame na kocky. V panvici zohrejeme olivový olej. Nakrájanú zeleninu vložíme do panvice, posolíme a za občasného miešania opekáme 5 minút. Zelenina má zostať chrumkavá. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú zeleninu zmiešame s kuskusom, mätou a petržlenovou vňaťou.
  • 3 Konce baklažánov odkrojíme a každý baklažán rozdelíme na rovnaké valčeky. Do takto upravených baklažánov plníme hotový kuskus a vložíme ich na pekáč. Baklažány zakryjeme papierom na pečenie alebo alobalom. Rúru na pečenie zohrejeme na 200°C. Pekáč s prikrytými baklažánmi vložíme do rúry a pečieme 20 minút.

Porcia

Podávame so šalátom. Rovnako môžeme upravovať aj paradajky alebo cukiny.

Zdieľať s priateľmi