Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami

Losos s cuketovou krustou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Jaipur kari
Šošovicová krémová polievka
Paella s kuracím mäsom
Tuniakový šalát
Stredomorský šalát
Špargľová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ružičková polievka
Paradajková polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Rizoto na španielsky spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Gyros šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Treska so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Kuracie fajitas
Biela treska
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Treska s vajíčkovým šalátom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Mediteránska rapsódia
Caponata a lá Podravka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Opekaná zelenina
Stredomorská frittata
Morčacina s citrónom a oreganom
Oranžové rizoto
Grilované tofu
Bohatá jesenná polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Špagety zo Stredomoria
Tuniak so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajkové košíčky so pšenom
Zeleninové rizoto so slaninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Letné zeleninové ragú
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Krevety na zeleninovom lôžku
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teplý zeleninový šalát
Tabouleh
Zeleninové špízy
Ražniči z lososa
Cuketové jednohubky
Viac receptov pre túto náladu

S takou jedinečnou rybou ako je pleskáč by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju spolu s ľahkou krémovou omáčkou, ozdobte olivami a kaparami a ako prílohu pripravte jednoduché varené zemiaky. Toto jedlo je skutočne najlepším príkladom vysokokvalitnej večere z morských plodov.

Suroviny

8 pleskáčov (približne 150 g)
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
12 ks olív
1 polievková lyžica kapár
500 ml smotany na šľahanie alebo smotany zriedenej pol na pol s mliekom

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Filety z pleskáča posypeme Podravkou na ryby a necháme marinovať približne 30 minút.
  • 2 Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a filety opekáme kožou nadol asi 5 minút.
  • 3 Pridáme nakrájané olivy, kapary a opekáme ešte zhruba minútu.
  • 4 Prilejeme smotanu (alebo smotanu zmiešanú pol na pol s mliekom) a privedieme do varu.
  • 5 Filety opatrne obrátime a podľa chuti osolíme a okoreníme. Ak je to potrebné, na zriedenie omáčky pridáme trochu vody. Povaríme ďalšie 2-3 minúty. Filety presunieme na servírovací tanier, obložíme zemiakmi, posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a podávame.

Malé tajomstvá

Na ozvláštnenie chuti ryby, do panvici pred vložením ryby môžeme priliať trochu bieleho vína.

Zdieľať s priateľmi