Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajková polievka s bazalkou

Okúzľujúce letné kurča
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie fajitas
Ražniči z lososa
Šalát z grilovanej zeleniny
Opekaná zelenina
Biela ryba s kuskusom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šošovicová krémová polievka
Tabouleh
Mediteránska rapsódia
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pečený losos v medovej omáčke
Špargľová polievka
Bohatá jesenná polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Losos s cuketovou krustou
Tuniak so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Biela treska
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Sójový šalát s tuniakom
Treska s vajíčkovým šalátom
Teplý zeleninový šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Stredomorská frittata
Caponata a lá Podravka
Tuniakový šalát
Letné zeleninové ragú
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Stredomorský šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Gyros šalát
Paella s kuracím mäsom
Oranžové rizoto
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska so zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cuketové jednohubky
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tekvicová polievka s jablkom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Jaipur kari
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morčacina s citrónom a oreganom
Rizoto na španielsky spôsob
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Špagety zo Stredomoria
Grilované tofu
Zeleninové špízy
Ružičková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi