Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajková polievka s bazalkou

Krevety na zeleninovom lôžku
Bohatá jesenná polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Pečený losos v medovej omáčke
Caponata a lá Podravka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ružičková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Losos s cuketovou krustou
Paella s kuracím mäsom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Biela treska
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Teplý zeleninový šalát
Opekaná zelenina
Kuracie fajitas
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Treska s vajíčkovým šalátom
Letné zeleninové ragú
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špargľová polievka
Jaipur kari
Treska so zeleninou
Cuketové jednohubky
Špagety zo Stredomoria
Šošovicová krémová polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Sójový šalát s tuniakom
Ražniči z lososa
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniak so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Gyros šalát
Tuniakový šalát
Tabouleh
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Stredomorská frittata
Strukovinový šalát so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Biela ryba s kuskusom
Zeleninové špízy
Rizoto na španielsky spôsob
Oranžové rizoto
Okúzľujúce letné kurča
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Grilované tofu
Paradajková polievka
Stredomorský šalát
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi