Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajková polievka s bazalkou

Paradajková polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Zeleninové špízy
Biela ryba s kuskusom
Oranžové rizoto
Ružičková polievka
Tuniakový šalát
Ražniči z lososa
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Okúzľujúce letné kurča
Opekaná zelenina
Krevety na zeleninovom lôžku
Tuniak so zeleninou
Špargľová polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tabouleh
Grilované tofu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Biela treska
Cuketové jednohubky
Stredomorská frittata
Šošovicová krémová polievka
Jaipur kari
Mediteránska rapsódia
Sójový šalát s tuniakom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teplý zeleninový šalát
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Chutný šalát z opečených zemiakov
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paella s kuracím mäsom
Zeleninové rizoto so slaninou
Bohatá jesenná polievka
Letné zeleninové ragú
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pečený losos v medovej omáčke
Stredomorský šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Caponata a lá Podravka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Treska so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Gyros šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Losos s cuketovou krustou
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Tekvicová polievka s jablkom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Kuracie fajitas
Rizoto na španielsky spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi