Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajková polievka s bazalkou

Oranžové rizoto
Stredomorský šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Stredomorská frittata
Biela ryba s kuskusom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie fajitas
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zeleninové špízy
Tuniakový šalát
Ražniči z lososa
Ružičková polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Špargľová polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Paella s kuracím mäsom
Caponata a lá Podravka
Mediteránska rapsódia
Teplý zeleninový šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Tuniak so zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečený losos v medovej omáčke
Letné zeleninové ragú
Bohatá jesenná polievka
Opekaná zelenina
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela treska
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tabouleh
Paradajkové košíčky so pšenom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Špagety zo Stredomoria
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajková polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Okúzľujúce letné kurča
Jaipur kari
Treska s vajíčkovým šalátom
Morčacina s citrónom a oreganom
Krevety na zeleninovom lôžku
Gyros šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cuketové jednohubky
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Treska so zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Grilované tofu
Rizoto na španielsky spôsob
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Sójový šalát s tuniakom
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi