Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajková polievka s bazalkou

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Špargľová polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Grilované tofu
Opekaná zelenina
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Jaipur kari
Stredomorská frittata
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zeleninové špízy
Biela treska
Okúzľujúce letné kurča
Tuniakový šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Krevety na zeleninovom lôžku
Morčacina s citrónom a oreganom
Pečený losos v medovej omáčke
Gyros šalát
Ružičková polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Letné zeleninové ragú
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Losos s cuketovou krustou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Šošovicová krémová polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špagety zo Stredomoria
Tuniak so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Tabouleh
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Treska so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Paella s kuracím mäsom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cuketové jednohubky
Kuracie fajitas
Strukovinový šalát so zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Treska s vajíčkovým šalátom
Bohatá jesenná polievka
Caponata a lá Podravka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka
Stredomorský šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Teplý zeleninový šalát
Oranžové rizoto
Paradajkové košíčky so pšenom
Ražniči z lososa
Tekvicová polievka s jablkom
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi