Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajková polievka s bazalkou

Kuracina s tekvicou a zeleninou
Jaipur kari
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Okúzľujúce letné kurča
Sójový šalát s tuniakom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Caponata a lá Podravka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Mediteránska rapsódia
Biela treska
Strukovinový šalát so zeleninou
Stredomorský šalát
Šošovicová krémová polievka
Gyros šalát
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie fajitas
Cuketové jednohubky
Tuniakový šalát
Opekaná zelenina
Krevety na zeleninovom lôžku
Bohatá jesenná polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ružičková polievka
Ražniči z lososa
Oranžové rizoto
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilované tofu
Zeleninové špízy
Treska so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Letné zeleninové ragú
Tabouleh
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Teplý zeleninový šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajkové košíčky so pšenom
Zeleninové rizoto so slaninou
Biela ryba s kuskusom
Losos s cuketovou krustou
Paella s kuracím mäsom
Stredomorská frittata
Špargľová polievka
Paradajková polievka
Tuniak so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pečený losos v medovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi