Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Špargľová polievka

Letné zeleninové ragú
Jaipur kari
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ražniči z lososa
Biela treska
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špagety zo Stredomoria
Pečený losos v medovej omáčke
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Oranžové rizoto
Opekaná zelenina
Grilované tofu
Bohatá jesenná polievka
Mediteránska rapsódia
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Sójový šalát s tuniakom
Rizoto na španielsky spôsob
Šošovicová krémová polievka
Cuketové jednohubky
Krevety na zeleninovom lôžku
Teplý zeleninový šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Treska so zeleninou
Kuracie fajitas
Ružičková polievka
Losos s cuketovou krustou
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Gyros šalát
Tabouleh
Cviklové krupoto s bielou rybou
Okúzľujúce letné kurča
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Stredomorský šalát
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniakový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Paella s kuracím mäsom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajková polievka s bazalkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Stredomorská frittata
Tuniak so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paradajková polievka
Zeleninové špízy
Caponata a lá Podravka
Viac receptov pre túto náladu

Špargľa je plná vitamínov, minerálov a vlákniny, preto keď si z nej urobíte polievku, dostanete okrem skvelej chuti aj výživné látky pre svoje telo.

Suroviny

200 g zemiakov
500 g špargle (bielej alebo zelenej)
20 g masla
100 g cibule
1/2 kytičky petržlenovej vňate
50 ml bieleho vína
2 lyžičky ochucovadla Podravka Natur
100 ml sladkej smotany
4 opražené plátky bagety/chleba
1 lyžica opražených tekvicových semienok
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a špargľu takisto očistíme.
  • 2 N zahriate maslo dáme cibuľu nakrájanú na malé kúsky a chvíľku ju opečieme. Pridáme zemiaky, špargľu a nasekanú petržlenovú vňať.
  • 3 Zalejeme vodou a necháme variť približne 25 minút na miernom ohni. Na koniec pridáme biele víno a Natur ochucovadlo.
  • 4 Necháme chvíľku vychladnúť, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime na oheň. Podľa potreby prilejeme vodu, pridáme smotanu, poriadne premiešame a necháme zvariť.

Tip

Vrchné časti špargle si po uvarení odložte bokom a nechajte si ich v celku na dozdobenie polievky.

Porcia

Podávame na tanieri posypané tekvicovými semienkami a pažítkou spolu s opečenou bagetou.

Zdieľať s priateľmi