Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Špargľová polievka

Zeleninové rizoto so slaninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Šošovicová krémová polievka
Losos s cuketovou krustou
Caponata a lá Podravka
Cuketové jednohubky
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Sójový šalát s tuniakom
Ražniči z lososa
Špagety zo Stredomoria
Treska so zeleninou
Tuniak so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Tabouleh
Ružičková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Oranžové rizoto
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracie fajitas
Teplý zeleninový šalát
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorská frittata
Biela treska
Bohatá jesenná polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Jaipur kari
Mediteránska rapsódia
Letné zeleninové ragú
Rizoto na španielsky spôsob
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové špízy
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Tuniakový šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paella s kuracím mäsom
Treska s vajíčkovým šalátom
Grilované tofu
Opekaná zelenina
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paradajková polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Gyros šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajkové košíčky so pšenom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Stredomorský šalát
Krevety na zeleninovom lôžku
Chutný šalát z opečených zemiakov
Viac receptov pre túto náladu

Špargľa je plná vitamínov, minerálov a vlákniny, preto keď si z nej urobíte polievku, dostanete okrem skvelej chuti aj výživné látky pre svoje telo.

Suroviny

200 g zemiakov
500 g špargle (bielej alebo zelenej)
20 g masla
100 g cibule
1/2 kytičky petržlenovej vňate
50 ml bieleho vína
2 lyžičky ochucovadla Podravka Natur
100 ml sladkej smotany
4 opražené plátky bagety/chleba
1 lyžica opražených tekvicových semienok
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a špargľu takisto očistíme.
  • 2 N zahriate maslo dáme cibuľu nakrájanú na malé kúsky a chvíľku ju opečieme. Pridáme zemiaky, špargľu a nasekanú petržlenovú vňať.
  • 3 Zalejeme vodou a necháme variť približne 25 minút na miernom ohni. Na koniec pridáme biele víno a Natur ochucovadlo.
  • 4 Necháme chvíľku vychladnúť, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime na oheň. Podľa potreby prilejeme vodu, pridáme smotanu, poriadne premiešame a necháme zvariť.

Tip

Vrchné časti špargle si po uvarení odložte bokom a nechajte si ich v celku na dozdobenie polievky.

Porcia

Podávame na tanieri posypané tekvicovými semienkami a pažítkou spolu s opečenou bagetou.

Zdieľať s priateľmi