Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Špargľová polievka

Pečený losos v medovej omáčke
Krevety na zeleninovom lôžku
Bohatá jesenná polievka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Losos s cuketovou krustou
Treska s vajíčkovým šalátom
Ružičková polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tuniak so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Rizoto na španielsky spôsob
Tuniakový šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šošovicová krémová polievka
Grilované tofu
Oranžové rizoto
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Špagety zo Stredomoria
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Stredomorská frittata
Letné zeleninové ragú
Stredomorský šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Treska so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Biela treska
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát z grilovanej zeleniny
Caponata a lá Podravka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cuketové jednohubky
Ražniči z lososa
Paradajková polievka
Zeleninové špízy
Jaipur kari
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Opekaná zelenina
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie fajitas
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Tabouleh
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paella s kuracím mäsom
Paradajkové košíčky so pšenom
Gyros šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Sójový šalát s tuniakom
Viac receptov pre túto náladu

Špargľa je plná vitamínov, minerálov a vlákniny, preto keď si z nej urobíte polievku, dostanete okrem skvelej chuti aj výživné látky pre svoje telo.

Suroviny

200 g zemiakov
500 g špargle (bielej alebo zelenej)
20 g masla
100 g cibule
1/2 kytičky petržlenovej vňate
50 ml bieleho vína
2 lyžičky ochucovadla Podravka Natur
100 ml sladkej smotany
4 opražené plátky bagety/chleba
1 lyžica opražených tekvicových semienok
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a špargľu takisto očistíme.
  • 2 N zahriate maslo dáme cibuľu nakrájanú na malé kúsky a chvíľku ju opečieme. Pridáme zemiaky, špargľu a nasekanú petržlenovú vňať.
  • 3 Zalejeme vodou a necháme variť približne 25 minút na miernom ohni. Na koniec pridáme biele víno a Natur ochucovadlo.
  • 4 Necháme chvíľku vychladnúť, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime na oheň. Podľa potreby prilejeme vodu, pridáme smotanu, poriadne premiešame a necháme zvariť.

Tip

Vrchné časti špargle si po uvarení odložte bokom a nechajte si ich v celku na dozdobenie polievky.

Porcia

Podávame na tanieri posypané tekvicovými semienkami a pažítkou spolu s opečenou bagetou.

Zdieľať s priateľmi