Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Rizoto na španielsky spôsob

Morčacina s citrónom a oreganom
Teplý zeleninový šalát
Letné zeleninové ragú
Špagety zo Stredomoria
Mediteránska rapsódia
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tuniakový šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Tuniak so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajkové košíčky so pšenom
Bohatá jesenná polievka
Opekaná zelenina
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Okúzľujúce letné kurča
Biela ryba s kuskusom
Jaipur kari
Tabouleh
Ražniči z lososa
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Caponata a lá Podravka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šalát z grilovanej zeleniny
Šošovicová krémová polievka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečený losos v medovej omáčke
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ružičková polievka
Gyros šalát
Kuracie fajitas
Stredomorská frittata
Chutný šalát z opečených zemiakov
Biela treska
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska so zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Sójový šalát s tuniakom
Stredomorský šalát
Zeleninové špízy
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Krevety na zeleninovom lôžku
Losos s cuketovou krustou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Tekvicová polievka s jablkom
Cuketové jednohubky
Grilované tofu
Strukovinový šalát so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Špargľová polievka
Paella s kuracím mäsom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Oranžové rizoto
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi