Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Rizoto na španielsky spôsob

Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Teplý zeleninový šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Stredomorský šalát
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Strukovinový šalát so zeleninou
Opekaná zelenina
Oranžové rizoto
Paradajková polievka s bazalkou
Tabouleh
Letné zeleninové ragú
Stredomorská frittata
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Treska s vajíčkovým šalátom
Špargľová polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cuketové jednohubky
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Treska so zeleninou
Bohatá jesenná polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Sójový šalát s tuniakom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ružičková polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tuniakový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Caponata a lá Podravka
Paella s kuracím mäsom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie fajitas
Biela treska
Mediteránska rapsódia
Zeleninové špízy
Tuniak so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Biela ryba s kuskusom
Ražniči z lososa
Grilované tofu
Okúzľujúce letné kurča
Špagety zo Stredomoria
Gyros šalát
Losos s cuketovou krustou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Jaipur kari
Pečený losos v medovej omáčke
Šošovicová krémová polievka
Paradajková polievka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Šalát z grilovanej zeleniny
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi