Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Rizoto na španielsky spôsob

Dokonalá zelenina pečená v rúre
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniak so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Gyros šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ružičková polievka
Mediteránska rapsódia
Stredomorská frittata
Chutný šalát z opečených zemiakov
Bohatá jesenná polievka
Cuketové jednohubky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Caponata a lá Podravka
Špargľová polievka
Paella s kuracím mäsom
Paradajková polievka s bazalkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto so slaninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Tuniakový šalát
Stredomorský šalát
Treska so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ražniči z lososa
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracie fajitas
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Biela ryba s kuskusom
Grilované tofu
Paradajkové košíčky so pšenom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Oranžové rizoto
Letné zeleninové ragú
Treska s vajíčkovým šalátom
Špagety zo Stredomoria
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Okúzľujúce letné kurča
Jaipur kari
Šošovicová krémová polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paradajková polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Sójový šalát s tuniakom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Losos s cuketovou krustou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Tekvicová polievka s jablkom
Biela treska
Tabouleh
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové špízy
Teplý zeleninový šalát
Opekaná zelenina
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi