Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Rizoto na španielsky spôsob

Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Gyros šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Opekaná zelenina
Teplý zeleninový šalát
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špagety zo Stredomoria
Letné zeleninové ragú
Kuracie fajitas
Cuketové jednohubky
Morčacina s citrónom a oreganom
Tabouleh
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Treska s vajíčkovým šalátom
Krevety na zeleninovom lôžku
Šošovicová krémová polievka
Tuniakový šalát
Stredomorská frittata
Paella s kuracím mäsom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Bohatá jesenná polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Biela ryba s kuskusom
Losos s cuketovou krustou
Sójový šalát s tuniakom
Mediteránska rapsódia
Ražniči z lososa
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Špargľová polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Stredomorský šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Paradajková polievka s bazalkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cviklové krupoto s bielou rybou
Jaipur kari
Paradajková polievka
Grilované tofu
Biela treska
Ružičková polievka
Zeleninové špízy
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Treska so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Caponata a lá Podravka
Oranžové rizoto
Pečený losos v medovej omáčke
Tuniak so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Tekvicová polievka s jablkom
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi