Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Rizoto na španielsky spôsob

Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Mediteránska rapsódia
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paella s kuracím mäsom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Paradajková polievka
Tuniakový šalát
Oranžové rizoto
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované tofu
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Špargľová polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Opekaná zelenina
Treska s vajíčkovým šalátom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie fajitas
Gyros šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Bohatá jesenná polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Stredomorský šalát
Okúzľujúce letné kurča
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninové špízy
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šošovicová krémová polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Jaipur kari
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela treska
Šalát z grilovanej zeleniny
Treska so zeleninou
Tabouleh
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Ražniči z lososa
Tuniak so zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Letné zeleninové ragú
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Stredomorská frittata
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Caponata a lá Podravka
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cviklové krupoto s bielou rybou
Teplý zeleninový šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Pečený losos v medovej omáčke
Ružičková polievka
Špagety zo Stredomoria
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cuketové jednohubky
Losos s cuketovou krustou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi