Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Rizoto na španielsky spôsob

Zeleninové špízy
Špargľová polievka
Mediteránska rapsódia
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Grilované tofu
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Špagety zo Stredomoria
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Letné zeleninové ragú
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajkové košíčky so pšenom
Ražniči z lososa
Gyros šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Stredomorský šalát
Paradajková polievka
Teplý zeleninový šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečený losos v medovej omáčke
Treska s vajíčkovým šalátom
Biela treska
Biela ryba s kuskusom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Jaipur kari
Strukovinový šalát so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Opekaná zelenina
Bohatá jesenná polievka
Tabouleh
Tuniakový šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Šošovicová krémová polievka
Cuketové jednohubky
Oranžové rizoto
Tuniak so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tekvicová polievka s jablkom
Paella s kuracím mäsom
Okúzľujúce letné kurča
Treska so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Sójový šalát s tuniakom
Caponata a lá Podravka
Losos s cuketovou krustou
Stredomorská frittata
Ružičková polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paradajková polievka s bazalkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracie fajitas
Zeleninové rizoto so slaninou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi