Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Rizoto na španielsky spôsob

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tuniak so zeleninou
Oranžové rizoto
Biela treska
Šalát z grilovanej zeleniny
Špargľová polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Sójový šalát s tuniakom
Stredomorská frittata
Okúzľujúce letné kurča
Caponata a lá Podravka
Šošovicová krémová polievka
Ružičková polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Stredomorský šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teplý zeleninový šalát
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Gyros šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tabouleh
Krevety na zeleninovom lôžku
Cuketové jednohubky
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Biela ryba s kuskusom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ražniči z lososa
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Mediteránska rapsódia
Paradajkové košíčky so pšenom
Treska so zeleninou
Kuracie fajitas
Paradajková polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajková polievka s bazalkou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Jaipur kari
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové rizoto so slaninou
Opekaná zelenina
Bohatá jesenná polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Strukovinový šalát so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paella s kuracím mäsom
Zeleninové špízy
Morčacina s citrónom a oreganom
Letné zeleninové ragú
Grilované tofu
Tuniakový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi