Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Rizoto na španielsky spôsob

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Kuracie fajitas
Paella s kuracím mäsom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Stredomorská frittata
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paradajková polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Oranžové rizoto
Ružičková polievka
Opekaná zelenina
Treska so zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát z grilovanej zeleniny
Biela treska
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teplý zeleninový šalát
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Gyros šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Mediteránska rapsódia
Špargľová polievka
Losos s cuketovou krustou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tabouleh
Cuketové jednohubky
Biela ryba s kuskusom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Špagety zo Stredomoria
Tuniak so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Jaipur kari
Zeleninové rizoto so slaninou
Pečený losos v medovej omáčke
Treska s vajíčkovým šalátom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Paradajková polievka s bazalkou
Ražniči z lososa
Šošovicová krémová polievka
Bohatá jesenná polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Grilované tofu
Tuniakový šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Paradajkové košíčky so pšenom
Caponata a lá Podravka
Zeleninové špízy
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Stredomorský šalát
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi