Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré

Špagety zo Stredomoria
Chutný šalát z opečených zemiakov
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové špízy
Strukovinový šalát so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Opekaná zelenina
Teplý zeleninový šalát
Sójový šalát s tuniakom
Cuketové jednohubky
Biela ryba s kuskusom
Biela treska
Mediteránska rapsódia
Treska so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajkové košíčky so pšenom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Kuracie fajitas
Šošovicová krémová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Tuniakový šalát
Špargľová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Jaipur kari
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Okúzľujúce letné kurča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajková polievka
Ražniči z lososa
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované tofu
Paradajková polievka s bazalkou
Caponata a lá Podravka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Treska s vajíčkovým šalátom
Paella s kuracím mäsom
Stredomorská frittata
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tuniak so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ružičková polievka
Bohatá jesenná polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát z grilovanej zeleniny
Tabouleh
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Gyros šalát
Stredomorský šalát
Losos s cuketovou krustou
Krevety na zeleninovom lôžku
Oranžové rizoto
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si hejka pečeného v papierovom vrecúšku, ktorý pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej ryby.

Suroviny

4 filety z bielej ryby (hejk, pleskáč) – približne 600 g
6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
1-2 červené cibule
Nastrúhaná a najemno nasekaná kôra z citróna
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Hráškové pyré:
450 g mrazeného hrachu
1 malá cibuľa
1 Podravka slepačieho bujónu
20 g masla

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Na čerstvé filety z ryby nakvapkáme citrónovú šťavu a posypeme ich jednou lyžicou Podravky ochucovadla. Pripravíme si vrecko z papiera na pečenie.
  • 2 Papier potrieme olivovým olejom, položíme naň filety a pokryjeme ich krúžkami cibule a citrónovou kôrou. Pokvapkáme olivovým olejem a vrecko zatvoríme. Vrecko položíme na plech na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 220°C po dobu 10 minút.
  • 3 Zmrazený hrášok uvaríme v 250 ml vriacej vody, do ktorej sme pridali nakrájanú cibuľu a slepačí bujón. Po zovretí varíme ešte 10 minút. Hrášok scedíme a pridáme maslo a trochu vody, v ktorej sa varil, ak je to potrebné. Rozmixujeme ručným mixérom.
  • 4 Hráškové pyré podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Cartoccio je spôsob tepelnej úpravy jedál v papierovom vrecúšku, ktorého hlavnou úlohou je naparenie jedla, pomocou čoho si pripravované jedlo uchová šťavnatosť. Tento spôsob prípravy rovnako pomáha uchovať prirodzenú arómu a chuť jedla. Jedlo pripravené al cartoccio otvárame až na stole, aby si všetci mohli vychutnať vôňu uchovanú vo vnútri vrecka v ten správny čas.

Zdieľať s priateľmi