Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Zeleninové rizoto so slaninou

Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Jaipur kari
Paella s kuracím mäsom
Opekaná zelenina
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniak so zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Chutný šalát z opečených zemiakov
Špargľová polievka
Ružičková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cuketové jednohubky
Paradajková polievka s bazalkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované tofu
Mediteránska rapsódia
Morčacina s citrónom a oreganom
Oranžové rizoto
Tekvicová polievka s jablkom
Ražniči z lososa
Treska so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Stredomorský šalát
Biela treska
Bohatá jesenná polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teplý zeleninový šalát
Kuracie fajitas
Rizoto na španielsky spôsob
Cviklové krupoto s bielou rybou
Krevety na zeleninovom lôžku
Gyros šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Zeleninové špízy
Pečený losos v medovej omáčke
Sójový šalát s tuniakom
Tabouleh
Špagety zo Stredomoria
Tuniakový šalát
Šošovicová krémová polievka
Letné zeleninové ragú
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paradajková polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Okúzľujúce letné kurča
Caponata a lá Podravka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Stredomorská frittata
Viac receptov pre túto náladu

Lahodné rizoto s mladým hráškom, slaninou a jemne rozpusteným syrom je ideálnym jedlo pre teplé letné večery.

Suroviny

500 g mladého hrášku
1 zväzok petržlenovej vňate
60 g slaniny
4 lyžice olivového oleja
1 - 2 mladé cibuľky
1 strúčik cesnaku
300 g Lagris ryže arborio
1 kocka Podravka Natur zeleninového bujónu
čierne mleté korenie
soľ
50 ml smotana na varenie
40 g syra Grana Padano (podľa chuti)

Použili sme

PODRAVKA NATUR polievka s bulgurom

PODRAVKA NATUR polievka s bulgurom

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Hrášok uvaríme v osolenej vriacej vode. Po uvarení ho daáme do studenej vody. Asi tretinu hrášku spolu s polovicou petržlenovej vňate rozmixujeme na pyré.
  • 2 Slaninu najprv nakrájame na tenké plátky a potom na malé kúsky.
  • 3 Do veľkej panivici dáme slaninu a opražíme ju. Pridáme nakrájanú mladú cibuľku, ktorú opražíme dozlatista a potom pridáme pretlačený cesnak a ryžu.
  • 4 Trošku opečieme, pridáme trošku vlažnej vody a kocku zeleninového bujónu. Podlejeme vodou (cca 900 ml) a na miernom ohni za občasného miešania varíme, dokým nie je ryža mäkká.
  • 5 Pred koncom pridáme hráškové pyré a zvyšný uvarený hrášok. podľa potreby osolíme a okoreníme. Pridáme smotanu, poriadne premiešame a posypeme syrom.

Porcia

Podávame teplé rizoto posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Zdieľať s priateľmi