Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šalát s pečenými reďkovkami a medom

Zeleninové špízy
Ružičková polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Treska so zeleninou
Paella s kuracím mäsom
Stredomorská frittata
Krevety na zeleninovom lôžku
Tabouleh
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Cuketové jednohubky
Losos s cuketovou krustou
Ražniči z lososa
Gyros šalát
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Tuniak so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Oranžové rizoto
Pečený losos v medovej omáčke
Špargľová polievka
Opekaná zelenina
Tuniakový šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paradajková polievka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Letné zeleninové ragú
Špagety zo Stredomoria
Bohatá jesenná polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Strukovinový šalát so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Biela treska
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Rizoto na španielsky spôsob
Treska s vajíčkovým šalátom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestoviny na stredomorský spôsob
Mediteránska rapsódia
Jaipur kari
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové rizoto so slaninou
Paradajková polievka s bazalkou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracie fajitas
Okúzľujúce letné kurča
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Grilované tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Caponata a lá Podravka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Sójový šalát s tuniakom
Stredomorský šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šošovicová krémová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ale aj na všedné dni.

Suroviny

300 - 350 g reďkoviek
2 lyžice medu
30 g masla
3 lyžice balsamica
1 lyžička Podravka ochucovadla
50 g valeriánky poľnej (poľníček)
50 g rukoly
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 2 osoby30 min

  • 1 Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
  • 2 V malej miske zmiešame roztopené maslo, med, balsamico, Podravka ochucovadlo a čierne korenie. Pridáme nakrájané reďkovky a dobre premiešame, aby sa chuť marinády prepojila s reďkovkami.
  • 3 Reďkovky dáme do pekáča na pečenie a za občasného miešania pečieme v predhriatej rúre na 220°C približne 15 - 20 minút, dokým nebudú chrumkavé a mäkké.

Tip

Takto upečené reďkovky môžete podávať aj ako prílohu k mäsu.

Porcia

Hotové reďkovky podávame na lôžku rukoly a valeriánky poľnej.

Zdieľať s priateľmi