Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Cviklové krupoto s bielou rybou

Losos s cuketovou krustou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Opekaná zelenina
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špargľová polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ražniči z lososa
Tabouleh
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Stredomorský šalát
Jaipur kari
Cuketové jednohubky
Tuniakový šalát
Caponata a lá Podravka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Mediteránska rapsódia
Kuracie fajitas
Chutný šalát z opečených zemiakov
Okúzľujúce letné kurča
Oranžové rizoto
Letné zeleninové ragú
Bohatá jesenná polievka
Stredomorská frittata
Paradajková polievka
Sójový šalát s tuniakom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Treska so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Morčacina s citrónom a oreganom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Strukovinový šalát so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Biela ryba s kuskusom
Rizoto na španielsky spôsob
Krevety na zeleninovom lôžku
Šošovicová krémová polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Grilované tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tuniak so zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninové špízy
Biela treska
Paradajková polievka s bazalkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Tekvicová polievka s jablkom
Špagety zo Stredomoria
Gyros šalát
Paella s kuracím mäsom
Pečený losos v medovej omáčke
Ružičková polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Viac receptov pre túto náladu

Aj biela ryba môže vyzerať na tanieri farebne - podarí sa vám to, ak ako prílohu pripravíte chutné cviklové krupoto, ktoré je plné bielkovín, vitamínov a minerálnych látok.

Suroviny

2 šálka Lagris krúpov
2 šálky vody
1 kocka Podravka zeleninového bujónu
1 šálka bieleho vína
1 ks nadrobno nakrájanej cibule
4 ks strúčiky cesnaku pokrájané na plátky
2 PL olivového oleja
1 ks malá červená repa, ošúpaná a postrúhaná na jemnom strúhadle
4 PL postrúhaného chrenu
800 g filé z bielej ryby
100 g pistácií, vlašských orechov a tekvicových jadier
1 ks vajce
2 PL hladkej múky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 4 osoby30 min

  • 1 Vo veľkej panvici na olivovom oleji opečieme cibuľu a cesnak. V horúcej vode rozpustíme kocku zeleninového bujónu.
  • 2 Pridáme krúpy, zalejeme vínom a vývarom a odokryté pomaly dusíme na strednom plameni. Výsledkom by mala byť hustá kaša.
  • 3 Na záver vmiešame cviklu a chren a odstavíme zo sporáka.
  • 4 Pistácie, vlašské orechy a tekvicové jadierka opečieme na panvici. Porcie ryby osušíme a posolíme.
  • 5 Jednu stranu ryby obalíme v múke a vajíčku nakoniec v posekaných orechoch. Takto pripravenú rybu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 6 minút podľa hrúbky.

Malé tajomstvá

Jačmenné krúpy obsahujú vysoké množstvo sacharidov i bielkovín a tiež sú zdrojom vitamínov skupiny B a E.

Zdieľať s priateľmi