Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Letné zeleninové ragú

Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny na stredomorský spôsob
Sójový šalát s tuniakom
Morčacina s citrónom a oreganom
Rizoto na španielsky spôsob
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Stredomorský šalát
Tuniakový šalát
Okúzľujúce letné kurča
Grilované tofu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Losos s cuketovou krustou
Opekaná zelenina
Špagety zo Stredomoria
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Gyros šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pečený losos v medovej omáčke
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Ražniči z lososa
Treska so zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ružičková polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Tabouleh
Bohatá jesenná polievka
Šošovicová krémová polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela treska
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Špargľová polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Oranžové rizoto
Šalát z grilovanej zeleniny
Krevety na zeleninovom lôžku
Cuketové jednohubky
Caponata a lá Podravka
Biela ryba s kuskusom
Paradajková polievka
Kuracie fajitas
Zeleninové špízy
Paella s kuracím mäsom
Tekvicová polievka s jablkom
Stredomorská frittata
Teplý zeleninový šalát
Mediteránska rapsódia
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paradajkové košíčky so pšenom
Tuniak so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Jaipur kari
Zeleninové rizoto so slaninou
Viac receptov pre túto náladu

Jemná chuť polievky s pórom a červenou fazuľkou je ideálnou voľbou v letnom období. Opečená slaninka je len chutnou bodkou k tomuto nenáročnému chutnému jedlu.

Suroviny

2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
1 pór (100 g)
1 mrkva (80 g)
½ čajovej lyžičky sekaného rozmarínu
1 polievková lyžička paradajkového pretlaku
1 krabička Podravka krájaných paradajok (390 g)
1 konzervu červenej fazule (800 g)
8 kusov cherry paradajok
4 plátky pancetty
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Na zohriatom oleji osmažíme nakrájaný pór, mrkvu a rozmarín. Dusíme na miernom ohni pokiaľ zelenina nezmäkne.
  • 2 Pridáme paradajkový pretlak a necháme zovrieť. Neskôr pridáme krájané paradajky a zalejeme trochou vody.
  • 3 Privedieme do varu a varíme 10 minút, pridáme vodu (asi 800 ml), potom pridáme fazuľu, polievkovú lyžicu Podravky ochucovadla. Privedieme do varu a po 5 minútach odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 4 Odoberieme 2 šálky polievky a elektronickým mixérom zmixujeme. Pridáme späť do polievky a pomiešame. Ak je potrebné posolíme a okoreníme.
  • 5 Pancettu nakrájame na kocky a dozlatista opražíme na oleji.

Porcia

Polievku nalejeme do servírovacej misky, ozdobíme opraženú pancettou a paradajkou.

Malé tajomstvá

Hustota polievky závisí od množstvo zmixovanej polievky, ktorú do nej vylejete.

Zdieľať s priateľmi