Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Letné zeleninové ragú

Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované tofu
Zeleninové špízy
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Gyros šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ražniči z lososa
Biela ryba s kuskusom
Bohatá jesenná polievka
Oranžové rizoto
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Okúzľujúce letné kurča
Cviklové krupoto s bielou rybou
Treska so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Biela treska
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát z grilovanej zeleniny
Treska s vajíčkovým šalátom
Tuniakový šalát
Kuracie fajitas
Jaipur kari
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Rizoto na španielsky spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ružičková polievka
Tabouleh
Tuniak so zeleninou
Stredomorská frittata
Špargľová polievka
Opekaná zelenina
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Paradajková polievka
Mediteránska rapsódia
Chutný šalát z opečených zemiakov
Teplý zeleninový šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paradajková polievka s bazalkou
Špagety zo Stredomoria
Stredomorský šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cuketové jednohubky
Losos s cuketovou krustou
Šošovicová krémová polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paella s kuracím mäsom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pečený losos v medovej omáčke
Krevety na zeleninovom lôžku
Viac receptov pre túto náladu

Jemná chuť polievky s pórom a červenou fazuľkou je ideálnou voľbou v letnom období. Opečená slaninka je len chutnou bodkou k tomuto nenáročnému chutnému jedlu.

Suroviny

2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
1 pór (100 g)
1 mrkva (80 g)
½ čajovej lyžičky sekaného rozmarínu
1 polievková lyžička paradajkového pretlaku
1 krabička Podravka krájaných paradajok (390 g)
1 konzervu červenej fazule (800 g)
8 kusov cherry paradajok
4 plátky pancetty
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Na zohriatom oleji osmažíme nakrájaný pór, mrkvu a rozmarín. Dusíme na miernom ohni pokiaľ zelenina nezmäkne.
  • 2 Pridáme paradajkový pretlak a necháme zovrieť. Neskôr pridáme krájané paradajky a zalejeme trochou vody.
  • 3 Privedieme do varu a varíme 10 minút, pridáme vodu (asi 800 ml), potom pridáme fazuľu, polievkovú lyžicu Podravky ochucovadla. Privedieme do varu a po 5 minútach odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 4 Odoberieme 2 šálky polievky a elektronickým mixérom zmixujeme. Pridáme späť do polievky a pomiešame. Ak je potrebné posolíme a okoreníme.
  • 5 Pancettu nakrájame na kocky a dozlatista opražíme na oleji.

Porcia

Polievku nalejeme do servírovacej misky, ozdobíme opraženú pancettou a paradajkou.

Malé tajomstvá

Hustota polievky závisí od množstvo zmixovanej polievky, ktorú do nej vylejete.

Zdieľať s priateľmi