Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Letné zeleninové ragú

Krevety na zeleninovom lôžku
Rizoto na španielsky spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Ružičková polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Teplý zeleninový šalát
Tabouleh
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto so slaninou
Jaipur kari
Tuniakový šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Pečený losos v medovej omáčke
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Oranžové rizoto
Paella s kuracím mäsom
Stredomorský šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajkové košíčky so pšenom
Špargľová polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniak so zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cviklové krupoto s bielou rybou
Treska so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie fajitas
Gyros šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Grilované tofu
Caponata a lá Podravka
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka s bazalkou
Biela ryba s kuskusom
Ražniči z lososa
Stredomorská frittata
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cuketové jednohubky
Chutný šalát z opečených zemiakov
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Špagety zo Stredomoria
Sójový šalát s tuniakom
Šalát z grilovanej zeleniny
Bohatá jesenná polievka
Opekaná zelenina
Zeleninové špízy
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šošovicová krémová polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Mediteránska rapsódia
Okúzľujúce letné kurča
Biela treska
Viac receptov pre túto náladu

Jemná chuť polievky s pórom a červenou fazuľkou je ideálnou voľbou v letnom období. Opečená slaninka je len chutnou bodkou k tomuto nenáročnému chutnému jedlu.

Suroviny

2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
1 pór (100 g)
1 mrkva (80 g)
½ čajovej lyžičky sekaného rozmarínu
1 polievková lyžička paradajkového pretlaku
1 krabička Podravka krájaných paradajok (390 g)
1 konzervu červenej fazule (800 g)
8 kusov cherry paradajok
4 plátky pancetty
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Na zohriatom oleji osmažíme nakrájaný pór, mrkvu a rozmarín. Dusíme na miernom ohni pokiaľ zelenina nezmäkne.
  • 2 Pridáme paradajkový pretlak a necháme zovrieť. Neskôr pridáme krájané paradajky a zalejeme trochou vody.
  • 3 Privedieme do varu a varíme 10 minút, pridáme vodu (asi 800 ml), potom pridáme fazuľu, polievkovú lyžicu Podravky ochucovadla. Privedieme do varu a po 5 minútach odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 4 Odoberieme 2 šálky polievky a elektronickým mixérom zmixujeme. Pridáme späť do polievky a pomiešame. Ak je potrebné posolíme a okoreníme.
  • 5 Pancettu nakrájame na kocky a dozlatista opražíme na oleji.

Porcia

Polievku nalejeme do servírovacej misky, ozdobíme opraženú pancettou a paradajkou.

Malé tajomstvá

Hustota polievky závisí od množstvo zmixovanej polievky, ktorú do nej vylejete.

Zdieľať s priateľmi