Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Treska so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Šalát z grilovanej zeleniny
Oranžové rizoto
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Ražniči z lososa
Krevety na zeleninovom lôžku
Sójový šalát s tuniakom
Pečený losos v medovej omáčke
Teplý zeleninový šalát
Tuniakový šalát
Zeleninové špízy
Bohatá jesenná polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Letné zeleninové ragú
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajková polievka s bazalkou
Tabouleh
Treska s vajíčkovým šalátom
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Stredomorská frittata
Paradajková polievka
Gyros šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tuniak so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Jaipur kari
Paradajkové košíčky so pšenom
Cuketové jednohubky
Okúzľujúce letné kurča
Cviklové krupoto s bielou rybou
Špargľová polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie fajitas
Rizoto na španielsky spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Tekvicová polievka s jablkom
Paella s kuracím mäsom
Zeleninové rizoto so slaninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šošovicová krémová polievka
Caponata a lá Podravka
Grilované tofu
Stredomorský šalát
Biela ryba s kuskusom
Opekaná zelenina
Špagety zo Stredomoria
Biela treska
Ružičková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Šošovica, špenát a tekvica sa perfektne hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

Suroviny

1 kg kuracích stehien
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice Ajvaru pikant Podravka
800 g muškátovej tekvice
60 g šošovice Lagris
200 g mangoldu alebo špenátu
1 čerstvá zelená čili paprička
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky rasce
1/2 lyžičky kurkumy
petržlen
olivový olej
citrónová šťava

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby70 min

  • 1 Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.
  • 2 Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.
  • 3 Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.
  • 4 Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.
  • 5 Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  • 6 Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.

Tip

Špenát a šošovicu, ktorá slúži ako príloha, môžete podávať s jogurtom a kuracinu môžete pred podávaním pokvapkať citrónovou šťavou.

Porcia

Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.

Zdieľať s priateľmi