Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Tuniakový šalát
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Jaipur kari
Krevety na zeleninovom lôžku
Mediteránska rapsódia
Šošovicová krémová polievka
Oranžové rizoto
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ražniči z lososa
Morčacina s citrónom a oreganom
Letné zeleninové ragú
Tabouleh
Bohatá jesenná polievka
Špargľová polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracie fajitas
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Tuniak so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Ružičková polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paradajková polievka s bazalkou
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové špízy
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Strukovinový šalát so zeleninou
Gyros šalát
Caponata a lá Podravka
Grilované tofu
Treska s vajíčkovým šalátom
Cuketové jednohubky
Okúzľujúce letné kurča
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto so slaninou
Biela ryba s kuskusom
Stredomorský šalát
Paella s kuracím mäsom
Teplý zeleninový šalát
Stredomorská frittata
Pečený losos v medovej omáčke
Rizoto na španielsky spôsob
Opekaná zelenina
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka
Treska so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špagety zo Stredomoria
Biela treska
Paradajkové košíčky so pšenom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Viac receptov pre túto náladu

Šošovica, špenát a tekvica sa perfektne hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

Suroviny

1 kg kuracích stehien
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice Ajvaru pikant Podravka
800 g muškátovej tekvice
60 g šošovice Lagris
200 g mangoldu alebo špenátu
1 čerstvá zelená čili paprička
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky rasce
1/2 lyžičky kurkumy
petržlen
olivový olej
citrónová šťava

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby70 min

  • 1 Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.
  • 2 Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.
  • 3 Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.
  • 4 Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.
  • 5 Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  • 6 Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.

Tip

Špenát a šošovicu, ktorá slúži ako príloha, môžete podávať s jogurtom a kuracinu môžete pred podávaním pokvapkať citrónovou šťavou.

Porcia

Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.

Zdieľať s priateľmi