Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Špagety zo Stredomoria
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Mediteránska rapsódia
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Grilované tofu
Treska so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Krevety na zeleninovom lôžku
Letné zeleninové ragú
Rizoto na španielsky spôsob
Ružičková polievka
Biela ryba s kuskusom
Gyros šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Tuniakový šalát
Teplý zeleninový šalát
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Špargľová polievka
Jaipur kari
Zeleninové rizoto so slaninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninové špízy
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Sójový šalát s tuniakom
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Šalát z grilovanej zeleniny
Cuketové jednohubky
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paella s kuracím mäsom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Biela treska
Stredomorský šalát
Bohatá jesenná polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Okúzľujúce letné kurča
Oranžové rizoto
Opekaná zelenina
Caponata a lá Podravka
Kuracie fajitas
Stredomorská frittata
Morčacina s citrónom a oreganom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šošovicová krémová polievka
Ražniči z lososa
Tuniak so zeleninou
Tabouleh
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Viac receptov pre túto náladu

Šošovica, špenát a tekvica sa perfektne hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

Suroviny

1 kg kuracích stehien
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice Ajvaru pikant Podravka
800 g muškátovej tekvice
60 g šošovice Lagris
200 g mangoldu alebo špenátu
1 čerstvá zelená čili paprička
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky rasce
1/2 lyžičky kurkumy
petržlen
olivový olej
citrónová šťava

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby70 min

  • 1 Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.
  • 2 Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.
  • 3 Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.
  • 4 Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.
  • 5 Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  • 6 Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.

Tip

Špenát a šošovicu, ktorá slúži ako príloha, môžete podávať s jogurtom a kuracinu môžete pred podávaním pokvapkať citrónovou šťavou.

Porcia

Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.

Zdieľať s priateľmi