Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šalát z grilovanej zeleniny

Caponata a lá Podravka
Morčacina s citrónom a oreganom
Treska s vajíčkovým šalátom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Zeleninové rizoto so slaninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ružičková polievka
Jaipur kari
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie fajitas
Cuketové jednohubky
Biela ryba s kuskusom
Bohatá jesenná polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Gyros šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tabouleh
Stredomorský šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Stredomorská frittata
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Opekaná zelenina
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Ražniči z lososa
Paella s kuracím mäsom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špagety zo Stredomoria
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Paradajková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Teplý zeleninový šalát
Losos s cuketovou krustou
Grilované tofu
Sójový šalát s tuniakom
Biela treska
Treska so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Šošovicová krémová polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Mediteránska rapsódia
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Okúzľujúce letné kurča
Tuniakový šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Letné zeleninové ragú
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Oranžové rizoto
Špargľová polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Tuniak so zeleninou
Zeleninové špízy
Viac receptov pre túto náladu

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.

Suroviny

1 Podravka na šalát
150 g jarnej cibuľky
400 g cukety
400 g baklažánu
200 g červenej papriky
200 g žltej papriky
100 g Ajvaru pikant Podravka
250 g čerstvého syru (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
150 g zelených olív
4 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
petržlenová vňať
čierne korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
  • 2 Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.
  • 4 Pridáme scedené olivy, na väčšie kúsky podrvený tvaroh, Podravku na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
  • 5 Pridáme Ajvar pikant Podravka, posypeme petžlenovou vňaťou, dobre premiešame a ihneď podávame.

Tip

Šalát môžete doplniť čerstvou rukolou, na tenko nakrájanou reďkovou alebo inou zeleninou podľa vašej chuti.

Porcia

Podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame.

Zdieľať s priateľmi