Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šalát z grilovanej zeleniny

Teplý zeleninový šalát
Caponata a lá Podravka
Špagety zo Stredomoria
Tabouleh
Zeleninové rizoto so slaninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Treska so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie fajitas
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cuketové jednohubky
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniakový šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Šošovicová krémová polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Ružičková polievka
Losos s cuketovou krustou
Grilované tofu
Tekvicová polievka s jablkom
Jaipur kari
Krevety na zeleninovom lôžku
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Bohatá jesenná polievka
Letné zeleninové ragú
Morčacina s citrónom a oreganom
Rizoto na španielsky spôsob
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paradajková polievka s bazalkou
Stredomorská frittata
Biela ryba s kuskusom
Strukovinový šalát so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Paella s kuracím mäsom
Zeleninové špízy
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Stredomorský šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Oranžové rizoto
Biela treska
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Špargľová polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Gyros šalát
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paradajková polievka
Sójový šalát s tuniakom
Ražniči z lososa
Cestoviny na stredomorský spôsob
Mediteránska rapsódia
Tuniak so zeleninou
Opekaná zelenina
Viac receptov pre túto náladu

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.

Suroviny

1 Podravka na šalát
150 g jarnej cibuľky
400 g cukety
400 g baklažánu
200 g červenej papriky
200 g žltej papriky
100 g Ajvaru pikant Podravka
250 g čerstvého syru (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
150 g zelených olív
4 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
petržlenová vňať
čierne korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
  • 2 Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.
  • 4 Pridáme scedené olivy, na väčšie kúsky podrvený tvaroh, Podravku na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
  • 5 Pridáme Ajvar pikant Podravka, posypeme petžlenovou vňaťou, dobre premiešame a ihneď podávame.

Tip

Šalát môžete doplniť čerstvou rukolou, na tenko nakrájanou reďkovou alebo inou zeleninou podľa vašej chuti.

Porcia

Podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame.

Zdieľať s priateľmi