Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Ružičková polievka

Cuketové jednohubky
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Letné zeleninové ragú
Krevety na zeleninovom lôžku
Strukovinový šalát so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát z grilovanej zeleniny
Treska so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Špagety zo Stredomoria
Stredomorský šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Gyros šalát
Špargľová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paella s kuracím mäsom
Tuniakový šalát
Jaipur kari
Oranžové rizoto
Caponata a lá Podravka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Mediteránska rapsódia
Biela treska
Opekaná zelenina
Sójový šalát s tuniakom
Bohatá jesenná polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Grilované tofu
Tekvicová polievka s jablkom
Šošovicová krémová polievka
Ražniči z lososa
Kuracie fajitas
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Stredomorská frittata
Paradajkové košíčky so pšenom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Losos s cuketovou krustou
Tabouleh
Biela ryba s kuskusom
Okúzľujúce letné kurča
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninové špízy
Tuniak so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Zeleninové rizoto so slaninou
Teplý zeleninový šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Už od detstva sa učíme, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobme niečo pre svoje zdravie a pripravme si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

Suroviny

500 g ružičkového kelu
2 mrkvy
1 petržlen
2 zemiaky
3 lyžice ovsených vločiek
1 lyžička rasce
1 lyžica Podravky ochucovadla
soľ
petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby30 min

  • 1 Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.
  • 2 Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).
  • 3 Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, Podravkou ochucovadlom a ešte 5 minút povaríme.

Porcia

Polievku podávame horúcu.

Malé tajomstvá

Pri varení vkladáme zeleninu až do vriacej vody, pretože vo vriacej vode už nedochádza k oxidácii vitamínov.

Zdieľať s priateľmi