Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Ružičková polievka

Chutný šalát z opečených zemiakov
Gyros šalát
Paella s kuracím mäsom
Paradajková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šošovicová krémová polievka
Sójový šalát s tuniakom
Caponata a lá Podravka
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Losos s cuketovou krustou
Kuracie fajitas
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Jaipur kari
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špargľová polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Grilované tofu
Paradajková polievka s bazalkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Špagety zo Stredomoria
Mediteránska rapsódia
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninové špízy
Bohatá jesenná polievka
Okúzľujúce letné kurča
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tabouleh
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tuniakový šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Pečený losos v medovej omáčke
Oranžové rizoto
Tuniak so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Stredomorský šalát
Letné zeleninové ragú
Biela treska
Treska so zeleninou
Stredomorská frittata
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Paradajkové košíčky so pšenom
Cuketové jednohubky
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teplý zeleninový šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Ražniči z lososa
Treska s vajíčkovým šalátom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Viac receptov pre túto náladu

Už od detstva sa učíme, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobme niečo pre svoje zdravie a pripravme si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

Suroviny

500 g ružičkového kelu
2 mrkvy
1 petržlen
2 zemiaky
3 lyžice ovsených vločiek
1 lyžička rasce
1 lyžica Podravky ochucovadla
soľ
petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby30 min

  • 1 Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.
  • 2 Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).
  • 3 Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, Podravkou ochucovadlom a ešte 5 minút povaríme.

Porcia

Polievku podávame horúcu.

Malé tajomstvá

Pri varení vkladáme zeleninu až do vriacej vody, pretože vo vriacej vode už nedochádza k oxidácii vitamínov.

Zdieľať s priateľmi