Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Ružičková polievka

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Gyros šalát
Jaipur kari
Paella s kuracím mäsom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Grilované tofu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špagety zo Stredomoria
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paradajková polievka s bazalkou
Tuniak so zeleninou
Stredomorská frittata
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tuniakový šalát
Paradajková polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Treska so zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Opekaná zelenina
Zeleninové špízy
Teplý zeleninový šalát
Cuketové jednohubky
Strukovinový šalát so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Sójový šalát s tuniakom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Losos s cuketovou krustou
Ražniči z lososa
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Šalát z grilovanej zeleniny
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Treska s vajíčkovým šalátom
Paradajkové košíčky so pšenom
Zeleninové rizoto so slaninou
Biela treska
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Rizoto na španielsky spôsob
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Biela ryba s kuskusom
Mediteránska rapsódia
Okúzľujúce letné kurča
Caponata a lá Podravka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Oranžové rizoto
Stredomorský šalát
Kuracie fajitas
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Bohatá jesenná polievka
Špargľová polievka
Tabouleh
Letné zeleninové ragú
Viac receptov pre túto náladu

Už od detstva sa učíme, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobme niečo pre svoje zdravie a pripravme si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

Suroviny

500 g ružičkového kelu
2 mrkvy
1 petržlen
2 zemiaky
3 lyžice ovsených vločiek
1 lyžička rasce
1 lyžica Podravky ochucovadla
soľ
petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby30 min

  • 1 Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.
  • 2 Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).
  • 3 Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, Podravkou ochucovadlom a ešte 5 minút povaríme.

Porcia

Polievku podávame horúcu.

Malé tajomstvá

Pri varení vkladáme zeleninu až do vriacej vody, pretože vo vriacej vode už nedochádza k oxidácii vitamínov.

Zdieľať s priateľmi