Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Ružičková polievka

Teplý zeleninový šalát
Biela treska
Oranžové rizoto
Stredomorský šalát
Krevety na zeleninovom lôžku
Špargľová polievka
Zeleninové špízy
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paradajková polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tabouleh
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Kuracie fajitas
Stredomorská frittata
Paradajkové košíčky so pšenom
Caponata a lá Podravka
Strukovinový šalát so zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Mediteránska rapsódia
Biela ryba s kuskusom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tekvicová polievka s jablkom
Ražniči z lososa
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Pečený losos v medovej omáčke
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniak so zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Okúzľujúce letné kurča
Šošovicová krémová polievka
Gyros šalát
Opekaná zelenina
Losos s cuketovou krustou
Bohatá jesenná polievka
Grilované tofu
Zeleninové rizoto so slaninou
Tuniakový šalát
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Treska so zeleninou
Paella s kuracím mäsom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cuketové jednohubky
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Jaipur kari
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šalát z grilovanej zeleniny
Špagety zo Stredomoria
Viac receptov pre túto náladu

Už od detstva sa učíme, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobme niečo pre svoje zdravie a pripravme si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

Suroviny

500 g ružičkového kelu
2 mrkvy
1 petržlen
2 zemiaky
3 lyžice ovsených vločiek
1 lyžička rasce
1 lyžica Podravky ochucovadla
soľ
petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby30 min

  • 1 Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.
  • 2 Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).
  • 3 Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, Podravkou ochucovadlom a ešte 5 minút povaríme.

Porcia

Polievku podávame horúcu.

Malé tajomstvá

Pri varení vkladáme zeleninu až do vriacej vody, pretože vo vriacej vode už nedochádza k oxidácii vitamínov.

Zdieľať s priateľmi