Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Tabouleh

Tuniakový šalát
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Stredomorský šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Paella s kuracím mäsom
Špargľová polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Biela ryba s kuskusom
Rizoto na španielsky spôsob
Cestoviny na stredomorský spôsob
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ružičková polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šošovicová krémová polievka
Stredomorská frittata
Bohatá jesenná polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Biela treska
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tuniak so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Krevety na zeleninovom lôžku
Paradajková polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Gyros šalát
Grilované tofu
Ražniči z lososa
Jaipur kari
Caponata a lá Podravka
Sójový šalát s tuniakom
Okúzľujúce letné kurča
Treska so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové špízy
Chutný šalát z opečených zemiakov
Oranžové rizoto
Strukovinový šalát so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Špagety zo Stredomoria
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Letné zeleninové ragú
Mediteránska rapsódia
Cuketové jednohubky
Kuracie fajitas
Opekaná zelenina
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom, ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže letné jedlo.

Suroviny

100 g Lagris bulguru
1 lyžica masla
1 ks menšej červenej cibule
5 ks jarných cibuliek
1 ks šalátovej uhorky
6 ks stredne veľkých paradajok
zväzok čerstvej mäty
petržlenová vňať
6 polievkových lyžíc olivového oleja
1 ks citróna
listy rímskeho šalátu
1 PL Podravky ochucovadla natur
soľ
korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Bulgur pripravíme podľa návodu na obale a necháme trošku vychladnúť. Medzitým nakrájame zeleninu na menšie kúsky, uhorky a paradajky zbavíme semienok.
  • 2 Bylinky nasekáme na jemno. Všetko spolu vložíme do väčšej misy a pridáme uvarený bulgur. Polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, ochutíme Podravkou Natur a podľa potreby pridáme soľ a korenie.

Porcia

Podávame na listovom šaláte s citrónom.

Malé tajomstvá

Chuť bulguru zjemní maslo, ktoré do neho vmiešame.

Zdieľať s priateľmi