Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Tabouleh

Cuketové jednohubky
Paradajková polievka
Letné zeleninové ragú
Sójový šalát s tuniakom
Šošovicová krémová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Gyros šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Tekvicová polievka s jablkom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Stredomorská frittata
Stredomorský šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Oranžové rizoto
Bohatá jesenná polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Losos s cuketovou krustou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Okúzľujúce letné kurča
Špargľová polievka
Paella s kuracím mäsom
Tuniakový šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Caponata a lá Podravka
Treska so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Krevety na zeleninovom lôžku
Chutný šalát z opečených zemiakov
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové rizoto so slaninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové špízy
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Grilované tofu
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Jaipur kari
Mediteránska rapsódia
Pečený losos v medovej omáčke
Ražniči z lososa
Biela ryba s kuskusom
Ružičková polievka
Biela treska
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajková polievka s bazalkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie fajitas
Tuniak so zeleninou
Opekaná zelenina
Viac receptov pre túto náladu

Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom, ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže letné jedlo.

Suroviny

100 g Lagris bulguru
1 lyžica masla
1 ks menšej červenej cibule
5 ks jarných cibuliek
1 ks šalátovej uhorky
6 ks stredne veľkých paradajok
zväzok čerstvej mäty
petržlenová vňať
6 polievkových lyžíc olivového oleja
1 ks citróna
listy rímskeho šalátu
1 PL Podravky ochucovadla natur
soľ
korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Bulgur pripravíme podľa návodu na obale a necháme trošku vychladnúť. Medzitým nakrájame zeleninu na menšie kúsky, uhorky a paradajky zbavíme semienok.
  • 2 Bylinky nasekáme na jemno. Všetko spolu vložíme do väčšej misy a pridáme uvarený bulgur. Polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, ochutíme Podravkou Natur a podľa potreby pridáme soľ a korenie.

Porcia

Podávame na listovom šaláte s citrónom.

Malé tajomstvá

Chuť bulguru zjemní maslo, ktoré do neho vmiešame.

Zdieľať s priateľmi