Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Tabouleh

Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto so slaninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Losos s cuketovou krustou
Ružičková polievka
Caponata a lá Podravka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tuniakový šalát
Tuniak so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Pečený losos v medovej omáčke
Špargľová polievka
Letné zeleninové ragú
Paradajková polievka
Biela treska
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cuketové jednohubky
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Opekaná zelenina
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorská frittata
Oranžové rizoto
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ražniči z lososa
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morčacina s citrónom a oreganom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paradajkové košíčky so pšenom
Bohatá jesenná polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Krevety na zeleninovom lôžku
Okúzľujúce letné kurča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové špízy
Gyros šalát
Sójový šalát s tuniakom
Kuracie fajitas
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Jaipur kari
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Stredomorský šalát
Biela ryba s kuskusom
Treska so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát z grilovanej zeleniny
Špagety zo Stredomoria
Paella s kuracím mäsom
Rizoto na španielsky spôsob
Mediteránska rapsódia
Šošovicová krémová polievka
Grilované tofu
Viac receptov pre túto náladu

Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom, ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže letné jedlo.

Suroviny

100 g Lagris bulguru
1 lyžica masla
1 ks menšej červenej cibule
5 ks jarných cibuliek
1 ks šalátovej uhorky
6 ks stredne veľkých paradajok
zväzok čerstvej mäty
petržlenová vňať
6 polievkových lyžíc olivového oleja
1 ks citróna
listy rímskeho šalátu
1 PL Podravky ochucovadla natur
soľ
korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Bulgur pripravíme podľa návodu na obale a necháme trošku vychladnúť. Medzitým nakrájame zeleninu na menšie kúsky, uhorky a paradajky zbavíme semienok.
  • 2 Bylinky nasekáme na jemno. Všetko spolu vložíme do väčšej misy a pridáme uvarený bulgur. Polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, ochutíme Podravkou Natur a podľa potreby pridáme soľ a korenie.

Porcia

Podávame na listovom šaláte s citrónom.

Malé tajomstvá

Chuť bulguru zjemní maslo, ktoré do neho vmiešame.

Zdieľať s priateľmi