Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Tabouleh

Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové špízy
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie fajitas
Paradajkové košíčky so pšenom
Ružičková polievka
Ražniči z lososa
Letné zeleninové ragú
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Stredomorský šalát
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Gyros šalát
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Tuniak so zeleninou
Grilované tofu
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šošovicová krémová polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paella s kuracím mäsom
Tekvicová polievka s jablkom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tuniakový šalát
Teplý zeleninový šalát
Pečený losos v medovej omáčke
Biela ryba s kuskusom
Treska s vajíčkovým šalátom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Caponata a lá Podravka
Krevety na zeleninovom lôžku
Morčacina s citrónom a oreganom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cuketové jednohubky
Mediteránska rapsódia
Špagety zo Stredomoria
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Jaipur kari
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela treska
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špargľová polievka
Oranžové rizoto
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorská frittata
Opekaná zelenina
Rizoto na španielsky spôsob
Paradajková polievka s bazalkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Treska so zeleninou
Paradajková polievka
Bohatá jesenná polievka
Viac receptov pre túto náladu

Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom, ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže letné jedlo.

Suroviny

100 g Lagris bulguru
1 lyžica masla
1 ks menšej červenej cibule
5 ks jarných cibuliek
1 ks šalátovej uhorky
6 ks stredne veľkých paradajok
zväzok čerstvej mäty
petržlenová vňať
6 polievkových lyžíc olivového oleja
1 ks citróna
listy rímskeho šalátu
1 PL Podravky ochucovadla natur
soľ
korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Bulgur pripravíme podľa návodu na obale a necháme trošku vychladnúť. Medzitým nakrájame zeleninu na menšie kúsky, uhorky a paradajky zbavíme semienok.
  • 2 Bylinky nasekáme na jemno. Všetko spolu vložíme do väčšej misy a pridáme uvarený bulgur. Polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, ochutíme Podravkou Natur a podľa potreby pridáme soľ a korenie.

Porcia

Podávame na listovom šaláte s citrónom.

Malé tajomstvá

Chuť bulguru zjemní maslo, ktoré do neho vmiešame.

Zdieľať s priateľmi