Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Tabouleh

Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Mediteránska rapsódia
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Oranžové rizoto
Biela ryba s kuskusom
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečený losos v medovej omáčke
Treska s vajíčkovým šalátom
Gyros šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Treska so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morčacina s citrónom a oreganom
Ražniči z lososa
Losos s cuketovou krustou
Grilované tofu
Stredomorský šalát
Tuniak so zeleninou
Jaipur kari
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Caponata a lá Podravka
Zeleninové špízy
Cuketové jednohubky
Sójový šalát s tuniakom
Rizoto na španielsky spôsob
Špagety zo Stredomoria
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové rizoto so slaninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Biela treska
Stredomorská frittata
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracie fajitas
Okúzľujúce letné kurča
Tekvicová polievka s jablkom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Strukovinový šalát so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Opekaná zelenina
Krevety na zeleninovom lôžku
Paella s kuracím mäsom
Špargľová polievka
Bohatá jesenná polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teplý zeleninový šalát
Ružičková polievka
Letné zeleninové ragú
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paradajková polievka
Tuniakový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom, ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže letné jedlo.

Suroviny

100 g Lagris bulguru
1 lyžica masla
1 ks menšej červenej cibule
5 ks jarných cibuliek
1 ks šalátovej uhorky
6 ks stredne veľkých paradajok
zväzok čerstvej mäty
petržlenová vňať
6 polievkových lyžíc olivového oleja
1 ks citróna
listy rímskeho šalátu
1 PL Podravky ochucovadla natur
soľ
korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Bulgur pripravíme podľa návodu na obale a necháme trošku vychladnúť. Medzitým nakrájame zeleninu na menšie kúsky, uhorky a paradajky zbavíme semienok.
  • 2 Bylinky nasekáme na jemno. Všetko spolu vložíme do väčšej misy a pridáme uvarený bulgur. Polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, ochutíme Podravkou Natur a podľa potreby pridáme soľ a korenie.

Porcia

Podávame na listovom šaláte s citrónom.

Malé tajomstvá

Chuť bulguru zjemní maslo, ktoré do neho vmiešame.

Zdieľať s priateľmi