Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajkové košíčky so pšenom

Paella s kuracím mäsom
Treska so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Opekaná zelenina
Rizoto na španielsky spôsob
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cviklové krupoto s bielou rybou
Okúzľujúce letné kurča
Špargľová polievka
Biela ryba s kuskusom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tekvicová polievka s jablkom
Treska s vajíčkovým šalátom
Losos s cuketovou krustou
Stredomorská frittata
Tuniak so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cuketové jednohubky
Mediteránska rapsódia
Pečený losos v medovej omáčke
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Oranžové rizoto
Šošovicová krémová polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Krevety na zeleninovom lôžku
Špagety zo Stredomoria
Šalát z grilovanej zeleniny
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paradajková polievka s bazalkou
Ražniči z lososa
Jaipur kari
Sójový šalát s tuniakom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Kuracie fajitas
Paradajková polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ružičková polievka
Zeleninové špízy
Biela treska
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Bohatá jesenná polievka
Teplý zeleninový šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Stredomorský šalát
Tabouleh
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Tuniakový šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Gyros šalát
Grilované tofu
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Letné zeleninové ragú
Zeleninové rizoto so slaninou
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi