Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajkové košíčky so pšenom

Kuracie fajitas
Bohatá jesenná polievka
Gyros šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Sójový šalát s tuniakom
Tabouleh
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Opekaná zelenina
Strukovinový šalát so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Chutný šalát z opečených zemiakov
Špargľová polievka
Teplý zeleninový šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Grilované tofu
Jaipur kari
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové špízy
Morčacina s citrónom a oreganom
Oranžové rizoto
Treska so zeleninou
Cuketové jednohubky
Ražniči z lososa
Paradajková polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tuniakový šalát
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Biela treska
Ružičková polievka
Caponata a lá Podravka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Stredomorský šalát
Losos s cuketovou krustou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cestoviny na stredomorský spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Mediteránska rapsódia
Letné zeleninové ragú
Pečený losos v medovej omáčke
Stredomorská frittata
Šošovicová krémová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Tuniak so zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Paella s kuracím mäsom
Rizoto na španielsky spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi