Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajkové košíčky so pšenom

Zeleninové rizoto so slaninou
Letné zeleninové ragú
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Okúzľujúce letné kurča
Gyros šalát
Paradajková polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Treska so zeleninou
Špargľová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ružičková polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Tuniak so zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Šošovicová krémová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Strukovinový šalát so zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Tekvicová polievka s jablkom
Biela treska
Paella s kuracím mäsom
Oranžové rizoto
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové špízy
Grilované tofu
Rizoto na španielsky spôsob
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie fajitas
Biela ryba s kuskusom
Ražniči z lososa
Cestoviny na stredomorský spôsob
Opekaná zelenina
Teplý zeleninový šalát
Jaipur kari
Paradajková polievka s bazalkou
Cuketové jednohubky
Morčacina s citrónom a oreganom
Caponata a lá Podravka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Stredomorská frittata
Tabouleh
Tuniakový šalát
Losos s cuketovou krustou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Krevety na zeleninovom lôžku
Bohatá jesenná polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Stredomorský šalát
Špagety zo Stredomoria
Mediteránska rapsódia
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi