Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajkové košíčky so pšenom

Opekaná zelenina
Stredomorský šalát
Jaipur kari
Bohatá jesenná polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska s vajíčkovým šalátom
Paradajková polievka s bazalkou
Mediteránska rapsódia
Okúzľujúce letné kurča
Strukovinový šalát so zeleninou
Cuketové jednohubky
Treska so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniak so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Letné zeleninové ragú
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paella s kuracím mäsom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kuracie fajitas
Caponata a lá Podravka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniakový šalát
Biela treska
Teplý zeleninový šalát
Biela ryba s kuskusom
Pečený losos v medovej omáčke
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Stredomorská frittata
Grilované tofu
Paradajková polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Gyros šalát
Zeleninové špízy
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morčacina s citrónom a oreganom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Tabouleh
Špargľová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Šošovicová krémová polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Ražniči z lososa
Zeleninové rizoto so slaninou
Ružičková polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Oranžové rizoto
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi