Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajkové košíčky so pšenom

Chutný šalát z opečených zemiakov
Stredomorská frittata
Treska so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tuniak so zeleninou
Ražniči z lososa
Tabouleh
Krevety na zeleninovom lôžku
Paella s kuracím mäsom
Špargľová polievka
Tuniakový šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cuketové jednohubky
Stredomorský šalát
Sójový šalát s tuniakom
Okúzľujúce letné kurča
Biela treska
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninové špízy
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Tekvicová polievka s jablkom
Bohatá jesenná polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Špagety zo Stredomoria
Jaipur kari
Šalát z grilovanej zeleniny
Biela ryba s kuskusom
Oranžové rizoto
Gyros šalát
Opekaná zelenina
Strukovinový šalát so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Grilované tofu
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Caponata a lá Podravka
Šošovicová krémová polievka
Mediteránska rapsódia
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Paradajková polievka
Teplý zeleninový šalát
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka s bazalkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pečený losos v medovej omáčke
Kuracie fajitas
Ružičková polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Rizoto na španielsky spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi