Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajkové košíčky so pšenom

Tabouleh
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Tuniak so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Ružičková polievka
Ražniči z lososa
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Biela treska
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Biela ryba s kuskusom
Strukovinový šalát so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paella s kuracím mäsom
Šošovicová krémová polievka
Bohatá jesenná polievka
Oranžové rizoto
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Tekvicová polievka s jablkom
Gyros šalát
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cuketové jednohubky
Špargľová polievka
Caponata a lá Podravka
Tuniakový šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Kuracie fajitas
Stredomorský šalát
Mediteránska rapsódia
Treska so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Špagety zo Stredomoria
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Losos s cuketovou krustou
Morčacina s citrónom a oreganom
Okúzľujúce letné kurča
Paradajková polievka
Zeleninové špízy
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Stredomorská frittata
Sójový šalát s tuniakom
Grilované tofu
Jaipur kari
Cviklové krupoto s bielou rybou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Opekaná zelenina
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pečený losos v medovej omáčke
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi