Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajkové košíčky so pšenom

Treska so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Mediteránska rapsódia
Losos s cuketovou krustou
Paella s kuracím mäsom
Biela treska
Oranžové rizoto
Jaipur kari
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tuniak so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ražniči z lososa
Caponata a lá Podravka
Okúzľujúce letné kurča
Morčacina s citrónom a oreganom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Grilované tofu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Pečený losos v medovej omáčke
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie fajitas
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šošovicová krémová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Biela ryba s kuskusom
Ružičková polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Špargľová polievka
Bohatá jesenná polievka
Zeleninové špízy
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Letné zeleninové ragú
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové rizoto so slaninou
Tabouleh
Sójový šalát s tuniakom
Cuketové jednohubky
Teplý zeleninový šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Gyros šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Stredomorský šalát
Opekaná zelenina
Tuniakový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Stredomorská frittata
Paradajková polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paradajková polievka s bazalkou
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi