Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajkové košíčky so pšenom

Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Tekvicová polievka s jablkom
Tabouleh
Sójový šalát s tuniakom
Ražniči z lososa
Paradajková polievka
Letné zeleninové ragú
Grilované tofu
Jaipur kari
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Kuracie fajitas
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teplý zeleninový šalát
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorský šalát
Tuniakový šalát
Treska so zeleninou
Špargľová polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Krevety na zeleninovom lôžku
Chutný šalát z opečených zemiakov
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pečený losos v medovej omáčke
Cuketové jednohubky
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Caponata a lá Podravka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paella s kuracím mäsom
Oranžové rizoto
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové špízy
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto so slaninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bohatá jesenná polievka
Biela ryba s kuskusom
Opekaná zelenina
Gyros šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Biela treska
Šošovicová krémová polievka
Ružičková polievka
Špagety zo Stredomoria
Rizoto na španielsky spôsob
Stredomorská frittata
Tuniak so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Mediteránska rapsódia
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi