Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajkové košíčky so pšenom

Paradajková polievka s bazalkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Biela treska
Cestoviny na stredomorský spôsob
Caponata a lá Podravka
Paradajková polievka
Šošovicová krémová polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové špízy
Kuracie fajitas
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Ražniči z lososa
Treska so zeleninou
Cuketové jednohubky
Bohatá jesenná polievka
Stredomorská frittata
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Gyros šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Okúzľujúce letné kurča
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tuniak so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Oranžové rizoto
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniakový šalát
Jaipur kari
Tekvicová polievka s jablkom
Mediteránska rapsódia
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tabouleh
Krevety na zeleninovom lôžku
Letné zeleninové ragú
Sójový šalát s tuniakom
Ružičková polievka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Opekaná zelenina
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Špargľová polievka
Losos s cuketovou krustou
Teplý zeleninový šalát
Biela ryba s kuskusom
Stredomorský šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špagety zo Stredomoria
Grilované tofu
Paella s kuracím mäsom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi