Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Sójový šalát s tuniakom

Špagety zo Stredomoria
Kuracie fajitas
Opekaná zelenina
Šošovicová krémová polievka
Paradajková polievka
Losos s cuketovou krustou
Grilované tofu
Krevety na zeleninovom lôžku
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Treska s vajíčkovým šalátom
Ružičková polievka
Cuketové jednohubky
Oranžové rizoto
Tuniak so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Biela ryba s kuskusom
Okúzľujúce letné kurča
Šalát z grilovanej zeleniny
Bohatá jesenná polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Caponata a lá Podravka
Stredomorská frittata
Paradajkové košíčky so pšenom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Gyros šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninové špízy
Jaipur kari
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Teplý zeleninový šalát
Mediteránska rapsódia
Špargľová polievka
Ražniči z lososa
Treska so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Stredomorský šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Rizoto na španielsky spôsob
Tuniakový šalát
Pečený losos v medovej omáčke
Chutný šalát z opečených zemiakov
Zeleninové rizoto so slaninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Tabouleh
Biela treska
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paella s kuracím mäsom
Letné zeleninové ragú
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Morčacina s citrónom a oreganom
Viac receptov pre túto náladu

Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho sójového šalátu.

Suroviny

100 g Lagris sóje
1 ks hlávkového šalátu
1 ks šalotky nakrájanej na kolieska
250 g cherry paradajok
100 g rukoly
1 ks Eva tuniaka v olivovom oleji
100 g čiernych olív bez kôstky, pokrájaných na kolieska
4 PL panenského olivového oleja
Podravka na šalát
citrónová šťava z jedného citróna
soľ
čerstvý tymián na ozdobenie

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Sóju cez noc namočíme do väčšieho množstva vody a následne ju uvaríme do mäkka. Solíme podľa chuti tesne pred zmäknutím. Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cherry paradajky pokrájame na mesiačiky a rukolu necháme celú.
  • 2 Túto zmes zeleniny preložíme do veľkej misy, ochutíme soľou, Podravkou na šalát a pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
  • 3 Šalát rozdelíme do hlbokých tanierov.Šalotku, uvarenú sóju, tuniak v olivovom oleji spolu s nálevom a nakrájané olivy vidličkou opatrne premiešame v miske.

Porcia

Zmes pomocou dvoch lyžíc alebo naberačky rozdelíme do tanierov so šalátom a podávame.

Malé tajomstvá

Sója je prirodzene bezlepková, obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov.

Zdieľať s priateľmi