Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Sójový šalát s tuniakom

Teplý zeleninový šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Morčacina s citrónom a oreganom
Cuketové jednohubky
Oranžové rizoto
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tabouleh
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Okúzľujúce letné kurča
Biela treska
Ražniči z lososa
Caponata a lá Podravka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Treska so zeleninou
Stredomorská frittata
Pečený losos v medovej omáčke
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mediteránska rapsódia
Opekaná zelenina
Bohatá jesenná polievka
Jaipur kari
Tuniakový šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Špargľová polievka
Grilované tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tuniak so zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Letné zeleninové ragú
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ružičková polievka
Stredomorský šalát
Zeleninové špízy
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Gyros šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Strukovinový šalát so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie fajitas
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Paella s kuracím mäsom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Viac receptov pre túto náladu

Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho sójového šalátu.

Suroviny

100 g Lagris sóje
1 ks hlávkového šalátu
1 ks šalotky nakrájanej na kolieska
250 g cherry paradajok
100 g rukoly
1 ks Eva tuniaka v olivovom oleji
100 g čiernych olív bez kôstky, pokrájaných na kolieska
4 PL panenského olivového oleja
Podravka na šalát
citrónová šťava z jedného citróna
soľ
čerstvý tymián na ozdobenie

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Sóju cez noc namočíme do väčšieho množstva vody a následne ju uvaríme do mäkka. Solíme podľa chuti tesne pred zmäknutím. Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cherry paradajky pokrájame na mesiačiky a rukolu necháme celú.
  • 2 Túto zmes zeleniny preložíme do veľkej misy, ochutíme soľou, Podravkou na šalát a pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
  • 3 Šalát rozdelíme do hlbokých tanierov.Šalotku, uvarenú sóju, tuniak v olivovom oleji spolu s nálevom a nakrájané olivy vidličkou opatrne premiešame v miske.

Porcia

Zmes pomocou dvoch lyžíc alebo naberačky rozdelíme do tanierov so šalátom a podávame.

Malé tajomstvá

Sója je prirodzene bezlepková, obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov.

Zdieľať s priateľmi