Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Sójový šalát s tuniakom

Letné zeleninové ragú
Špargľová polievka
Špagety zo Stredomoria
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Tuniakový šalát
Treska so zeleninou
Ružičková polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Oranžové rizoto
Losos s cuketovou krustou
Cuketové jednohubky
Opekaná zelenina
Zeleninové špízy
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Okúzľujúce letné kurča
Morčacina s citrónom a oreganom
Tabouleh
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paradajková polievka s bazalkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šošovicová krémová polievka
Gyros šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Paella s kuracím mäsom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Teplý zeleninový šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Mediteránska rapsódia
Biela treska
Tekvicová polievka s jablkom
Caponata a lá Podravka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Pečený losos v medovej omáčke
Grilované tofu
Kuracie fajitas
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bohatá jesenná polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Stredomorský šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Biela ryba s kuskusom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Stredomorská frittata
Jaipur kari
Ražniči z lososa
Tuniak so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho sójového šalátu.

Suroviny

100 g Lagris sóje
1 ks hlávkového šalátu
1 ks šalotky nakrájanej na kolieska
250 g cherry paradajok
100 g rukoly
1 ks Eva tuniaka v olivovom oleji
100 g čiernych olív bez kôstky, pokrájaných na kolieska
4 PL panenského olivového oleja
Podravka na šalát
citrónová šťava z jedného citróna
soľ
čerstvý tymián na ozdobenie

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Sóju cez noc namočíme do väčšieho množstva vody a následne ju uvaríme do mäkka. Solíme podľa chuti tesne pred zmäknutím. Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cherry paradajky pokrájame na mesiačiky a rukolu necháme celú.
  • 2 Túto zmes zeleniny preložíme do veľkej misy, ochutíme soľou, Podravkou na šalát a pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
  • 3 Šalát rozdelíme do hlbokých tanierov.Šalotku, uvarenú sóju, tuniak v olivovom oleji spolu s nálevom a nakrájané olivy vidličkou opatrne premiešame v miske.

Porcia

Zmes pomocou dvoch lyžíc alebo naberačky rozdelíme do tanierov so šalátom a podávame.

Malé tajomstvá

Sója je prirodzene bezlepková, obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov.

Zdieľať s priateľmi