Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Treska so zeleninou

Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracie fajitas
Pečený losos v medovej omáčke
Teplý zeleninový šalát
Biela treska
Opekaná zelenina
Krevety na zeleninovom lôžku
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka s bazalkou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Oranžové rizoto
Špagety zo Stredomoria
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové rizoto so slaninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Stredomorská frittata
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Stredomorský šalát
Tuniakový šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Letné zeleninové ragú
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Sójový šalát s tuniakom
Tabouleh
Ražniči z lososa
Gyros šalát
Mediteránska rapsódia
Biela ryba s kuskusom
Grilované tofu
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniak so zeleninou
Špargľová polievka
Bohatá jesenná polievka
Jaipur kari
Šalát z grilovanej zeleniny
Cuketové jednohubky
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Caponata a lá Podravka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Ružičková polievka
Paradajková polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morčacina s citrónom a oreganom
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové špízy
Paella s kuracím mäsom
Šošovicová krémová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Táto biela ryba zo severných morí sa už dávnejšie udomácnila v dalmatínskej kuchyni. Vyskúšajte ju v kombinácii s rôznymi druhmi zeleniny a dotvoriť ju môžete bohatými chuťami cesnaku a chilli papričiek.

Suroviny

1 kg filé z tresky
1 lyžica Podravka Natur
250 g tekvičiek
150 g stopky zeleru
500 g zelenej fazule
3 strúčiky cesnaku
2 lyžičky strúhanky
2 lyžice citrónovej šťavy
4 plátky citrónu
50 ml bieleho vína
4 lyžice slnečnicového oleja
3-4 lyžice olivového oleja
štipka mletej chilli papričky
1 lyžička Podravka Natur
100 g cherry paradajok
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Filé z tresky natrieme lyžicou Podravky Natur ochucovadla a pretlačeným cesnakom (2 strúčiky cesnaku).
  • 2 Rybu pokvapkáme citrónovou šťavou a opražíme na panvici na horúcom slnečnicovom oleji.
  • 3 Upraženú rybu dáme na teplé miesto. V rovnakej panvici na tom istom oleji opražíme stopku zeleru nakrájanú na menšie kúsky, cherry paradajky a tekvičky nakrájané na kocky.
  • 4 Pridáme strúhanku, uvarenú zelenú fazuľu, lyžičku Podravky Natur ochucovadla, chilli, biele víno a zvyšný pretlačený cesnak.
  • 5 Panvicu dobre pretrasieme a zeleninu krátko povaríme.
  • 6 Podľa potreby dolejeme asi 50 ml vody.
  • 7 Na zeleninu poukladáme upraženú rybu a prelejeme olivovým olejom.
  • 8 Plátky citrónu opražíme v panvici bez tuku a poukladáme na panvicu s rybou a zeleninou.
  • 9 Panvicu odstavíme z ohňa, prikryjeme a necháme odstáť 5 minút.

Porcia

Rybu so zeleninou posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Malé tajomstvá

Marinovaná treska môže stáť na chladnom mieste niekoľko hodín a keď ju potom pripravíme, bude ešte chutnejšia a aromatickejšia.
Jedlo môžete pred podávaním posypať s 30 g píniových orieškov (ako náhradu môžete použiť olúpané mandle), dodatočne dotvoria toto chutné jedlo.

Zdieľať s priateľmi