Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Jaipur kari
Krevety na zeleninovom lôžku
Treska so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Paradajková polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Ražniči z lososa
Chutný šalát z opečených zemiakov
Okúzľujúce letné kurča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Losos s cuketovou krustou
Kuracie fajitas
Mediteránska rapsódia
Pečený losos v medovej omáčke
Oranžové rizoto
Bohatá jesenná polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát z grilovanej zeleniny
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninové rizoto so slaninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rizoto na španielsky spôsob
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tuniakový šalát
Špagety zo Stredomoria
Morčacina s citrónom a oreganom
Letné zeleninové ragú
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Gyros šalát
Biela treska
Tuniak so zeleninou
Cuketové jednohubky
Caponata a lá Podravka
Ružičková polievka
Šošovicová krémová polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paradajkové košíčky so pšenom
Stredomorská frittata
Zeleninové špízy
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka s bazalkou
Teplý zeleninový šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Špargľová polievka
Sójový šalát s tuniakom
Stredomorský šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Opekaná zelenina
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilované tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tabouleh
Paella s kuracím mäsom
Viac receptov pre túto náladu

Hliva, kuriatka a shitake hríby sa budú perfektne hodiť k teľacím kotletám.

Suroviny

4 ks teľacích kotliet bez kosti (cca 500 g)
2 lyžičky Podravka ochucovadla Natur
čierne korenie
3 lyžice olivového oleja
20 g masla
250 g húb
20 g masla
soľ
80 ml olivového oleja
1 lyžička citrónovej šťavy
1/2 lyžičky sušeného oregana
100 g rukoly

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety nakrájame na tenké kúsky a posypeme ochucovadlom Natur. Na dobre zahriatom olivovom oleji opečieme mäso sprudka z oboch strán.
  • 2 Mäso dáme do pekáča a pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 150 °C.
  • 3 Upečené mäso potrieme maslom a necháme ho prikryté, dokým si pripravíme šalát.
  • 4 Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich do panvice, kde sme mali kotlety a opečieme ich.
  • 5 Zľahka ich osolíme, okoreníme a necháme trošku vychladnúť. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a oregano.
  • 6 Do väčšej misky dáme rukolu spolu s hubami a prelejeme pripravenou zálievkou.

Tip

K teľacím kotletám sa najlepšie hodí kombinácia hríbov hliva, kuriatka a shitake. Môžete však použiť aj iné, podľa vašej chuti. Rukolu môžete nahradiť iným listovým šalátom.

Porcia

Podávame na tanieri, kde dáme najprv šalát, potom nakrájané teľacie kotlety a nakoniec posypeme hoblinami syra.

Zdieľať s priateľmi