Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb

Šalát z grilovanej zeleniny
Losos s cuketovou krustou
Ražniči z lososa
Cviklové krupoto s bielou rybou
Grilované tofu
Teplý zeleninový šalát
Šošovicová krémová polievka
Opekaná zelenina
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Bohatá jesenná polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Tekvicová polievka s jablkom
Oranžové rizoto
Gyros šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Rizoto na španielsky spôsob
Tuniakový šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Špagety zo Stredomoria
Špargľová polievka
Stredomorský šalát
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Jaipur kari
Okúzľujúce letné kurča
Paradajková polievka s bazalkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Zeleninové špízy
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paella s kuracím mäsom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cuketové jednohubky
Treska so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tuniak so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Paradajkové košíčky so pšenom
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Stredomorská frittata
Caponata a lá Podravka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Chutný šalát z opečených zemiakov
Mediteránska rapsódia
Ružičková polievka
Kuracie fajitas
Krevety na zeleninovom lôžku
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Sójový šalát s tuniakom
Biela ryba s kuskusom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Biela treska
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tabouleh
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka
Letné zeleninové ragú
Viac receptov pre túto náladu

Hliva, kuriatka a shitake hríby sa budú perfektne hodiť k teľacím kotletám.

Suroviny

4 ks teľacích kotliet bez kosti (cca 500 g)
2 lyžičky Podravka ochucovadla Natur
čierne korenie
3 lyžice olivového oleja
20 g masla
250 g húb
20 g masla
soľ
80 ml olivového oleja
1 lyžička citrónovej šťavy
1/2 lyžičky sušeného oregana
100 g rukoly

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety nakrájame na tenké kúsky a posypeme ochucovadlom Natur. Na dobre zahriatom olivovom oleji opečieme mäso sprudka z oboch strán.
  • 2 Mäso dáme do pekáča a pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 150 °C.
  • 3 Upečené mäso potrieme maslom a necháme ho prikryté, dokým si pripravíme šalát.
  • 4 Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich do panvice, kde sme mali kotlety a opečieme ich.
  • 5 Zľahka ich osolíme, okoreníme a necháme trošku vychladnúť. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a oregano.
  • 6 Do väčšej misky dáme rukolu spolu s hubami a prelejeme pripravenou zálievkou.

Tip

K teľacím kotletám sa najlepšie hodí kombinácia hríbov hliva, kuriatka a shitake. Môžete však použiť aj iné, podľa vašej chuti. Rukolu môžete nahradiť iným listovým šalátom.

Porcia

Podávame na tanieri, kde dáme najprv šalát, potom nakrájané teľacie kotlety a nakoniec posypeme hoblinami syra.

Zdieľať s priateľmi