Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Tekvicová polievka s jablkom

Zeleninové rizoto so slaninou
Tabouleh
Morčacina s citrónom a oreganom
Ražniči z lososa
Paradajkové košíčky so pšenom
Špagety zo Stredomoria
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Špargľová polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Rizoto na španielsky spôsob
Teplý zeleninový šalát
Bohatá jesenná polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paella s kuracím mäsom
Zeleninové špízy
Mediteránska rapsódia
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paradajková polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Biela ryba s kuskusom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tuniak so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Opekaná zelenina
Strukovinový šalát so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Stredomorský šalát
Pečený losos v medovej omáčke
Losos s cuketovou krustou
Okúzľujúce letné kurča
Krevety na zeleninovom lôžku
Stredomorská frittata
Letné zeleninové ragú
Kuracie fajitas
Šalát z grilovanej zeleniny
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska s vajíčkovým šalátom
Cuketové jednohubky
Gyros šalát
Caponata a lá Podravka
Oranžové rizoto
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tuniakový šalát
Treska so zeleninou
Biela treska
Grilované tofu
Sójový šalát s tuniakom
Šošovicová krémová polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Jaipur kari
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajková polievka s bazalkou
Ružičková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Tekvicovú polievku s jablkom podávajte posypanú granátovým jablkom a vychutnávajte si jesennú atmosféru naservírovanú na stole.

Suroviny

500 g očistenej maslovej tekvice
1 jablko
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžice Podravka ochucovadla
soľ
muškátový oriešok mletý
čierne korenie mleté
kajenské korenie
2 lyžice opečených tekvicových semienok
1 lyžica jadierok granátového jablka
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Tekvicu rozrežeme, vyberieme jadierka a položíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Jablko, cibuľu a cesnak tiež očistíme, prekrojíme na polovicu a položíme na plech k tekvici.
  • 2 Pokvapkáme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút pri 200 °C.
  • 3 Lyžicou vydlabeme upečenú tekvicu a dáme ju do hrnca spolu s jablkom, cibuľou a cesnakom a rozmixujeme.
  • 4 Prilejeme vodu. Množstvo vody závisí od toho, akú hustú polievku chceme. Pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, muškátový oriešok, čierne a kajenské korenie. Necháme zovrieť a potom odstavíme z ohňa.

Tip

Namiesto maslovej tekvice môžete použiť aj tekvicu hokkaido.

Porcia

Horúcu polievku podávame posypanú tekvicovými jadierkami, granátovým jablkom a petržlenovou vňaťou.

Zdieľať s priateľmi