Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Tekvicová polievka s jablkom

Biela ryba s kuskusom
Letné zeleninové ragú
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Jaipur kari
Paradajková polievka
Cuketové jednohubky
Špargľová polievka
Opekaná zelenina
Pečený losos v medovej omáčke
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paradajková polievka s bazalkou
Stredomorský šalát
Tuniakový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Grilované tofu
Tuniak so zeleninou
Treska so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Sójový šalát s tuniakom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Šošovicová krémová polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rizoto na španielsky spôsob
Caponata a lá Podravka
Gyros šalát
Ružičková polievka
Teplý zeleninový šalát
Kuracie fajitas
Morčacina s citrónom a oreganom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ražniči z lososa
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tabouleh
Zeleninové špízy
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Paella s kuracím mäsom
Bohatá jesenná polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto so slaninou
Špagety zo Stredomoria
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Losos s cuketovou krustou
Oranžové rizoto
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Treska s vajíčkovým šalátom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Biela treska
Chutný šalát z opečených zemiakov
Stredomorská frittata
Viac receptov pre túto náladu

Tekvicovú polievku s jablkom podávajte posypanú granátovým jablkom a vychutnávajte si jesennú atmosféru naservírovanú na stole.

Suroviny

500 g očistenej maslovej tekvice
1 jablko
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžice Podravka ochucovadla
soľ
muškátový oriešok mletý
čierne korenie mleté
kajenské korenie
2 lyžice opečených tekvicových semienok
1 lyžica jadierok granátového jablka
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Tekvicu rozrežeme, vyberieme jadierka a položíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Jablko, cibuľu a cesnak tiež očistíme, prekrojíme na polovicu a položíme na plech k tekvici.
  • 2 Pokvapkáme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút pri 200 °C.
  • 3 Lyžicou vydlabeme upečenú tekvicu a dáme ju do hrnca spolu s jablkom, cibuľou a cesnakom a rozmixujeme.
  • 4 Prilejeme vodu. Množstvo vody závisí od toho, akú hustú polievku chceme. Pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, muškátový oriešok, čierne a kajenské korenie. Necháme zovrieť a potom odstavíme z ohňa.

Tip

Namiesto maslovej tekvice môžete použiť aj tekvicu hokkaido.

Porcia

Horúcu polievku podávame posypanú tekvicovými jadierkami, granátovým jablkom a petržlenovou vňaťou.

Zdieľať s priateľmi