Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Oranžové rizoto
Šošovicová krémová polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bohatá jesenná polievka
Tuniak so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorský šalát
Sójový šalát s tuniakom
Grilované tofu
Zeleninové rizoto so slaninou
Kuracie fajitas
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Losos s cuketovou krustou
Opekaná zelenina
Ražniči z lososa
Letné zeleninové ragú
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Biela treska
Zeleninové špízy
Cuketové jednohubky
Rizoto na španielsky spôsob
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Špagety zo Stredomoria
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mediteránska rapsódia
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Tabouleh
Gyros šalát
Okúzľujúce letné kurča
Tekvicová polievka s jablkom
Paella s kuracím mäsom
Ružičková polievka
Caponata a lá Podravka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Stredomorská frittata
Paradajková polievka s bazalkou
Špargľová polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Biela ryba s kuskusom
Tuniakový šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Pečený losos v medovej omáčke
Paradajková polievka
Treska so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát z grilovanej zeleniny
Teplý zeleninový šalát
Jaipur kari
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi