Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Mediteránska rapsódia
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové špízy
Jaipur kari
Strukovinový šalát so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Losos s cuketovou krustou
Krevety na zeleninovom lôžku
Opekaná zelenina
Oranžové rizoto
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Gyros šalát
Ražniči z lososa
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Letné zeleninové ragú
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Rizoto na španielsky spôsob
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tuniak so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Zeleninové rizoto so slaninou
Špagety zo Stredomoria
Stredomorský šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Stredomorská frittata
Šošovicová krémová polievka
Ružičková polievka
Cuketové jednohubky
Pečený losos v medovej omáčke
Kuracie fajitas
Treska so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Grilované tofu
Sójový šalát s tuniakom
Tuniakový šalát
Tabouleh
Bohatá jesenná polievka
Špargľová polievka
Paella s kuracím mäsom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Biela treska
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Biela ryba s kuskusom
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Paradajková polievka s bazalkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teplý zeleninový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi