Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Stredomorská frittata
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paradajkové košíčky so pšenom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Biela treska
Sójový šalát s tuniakom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špargľová polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové špízy
Treska so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Gyros šalát
Teplý zeleninový šalát
Caponata a lá Podravka
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniakový šalát
Ružičková polievka
Stredomorský šalát
Paella s kuracím mäsom
Cuketové jednohubky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Oranžové rizoto
Tuniak so zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Ražniči z lososa
Opekaná zelenina
Paradajková polievka s bazalkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované tofu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny na stredomorský spôsob
Letné zeleninové ragú
Jaipur kari
Pečený losos v medovej omáčke
Šošovicová krémová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát z grilovanej zeleniny
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracie fajitas
Tekvicová polievka s jablkom
Krevety na zeleninovom lôžku
Mediteránska rapsódia
Špagety zo Stredomoria
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tabouleh
Bohatá jesenná polievka
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi