Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Stredomorská frittata
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špargľová polievka
Cuketové jednohubky
Opekaná zelenina
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Bohatá jesenná polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Okúzľujúce letné kurča
Paradajková polievka s bazalkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajková polievka
Gyros šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Rizoto na španielsky spôsob
Tuniakový šalát
Ružičková polievka
Stredomorský šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Biela treska
Paella s kuracím mäsom
Jaipur kari
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Caponata a lá Podravka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Mediteránska rapsódia
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Oranžové rizoto
Tekvicová polievka s jablkom
Ražniči z lososa
Tabouleh
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované tofu
Tuniak so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Šalát z grilovanej zeleniny
Šošovicová krémová polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kuracie fajitas
Letné zeleninové ragú
Zeleninové špízy
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pečený losos v medovej omáčke
Teplý zeleninový šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Treska so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi