Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Mediteránska rapsódia
Stredomorský šalát
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Losos s cuketovou krustou
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie fajitas
Paradajkové košíčky so pšenom
Špargľová polievka
Paradajková polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Špagety zo Stredomoria
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Tuniakový šalát
Bohatá jesenná polievka
Šošovicová krémová polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paella s kuracím mäsom
Zeleninové špízy
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tabouleh
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Opekaná zelenina
Ražniči z lososa
Ružičková polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované tofu
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajková polievka s bazalkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Sójový šalát s tuniakom
Treska so zeleninou
Cuketové jednohubky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tuniak so zeleninou
Gyros šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Letné zeleninové ragú
Caponata a lá Podravka
Okúzľujúce letné kurča
Stredomorská frittata
Zeleninové rizoto so slaninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Oranžové rizoto
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teplý zeleninový šalát
Biela treska
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Jaipur kari
Šalát z grilovanej zeleniny
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi