Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Tuniak so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Biela treska
Paradajková polievka s bazalkou
Paradajková polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Špargľová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Letné zeleninové ragú
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Strukovinový šalát so zeleninou
Grilované tofu
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Gyros šalát
Losos s cuketovou krustou
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie fajitas
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Jaipur kari
Treska s vajíčkovým šalátom
Stredomorský šalát
Biela ryba s kuskusom
Opekaná zelenina
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Ružičková polievka
Tabouleh
Rizoto na španielsky spôsob
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Bohatá jesenná polievka
Ražniči z lososa
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paella s kuracím mäsom
Tuniakový šalát
Cuketové jednohubky
Zeleninové špízy
Teplý zeleninový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šošovicová krémová polievka
Treska so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paradajkové košíčky so pšenom
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Mediteránska rapsódia
Oranžové rizoto
Morčacina s citrónom a oreganom
Stredomorská frittata
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Šalát z grilovanej zeleniny
Caponata a lá Podravka
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi