Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Strukovinový šalát so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Bohatá jesenná polievka
Šošovicová krémová polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajková polievka s bazalkou
Biela ryba s kuskusom
Jaipur kari
Letné zeleninové ragú
Tabouleh
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Stredomorská frittata
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ražniči z lososa
Caponata a lá Podravka
Treska s vajíčkovým šalátom
Morčacina s citrónom a oreganom
Ružičková polievka
Cuketové jednohubky
Teplý zeleninový šalát
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát z grilovanej zeleniny
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové špízy
Špargľová polievka
Špagety zo Stredomoria
Tuniakový šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Kuracie fajitas
Mediteránska rapsódia
Biela treska
Grilované tofu
Okúzľujúce letné kurča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Stredomorský šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Gyros šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Oranžové rizoto
Paradajková polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Opekaná zelenina
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paella s kuracím mäsom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Tuniak so zeleninou
Treska so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi