Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska s vajíčkovým šalátom
Grilované tofu
Stredomorská frittata
Ružičková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cuketové jednohubky
Mediteránska rapsódia
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pečený losos v medovej omáčke
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Losos s cuketovou krustou
Stredomorský šalát
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Biela treska
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Krevety na zeleninovom lôžku
Kuracie fajitas
Paradajková polievka s bazalkou
Šošovicová krémová polievka
Teplý zeleninový šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Treska so zeleninou
Bohatá jesenná polievka
Špagety zo Stredomoria
Okúzľujúce letné kurča
Sójový šalát s tuniakom
Caponata a lá Podravka
Zeleninové špízy
Tekvicová polievka s jablkom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Oranžové rizoto
Ražniči z lososa
Opekaná zelenina
Jaipur kari
Tuniak so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Gyros šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Letné zeleninové ragú
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Paella s kuracím mäsom
Strukovinový šalát so zeleninou
Špargľová polievka
Paradajková polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Tabouleh
Paradajkové košíčky so pšenom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto so slaninou
Rizoto na španielsky spôsob
Biela ryba s kuskusom
Tuniakový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi