Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Cuketové jednohubky
Rizoto na španielsky spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Strukovinový šalát so zeleninou
Bohatá jesenná polievka
Caponata a lá Podravka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ražniči z lososa
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tuniakový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Letné zeleninové ragú
Špargľová polievka
Stredomorská frittata
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Špagety zo Stredomoria
Okúzľujúce letné kurča
Tekvicová polievka s jablkom
Treska s vajíčkovým šalátom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Mediteránska rapsódia
Tuniak so zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované tofu
Tabouleh
Paradajková polievka s bazalkou
Stredomorský šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Ružičková polievka
Jaipur kari
Zeleninové rizoto so slaninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Gyros šalát
Sójový šalát s tuniakom
Paella s kuracím mäsom
Krevety na zeleninovom lôžku
Pečený losos v medovej omáčke
Chutný šalát z opečených zemiakov
Opekaná zelenina
Oranžové rizoto
Kuracie fajitas
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Biela treska
Šalát z grilovanej zeleniny
Teplý zeleninový šalát
Losos s cuketovou krustou
Šošovicová krémová polievka
Biela ryba s kuskusom
Zeleninové špízy
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi