Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Cviklové krupoto s bielou rybou
Sójový šalát s tuniakom
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Ružičková polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Okúzľujúce letné kurča
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šošovicová krémová polievka
Stredomorský šalát
Cuketové jednohubky
Rizoto na španielsky spôsob
Ražniči z lososa
Pečený losos v medovej omáčke
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Tuniakový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajková polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Gyros šalát
Špagety zo Stredomoria
Paella s kuracím mäsom
Treska so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Letné zeleninové ragú
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zeleninové špízy
Teplý zeleninový šalát
Stredomorská frittata
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špargľová polievka
Tuniak so zeleninou
Tabouleh
Oranžové rizoto
Biela treska
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilované tofu
Kuracie fajitas
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Opekaná zelenina
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Bohatá jesenná polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Krevety na zeleninovom lôžku
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Mediteránska rapsódia
Jaipur kari
Tekvicová polievka s jablkom
Caponata a lá Podravka
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi