Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Špagety zo Stredomoria
Paella s kuracím mäsom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teplý zeleninový šalát
Grilované tofu
Krevety na zeleninovom lôžku
Jaipur kari
Paradajkové košíčky so pšenom
Mediteránska rapsódia
Ružičková polievka
Biela ryba s kuskusom
Oranžové rizoto
Stredomorská frittata
Treska s vajíčkovým šalátom
Gyros šalát
Paradajková polievka
Okúzľujúce letné kurča
Tuniak so zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Rizoto na španielsky spôsob
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Biela treska
Kuracie fajitas
Šalát z grilovanej zeleniny
Sójový šalát s tuniakom
Tuniakový šalát
Cestoviny na stredomorský spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Špargľová polievka
Tabouleh
Strukovinový šalát so zeleninou
Opekaná zelenina
Cuketové jednohubky
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Letné zeleninové ragú
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Caponata a lá Podravka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Morčacina s citrónom a oreganom
Stredomorský šalát
Ražniči z lososa
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka s bazalkou
Bohatá jesenná polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tekvicová polievka s jablkom
Zeleninové špízy
Treska so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi