Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Mediteránska rapsódia
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Bohatá jesenná polievka
Stredomorská frittata
Gyros šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Letné zeleninové ragú
Špagety zo Stredomoria
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Teplý zeleninový šalát
Stredomorský šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajková polievka
Treska so zeleninou
Cuketové jednohubky
Tuniak so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Špargľová polievka
Losos s cuketovou krustou
Pečený losos v medovej omáčke
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tabouleh
Paradajková polievka s bazalkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajkové košíčky so pšenom
Ražniči z lososa
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Grilované tofu
Tuniakový šalát
Ružičková polievka
Opekaná zelenina
Biela ryba s kuskusom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Krevety na zeleninovom lôžku
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Caponata a lá Podravka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Chutný šalát z opečených zemiakov
Oranžové rizoto
Okúzľujúce letné kurča
Tekvicová polievka s jablkom
Rizoto na španielsky spôsob
Šalát z grilovanej zeleniny
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Biela treska
Paella s kuracím mäsom
Zeleninové špízy
Jaipur kari
Kuracie fajitas
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi