Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Tuniakový šalát
Mediteránska rapsódia
Špagety zo Stredomoria
Sójový šalát s tuniakom
Opekaná zelenina
Biela ryba s kuskusom
Ražniči z lososa
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Treska so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Krevety na zeleninovom lôžku
Caponata a lá Podravka
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajková polievka s bazalkou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Stredomorský šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Tabouleh
Bohatá jesenná polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Okúzľujúce letné kurča
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie fajitas
Treska s vajíčkovým šalátom
Stredomorská frittata
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paella s kuracím mäsom
Šalát z grilovanej zeleniny
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paradajková polievka
Cuketové jednohubky
Oranžové rizoto
Gyros šalát
Tuniak so zeleninou
Zeleninové špízy
Jaipur kari
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Chutný šalát z opečených zemiakov
Grilované tofu
Biela treska
Špargľová polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ružičková polievka
Teplý zeleninový šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Letné zeleninové ragú
Zeleninové rizoto so slaninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajkové košíčky so pšenom
Losos s cuketovou krustou
Pečený losos v medovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi