Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Stredomorská frittata
Letné zeleninové ragú
Krevety na zeleninovom lôžku
Grilované tofu
Treska s vajíčkovým šalátom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teplý zeleninový šalát
Okúzľujúce letné kurča
Caponata a lá Podravka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Biela ryba s kuskusom
Oranžové rizoto
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paella s kuracím mäsom
Tekvicová polievka s jablkom
Biela treska
Stredomorský šalát
Gyros šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paradajková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Sójový šalát s tuniakom
Tuniakový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajkové košíčky so pšenom
Treska so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Tuniak so zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Opekaná zelenina
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Špargľová polievka
Jaipur kari
Špagety zo Stredomoria
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie fajitas
Ražniči z lososa
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cuketové jednohubky
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Ružičková polievka
Bohatá jesenná polievka
Mediteránska rapsódia
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Losos s cuketovou krustou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninové špízy
Tabouleh
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi