Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Zeleninová polievka s nádychom orientu
Špagety zo Stredomoria
Gyros šalát
Biela treska
Teplý zeleninový šalát
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Tabouleh
Paradajková polievka
Ražniči z lososa
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Caponata a lá Podravka
Stredomorská frittata
Zeleninové rizoto so slaninou
Okúzľujúce letné kurča
Opekaná zelenina
Rizoto na španielsky spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Letné zeleninové ragú
Paradajková polievka s bazalkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cuketové jednohubky
Jaipur kari
Kuracie fajitas
Zeleninové špízy
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Krevety na zeleninovom lôžku
Špargľová polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajkové košíčky so pšenom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Treska s vajíčkovým šalátom
Mediteránska rapsódia
Sójový šalát s tuniakom
Treska so zeleninou
Paella s kuracím mäsom
Grilované tofu
Tuniakový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Tekvicová polievka s jablkom
Losos s cuketovou krustou
Tuniak so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Bohatá jesenná polievka
Oranžové rizoto
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ružičková polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Stredomorský šalát
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi