Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Strukovinový šalát so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Gyros šalát
Bohatá jesenná polievka
Tuniak so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Biela ryba s kuskusom
Zeleninové špízy
Oranžové rizoto
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Stredomorský šalát
Stredomorská frittata
Špargľová polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Treska s vajíčkovým šalátom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Letné zeleninové ragú
Špagety zo Stredomoria
Paradajkové košíčky so pšenom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Mediteránska rapsódia
Grilované tofu
Biela treska
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát z grilovanej zeleniny
Tuniakový šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Opekaná zelenina
Okúzľujúce letné kurča
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tabouleh
Rizoto na španielsky spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ružičková polievka
Paradajková polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Cuketové jednohubky
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Sójový šalát s tuniakom
Teplý zeleninový šalát
Caponata a lá Podravka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Morčacina s citrónom a oreganom
Krevety na zeleninovom lôžku
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Jaipur kari
Pečený losos v medovej omáčke
Paella s kuracím mäsom
Ražniči z lososa
Kuracie fajitas
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Treska so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi