Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Cuketové jednohubky
Špargľová polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Mediteránska rapsódia
Paella s kuracím mäsom
Ražniči z lososa
Tekvicová polievka s jablkom
Teplý zeleninový šalát
Bohatá jesenná polievka
Oranžové rizoto
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Stredomorský šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Rizoto na španielsky spôsob
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Grilované tofu
Zeleninové špízy
Letné zeleninové ragú
Zeleninové rizoto so slaninou
Caponata a lá Podravka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Kuracie fajitas
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajková polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Jaipur kari
Pečený losos v medovej omáčke
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Biela treska
Stredomorská frittata
Okúzľujúce letné kurča
Tuniakový šalát
Sójový šalát s tuniakom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morčacina s citrónom a oreganom
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát z grilovanej zeleniny
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Tuniak so zeleninou
Treska so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Gyros šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Opekaná zelenina
Biela ryba s kuskusom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Ružičková polievka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Losos s cuketovou krustou
Strukovinový šalát so zeleninou
Tabouleh
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi