Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Stredomorská frittata
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Jaipur kari
Kuracie fajitas
Oranžové rizoto
Špagety zo Stredomoria
Mediteránska rapsódia
Bohatá jesenná polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajková polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniak so zeleninou
Grilované tofu
Treska so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Gyros šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rizoto na španielsky spôsob
Paradajková polievka s bazalkou
Pečený losos v medovej omáčke
Opekaná zelenina
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Tuniakový šalát
Ražniči z lososa
Tekvicová polievka s jablkom
Letné zeleninové ragú
Biela treska
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cuketové jednohubky
Stredomorský šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Caponata a lá Podravka
Biela ryba s kuskusom
Paella s kuracím mäsom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Špargľová polievka
Zeleninové špízy
Sójový šalát s tuniakom
Paradajkové košíčky so pšenom
Tabouleh
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Losos s cuketovou krustou
Krevety na zeleninovom lôžku
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Okúzľujúce letné kurča
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát z grilovanej zeleniny
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Ružičková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi