Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Opekaná zelenina

Jaipur kari
Stredomorská frittata
Ražniči z lososa
Kuracie fajitas
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninové rizoto so slaninou
Biela treska
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paella s kuracím mäsom
Paradajkové košíčky so pšenom
Šošovicová krémová polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Treska so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Gyros šalát
Sójový šalát s tuniakom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Špargľová polievka
Zeleninové špízy
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Rizoto na španielsky spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Tabouleh
Cestoviny na stredomorský spôsob
Biela ryba s kuskusom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Okúzľujúce letné kurča
Tuniakový šalát
Caponata a lá Podravka
Cuketové jednohubky
Šalát z grilovanej zeleniny
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Ružičková polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Bohatá jesenná polievka
Grilované tofu
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Paradajková polievka s bazalkou
Mediteránska rapsódia
Tuniak so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Pečený losos v medovej omáčke
Morčacina s citrónom a oreganom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Stredomorský šalát
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Oranžové rizoto
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajková polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Tekvicová polievka s jablkom
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi