Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Opekaná zelenina

Biela treska
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové rizoto so slaninou
Paella s kuracím mäsom
Losos s cuketovou krustou
Bohatá jesenná polievka
Oranžové rizoto
Špargľová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajková polievka
Tuniakový šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové špízy
Caponata a lá Podravka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Sójový šalát s tuniakom
Ružičková polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Stredomorský šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Krevety na zeleninovom lôžku
Tuniak so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šošovicová krémová polievka
Cuketové jednohubky
Gyros šalát
Letné zeleninové ragú
Jaipur kari
Pečený losos v medovej omáčke
Špagety zo Stredomoria
Paradajková polievka s bazalkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ražniči z lososa
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Strukovinový šalát so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Treska so zeleninou
Stredomorská frittata
Mediteránska rapsódia
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie fajitas
Tabouleh
Okúzľujúce letné kurča
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Grilované tofu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Paradajkové košíčky so pšenom
Teplý zeleninový šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tekvicová polievka s jablkom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Biela ryba s kuskusom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi