Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Opekaná zelenina

Rizoto na španielsky spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajkové košíčky so pšenom
Caponata a lá Podravka
Pečený losos v medovej omáčke
Paradajková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Mediteránska rapsódia
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tuniak so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Zeleninové rizoto so slaninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paella s kuracím mäsom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tabouleh
Cuketové jednohubky
Biela treska
Stredomorský šalát
Sójový šalát s tuniakom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Tuniakový šalát
Ružičková polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ražniči z lososa
Šošovicová krémová polievka
Oranžové rizoto
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Grilované tofu
Treska so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Špargľová polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Biela ryba s kuskusom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Šalát z grilovanej zeleniny
Teplý zeleninový šalát
Kuracie fajitas
Gyros šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Stredomorská frittata
Špagety zo Stredomoria
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Bohatá jesenná polievka
Okúzľujúce letné kurča
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Losos s cuketovou krustou
Jaipur kari
Zeleninové špízy
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi