Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Opekaná zelenina

Pečený losos v medovej omáčke
Šošovicová krémová polievka
Špagety zo Stredomoria
Oranžové rizoto
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Caponata a lá Podravka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tekvicová polievka s jablkom
Paella s kuracím mäsom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Teplý zeleninový šalát
Grilované tofu
Bohatá jesenná polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové rizoto so slaninou
Rizoto na španielsky spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Treska s vajíčkovým šalátom
Biela treska
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Stredomorská frittata
Treska so zeleninou
Stredomorský šalát
Cuketové jednohubky
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajková polievka
Sójový šalát s tuniakom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Biela ryba s kuskusom
Paradajkové košíčky so pšenom
Losos s cuketovou krustou
Špargľová polievka
Gyros šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Ražniči z lososa
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Tuniakový šalát
Jaipur kari
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Zeleninové špízy
Ružičková polievka
Mediteránska rapsódia
Krevety na zeleninovom lôžku
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Tuniak so zeleninou
Kuracie fajitas
Okúzľujúce letné kurča
Tabouleh
Paradajková polievka s bazalkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi