Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Opekaná zelenina

Špargľová polievka
Teplý zeleninový šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Stredomorská frittata
Tabouleh
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Biela treska
Sójový šalát s tuniakom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Tuniak so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Špagety zo Stredomoria
Jaipur kari
Ružičková polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Paradajkové košíčky so pšenom
Šalát z grilovanej zeleniny
Oranžové rizoto
Paella s kuracím mäsom
Zeleninové rizoto so slaninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šošovicová krémová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Letné zeleninové ragú
Rizoto na španielsky spôsob
Paradajková polievka
Caponata a lá Podravka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Grilované tofu
Zeleninové špízy
Tuniakový šalát
Stredomorský šalát
Biela ryba s kuskusom
Cuketové jednohubky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cviklové krupoto s bielou rybou
Strukovinový šalát so zeleninou
Kuracie fajitas
Paradajková polievka s bazalkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Treska so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Mediteránska rapsódia
Treska s vajíčkovým šalátom
Gyros šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Bohatá jesenná polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ražniči z lososa
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pečený losos v medovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi