Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Opekaná zelenina

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šošovicová krémová polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cuketové jednohubky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové špízy
Losos s cuketovou krustou
Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paella s kuracím mäsom
Caponata a lá Podravka
Tuniakový šalát
Teplý zeleninový šalát
Ružičková polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Pečený losos v medovej omáčke
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bohatá jesenná polievka
Tabouleh
Špargľová polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Stredomorský šalát
Gyros šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Oranžové rizoto
Biela treska
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ražniči z lososa
Stredomorská frittata
Kuracie fajitas
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilované tofu
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Mediteránska rapsódia
Okúzľujúce letné kurča
Jaipur kari
Tuniak so zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Paradajková polievka
Špagety zo Stredomoria
Treska so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Letné zeleninové ragú
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi