Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Opekaná zelenina

Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Mediteránska rapsódia
Biela ryba s kuskusom
Kuracie fajitas
Bohatá jesenná polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cuketové jednohubky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Caponata a lá Podravka
Strukovinový šalát so zeleninou
Tabouleh
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ružičková polievka
Šošovicová krémová polievka
Teplý zeleninový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Losos s cuketovou krustou
Paella s kuracím mäsom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajkové košíčky so pšenom
Letné zeleninové ragú
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Okúzľujúce letné kurča
Tuniakový šalát
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Jaipur kari
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Gyros šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Špagety zo Stredomoria
Treska s vajíčkovým šalátom
Pečený losos v medovej omáčke
Paradajková polievka
Sójový šalát s tuniakom
Oranžové rizoto
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninové špízy
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorská frittata
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Krevety na zeleninovom lôžku
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela treska
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Stredomorský šalát
Špargľová polievka
Tuniak so zeleninou
Grilované tofu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tekvicová polievka s jablkom
Treska so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Ražniči z lososa
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi