Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paella s kuracím mäsom

Chutný šalát z opečených zemiakov
Biela ryba s kuskusom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ružičková polievka
Biela treska
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Losos s cuketovou krustou
Strukovinový šalát so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Oranžové rizoto
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajkové košíčky so pšenom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Mediteránska rapsódia
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát z grilovanej zeleniny
Caponata a lá Podravka
Šošovicová krémová polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Bohatá jesenná polievka
Teplý zeleninový šalát
Tuniak so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové rizoto so slaninou
Paradajková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tabouleh
Stredomorský šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Sójový šalát s tuniakom
Ražniči z lososa
Letné zeleninové ragú
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie fajitas
Jaipur kari
Tuniakový šalát
Grilované tofu
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Treska so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Stredomorská frittata
Cuketové jednohubky
Opekaná zelenina
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninové špízy
Špagety zo Stredomoria
Gyros šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Špargľová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Paella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských plodov, zeleniny a olivového oleja. Do našej paelly sme primiešali aj kuracie mäsko a ochutili ju tou správnou koreniacou zmäsou. Je veľmi jednoduchá na prípravu a jej chuť je delikátna.

Suroviny

300 g guľatej ryže Lagris
1l vody
1 PL Podravky ochucovadla príchuť Kurča
1 balenie (300 g) mrazených morských plodov
400 g kuracieho mäsa bez kosti
1 ks stredne veľkej cibule
1 šálku zeleného mrazeného hrášku
1 ks červenej papriky
2 strúčiky cesnaku
5 PL olivového oleja
šafran

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Kuracie mäso nakrájame a posypeme polievkovou lyžicou Podravky ochucovadla príchuť Kurča.
  • 2 Zohrejeme olivový olej, na ňom opečieme cibuľu a pridáme kuracie mäso. Za občasného miešania dusíme, podľa potreby podlievame vodou.
  • 3 Rúru na pečenie zohrejeme na 170° C. Do panvice nalejeme vodu, po jej zovretí pridáme ryžu, šafran, nakrájanú papriku, pretlačený cesnak a morské plody. Privedieme do varu, podľa potreby osolíme. Varíme na nízkom príkone tepla, často miešame, až kým zmes zhustne a začne sa lepiť na dno nádoby.
  • 4 Panvicu prikryjeme a vložíme do rúry. 20 minút dusíme prikryté, počas tejto doby štyrikrát premiešame pomocou vidličky. V poslednej fáze pridáme hrášok.

Porcia

Podávame so zeleninovým šalátom.

Zdieľať s priateľmi