Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Zeleninová polievka s nádychom orientu

Šalát z grilovanej zeleniny
Jaipur kari
Krevety na zeleninovom lôžku
Sójový šalát s tuniakom
Letné zeleninové ragú
Losos s cuketovou krustou
Tuniak so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Paradajková polievka s bazalkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Tekvicová polievka s jablkom
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované tofu
Stredomorská frittata
Gyros šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ražniči z lososa
Okúzľujúce letné kurča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové špízy
Oranžové rizoto
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Treska s vajíčkovým šalátom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tabouleh
Šošovicová krémová polievka
Paella s kuracím mäsom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Teplý zeleninový šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie fajitas
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajková polievka
Špargľová polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bohatá jesenná polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ružičková polievka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Caponata a lá Podravka
Opekaná zelenina
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto so slaninou
Rizoto na španielsky spôsob
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tuniakový šalát
Stredomorský šalát
Biela treska
Treska so zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Biela ryba s kuskusom
Cuketové jednohubky
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mediteránska rapsódia
Viac receptov pre túto náladu

Očarte svojich najbližších orientálnou polievkou s kurkumou a vychutnajte si skvelú chuť z ďalekých krajov.

Suroviny

100 g zeleru
200 g hrášku (mrazeného alebo čerstvého)
200 g póru
100 ml smotany
2 strúčiky cesnaku
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
1 lyžička kurkumy
1 lyžica nasekaného koriandru
3 lyžice olivového oleja
1 lyžička strúhaného zázvoru
1 mrkva
1 cibuľa
čierne korenie mleté
soľ

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na oleji dozlatista opečieme najemno nakrájanú cibuľu.
  • 2 Pridáme pretlačený cesnak, zázvor, nakrájaný zeler a mrkvu a zalejeme teplou vodou.
  • 3 Pridáme hovädzí bujón. Necháme zvariť, a keď sa polievka zvarí, varíme ešte cca 10 minút na miernom ohni.
  • 4 Potom pridáme hrášok a pór prerezaný na polovicu. Varíme ešte 10 minút a na koniec pridáme kurkumu vmiešanú do smotany, soľ a korenie, ak je to potrebné.

Tip

Ak chcete, aby bola polievka hustejšia, pridajte 1 lyžičku jedlého škrobu rozpusteného v malom množstve vody.

Porcia

Teplú polievku podávajte v miskách posypanú nasekaným koriandrom.

Zdieľať s priateľmi