Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Zeleninová polievka s nádychom orientu

Paradajkové košíčky so pšenom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Caponata a lá Podravka
Biela ryba s kuskusom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Bohatá jesenná polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Treska so zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rizoto na španielsky spôsob
Mediteránska rapsódia
Stredomorská frittata
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paella s kuracím mäsom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Oranžové rizoto
Letné zeleninové ragú
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Špagety zo Stredomoria
Gyros šalát
Biela treska
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teplý zeleninový šalát
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Opekaná zelenina
Treska s vajíčkovým šalátom
Losos s cuketovou krustou
Tekvicová polievka s jablkom
Špargľová polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové špízy
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Grilované tofu
Tabouleh
Šalát z grilovanej zeleniny
Tuniak so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cuketové jednohubky
Kuracie fajitas
Šošovicová krémová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Stredomorský šalát
Jaipur kari
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ražniči z lososa
Tuniakový šalát
Ružičková polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Krevety na zeleninovom lôžku
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Viac receptov pre túto náladu

Očarte svojich najbližších orientálnou polievkou s kurkumou a vychutnajte si skvelú chuť z ďalekých krajov.

Suroviny

100 g zeleru
200 g hrášku (mrazeného alebo čerstvého)
200 g póru
100 ml smotany
2 strúčiky cesnaku
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
1 lyžička kurkumy
1 lyžica nasekaného koriandru
3 lyžice olivového oleja
1 lyžička strúhaného zázvoru
1 mrkva
1 cibuľa
čierne korenie mleté
soľ

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na oleji dozlatista opečieme najemno nakrájanú cibuľu.
  • 2 Pridáme pretlačený cesnak, zázvor, nakrájaný zeler a mrkvu a zalejeme teplou vodou.
  • 3 Pridáme hovädzí bujón. Necháme zvariť, a keď sa polievka zvarí, varíme ešte cca 10 minút na miernom ohni.
  • 4 Potom pridáme hrášok a pór prerezaný na polovicu. Varíme ešte 10 minút a na koniec pridáme kurkumu vmiešanú do smotany, soľ a korenie, ak je to potrebné.

Tip

Ak chcete, aby bola polievka hustejšia, pridajte 1 lyžičku jedlého škrobu rozpusteného v malom množstve vody.

Porcia

Teplú polievku podávajte v miskách posypanú nasekaným koriandrom.

Zdieľať s priateľmi