Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Okúzľujúce letné kurča

Cestoviny farfalle s kozím syrom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rizoto na španielsky spôsob
Tabouleh
Ražniči z lososa
Zeleninové rizoto so slaninou
Cuketové jednohubky
Špagety zo Stredomoria
Strukovinový šalát so zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morčacina s citrónom a oreganom
Špargľová polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Teplý zeleninový šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Paella s kuracím mäsom
Oranžové rizoto
Caponata a lá Podravka
Mediteránska rapsódia
Kuracie fajitas
Bohatá jesenná polievka
Gyros šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tuniakový šalát
Grilované tofu
Jaipur kari
Treska so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tuniak so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Paradajková polievka
Šošovicová krémová polievka
Sójový šalát s tuniakom
Stredomorský šalát
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Treska s vajíčkovým šalátom
Losos s cuketovou krustou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Opekaná zelenina
Letné zeleninové ragú
Tekvicová polievka s jablkom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Stredomorská frittata
Zeleninové špízy
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pečený losos v medovej omáčke
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajková polievka s bazalkou
Ružičková polievka
Biela treska
Cviklové krupoto s bielou rybou
Viac receptov pre túto náladu

Pečenou zeleninou s rozpusteným mascarpone ochutenou stredomorskými bylinkami a troškou cukru podávanou s grilovaným kuracím steakom potešíte svojich najbližších.

Suroviny

2 cukety
2 červené papriky
60 g čiernych olív
4 paradajky
4 kuracie rezne
80 g mascarpone
2 strúčiky cesnaku
100 g zemiakov
200 ml mlieka
20 g masla
1 lyžička ochucovadla Stredomorie Podravka
1/2 lyžičky cukru
4 lyžice olivového oleja
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
soľ
čierne korenie mleté

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Papriku nakrájame na krúžky, cukety prerežeme na polovicu a narežeme na rezance.
  • 2 Do nádoby na pečenie dáme nakrájanú papriku, cuketu a pridáme cesnak nakrájaný na malé kúsky. Všetko zalejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 210 °C asi 15 minút.
  • 3 Zeleninu vyberieme, posypeme ochucovadlom Stredomorie Podravka, pridáme cukor, soľ a korenie a dobre premiešame. Pridáme olivy a paradajky nakrájané na krúžky, vrátime naspäť do rúry a pečieme ešte asi 20-25 minút.
  • 4 Počas tejto doby osolíme a okoreníme kuracie rezne a ugrilujeme ich. Takisto si pripravíme zemiaky, a to tak, že ich ošúpeme a dáme uvariť.
  • 5 Na pečenú zeleninu pridáme mascarpone a dobre premiešame, aby sa poriadne rozpustilo.
  • 6 Keď sú zemiaky mäkké, rozlačíme ich a pridáme mlieko, maslo a soľ.

Tip

Namiesto paradajok môžete použiť krájané paradajky Podravka.

Porcia

Pečenú zeleninu posypte petržlenovou vňaťou a podávajte spolu s pripravenou zemiakovou kašou.

Zdieľať s priateľmi