Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Oranžové rizoto

Tabouleh
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Grilované tofu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Mediteránska rapsódia
Cuketové jednohubky
Caponata a lá Podravka
Gyros šalát
Opekaná zelenina
Paradajková polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bohatá jesenná polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kuracie fajitas
Ružičková polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cviklové krupoto s bielou rybou
Strukovinový šalát so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Sójový šalát s tuniakom
Šošovicová krémová polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Okúzľujúce letné kurča
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečený losos v medovej omáčke
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Zeleninové špízy
Treska s vajíčkovým šalátom
Krevety na zeleninovom lôžku
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniakový šalát
Biela treska
Zeleninové rizoto so slaninou
Ražniči z lososa
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paella s kuracím mäsom
Šalát z grilovanej zeleniny
Treska so zeleninou
Stredomorská frittata
Rizoto na španielsky spôsob
Letné zeleninové ragú
Tuniak so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špagety zo Stredomoria
Stredomorský šalát
Biela ryba s kuskusom
Paradajkové košíčky so pšenom
Losos s cuketovou krustou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špargľová polievka
Jaipur kari
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Teplý zeleninový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto zmiešané s uvarenou tekvicou preliate vínom podávajte s nastrúhaným syrom a granátovým jablkom a vychutnávajte si pôžitok zo skvelej a zaujímavej chuti.

Suroviny

300 g surovej vyčistenej tekvice
1, 1 l vody
2 kocky Podravka zeleninového bujónu
2 lyžice olivového oleja
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
200 g Lagris ryže arborio
100 ml bieleho vína
40 g masla
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
50 g syru Grana Padano
semená granátového jablka

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Z vyčistenej tekvice odrežeme kus a odložíme si ho bokom.
  • 2 Zvyšok tekvice nastrúhame a dáme do vriacej vody.
  • 3 Pridáme Podravka bujón, varíme 10 minút, potom scedíme, ale vodu nevylievame, odložíme si ju bokom.
  • 4 Vo veľkej panvici si na rozpálenom oleji dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
  • 5 Pridáme pretlačený cesnak, Lagris ryžu arborio a pražíme približne 2 minúty.
  • 6 Pridáme uvarenú a scedenú tekvicu, zalejeme vínom, ak je to potrebné pridáme vodu, v ktorej sa varila tekvica a varíme, dokým sa tekutina neodparí.
  • 7 Rizoto podlievame vodou, v ktorej sa varila tekvica, dovtedy, kým nebude ryža mäkká. Vždy však podlejeme iba vtedy, keď sa predtým pridaná tekutina neodparí.
  • 8 Dve minúty po pridaní posledného množstva vody, zložíme rizoto z ohňa, pridáme maslo, zakryjeme a necháme 7 - 8 minút postáť.
  • 9 Tekvicu, ktorú sme si na začiatku odložili bokom, nakrájame na malé kocky a krátko orestujeme na masle.

Tip

Rizoto môžete takisto obohatiť cuketou nakrájanou na tenké plátky.

Porcia

Rizoto ešte v panvici posypeme opraženými tekvicovými kockami, nasekanou petržlenovou vňaťou a poriadne premiešame. Podávame v hlbkokých tanieroch posypané syrom a granátovým jablkom.

Zdieľať s priateľmi