Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Oranžové rizoto

Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Grilované tofu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rizoto na španielsky spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Letné zeleninové ragú
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paella s kuracím mäsom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Ružičková polievka
Šošovicová krémová polievka
Cuketové jednohubky
Tabouleh
Stredomorský šalát
Jaipur kari
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Tuniak so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Gyros šalát
Zeleninové špízy
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Krevety na zeleninovom lôžku
Ražniči z lososa
Špagety zo Stredomoria
Kuracie fajitas
Zeleninové rizoto so slaninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Biela treska
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát z grilovanej zeleniny
Špargľová polievka
Teplý zeleninový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Bohatá jesenná polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Stredomorská frittata
Treska s vajíčkovým šalátom
Pečený losos v medovej omáčke
Morčacina s citrónom a oreganom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Tuniakový šalát
Caponata a lá Podravka
Opekaná zelenina
Paradajkové košíčky so pšenom
Mediteránska rapsódia
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajková polievka
Treska so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Biela ryba s kuskusom
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto zmiešané s uvarenou tekvicou preliate vínom podávajte s nastrúhaným syrom a granátovým jablkom a vychutnávajte si pôžitok zo skvelej a zaujímavej chuti.

Suroviny

300 g surovej vyčistenej tekvice
1, 1 l vody
2 kocky Podravka zeleninového bujónu
2 lyžice olivového oleja
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
200 g Lagris ryže arborio
100 ml bieleho vína
40 g masla
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
50 g syru Grana Padano
semená granátového jablka

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Z vyčistenej tekvice odrežeme kus a odložíme si ho bokom.
  • 2 Zvyšok tekvice nastrúhame a dáme do vriacej vody.
  • 3 Pridáme Podravka bujón, varíme 10 minút, potom scedíme, ale vodu nevylievame, odložíme si ju bokom.
  • 4 Vo veľkej panvici si na rozpálenom oleji dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
  • 5 Pridáme pretlačený cesnak, Lagris ryžu arborio a pražíme približne 2 minúty.
  • 6 Pridáme uvarenú a scedenú tekvicu, zalejeme vínom, ak je to potrebné pridáme vodu, v ktorej sa varila tekvica a varíme, dokým sa tekutina neodparí.
  • 7 Rizoto podlievame vodou, v ktorej sa varila tekvica, dovtedy, kým nebude ryža mäkká. Vždy však podlejeme iba vtedy, keď sa predtým pridaná tekutina neodparí.
  • 8 Dve minúty po pridaní posledného množstva vody, zložíme rizoto z ohňa, pridáme maslo, zakryjeme a necháme 7 - 8 minút postáť.
  • 9 Tekvicu, ktorú sme si na začiatku odložili bokom, nakrájame na malé kocky a krátko orestujeme na masle.

Tip

Rizoto môžete takisto obohatiť cuketou nakrájanou na tenké plátky.

Porcia

Rizoto ešte v panvici posypeme opraženými tekvicovými kockami, nasekanou petržlenovou vňaťou a poriadne premiešame. Podávame v hlbkokých tanieroch posypané syrom a granátovým jablkom.

Zdieľať s priateľmi