Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu

Letné zeleninové ragú
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Losos s cuketovou krustou
Kuracie fajitas
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Tuniakový šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Stredomorská frittata
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ražniči z lososa
Šošovicová krémová polievka
Sójový šalát s tuniakom
Cuketové jednohubky
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Treska s vajíčkovým šalátom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pečený losos v medovej omáčke
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Bohatá jesenná polievka
Mediteránska rapsódia
Paella s kuracím mäsom
Ružičková polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paradajková polievka s bazalkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Špargľová polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Opekaná zelenina
Jaipur kari
Zeleninové rizoto so slaninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Strukovinový šalát so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Biela treska
Tabouleh
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Morčacina s citrónom a oreganom
Špagety zo Stredomoria
Grilované tofu
Stredomorský šalát
Zeleninové špízy
Treska so zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Tuniak so zeleninou
Oranžové rizoto
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Rizoto na španielsky spôsob
Caponata a lá Podravka
Gyros šalát
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto si môžete pripraviť aj so zeleninou a výživnou pohánkou. Ak do neho pridáte krájané paradajky a tofu, máte o plnohodnotný obed postarané. A bez obáv si môžete dať aj "dupľu".

Suroviny

200 g Lagris ryže natural
100 g Lagris pohánky
100 g cibule nakrájanej na jemno
250 g Podravka krájaných paradajok s olivovým olejom a cesnakom
10 g sladkej, mletej papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Natur
70 g oleja
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 ks cukety nakrájanej na drobné kocky
250 g tofu nakrájaného na kocky
soľ

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Ryžu natural varíme v osolenej vriacej vode na miernom ohni minimálne 25 minút.
  • 2 Keď je ryža mäkká, odstavíme ju z ohňa a prebytočnú vodu scedíme. Pohánku vysypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 30 minútach scedíme.
  • 3 Na drobno nakrájanú cibuľu dusíme spolu s mrkvou na oleji pri nízkej teplote 5 minút. P
  • 4 ridáme papriku, premiešame, pridáme krájané paradajky s olivovým olejom a cesnakom, ochutíme Podravkou natur a dusíme, kým mrkva zmäkne. Do tohto základu vmiešame uvarenú ryžu a pohánku.
  • 5 Zohrejeme pri nízkej teplote, podľa potreby zmes zriedime zeleninovým vývarom. Pred podávaním vmiešame tofu a cuketu a 2 minúty podusíme.

Porcia

Podávame ozdobené lístkom bazalky.

Malé tajomstvá

Na prípravu ešte chutnejšieho rizota môžeme použiť aj Podravka zeleninový bujón.

Zdieľať s priateľmi