Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu

Paradajková polievka
Biela treska
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Stredomorský šalát
Tabouleh
Rizoto na španielsky spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto so slaninou
Gyros šalát
Cuketové jednohubky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Krevety na zeleninovom lôžku
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniakový šalát
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Losos s cuketovou krustou
Teplý zeleninový šalát
Špargľová polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Ružičková polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninové špízy
Sójový šalát s tuniakom
Caponata a lá Podravka
Biela ryba s kuskusom
Pečený losos v medovej omáčke
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Opekaná zelenina
Šošovicová krémová polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Kuracie fajitas
Paella s kuracím mäsom
Grilované tofu
Okúzľujúce letné kurča
Strukovinový šalát so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Špagety zo Stredomoria
Bohatá jesenná polievka
Jaipur kari
Oranžové rizoto
Stredomorská frittata
Paradajkové košíčky so pšenom
Treska s vajíčkovým šalátom
Mediteránska rapsódia
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska so zeleninou
Tuniak so zeleninou
Ražniči z lososa
Cviklové krupoto s bielou rybou
Letné zeleninové ragú
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto si môžete pripraviť aj so zeleninou a výživnou pohánkou. Ak do neho pridáte krájané paradajky a tofu, máte o plnohodnotný obed postarané. A bez obáv si môžete dať aj "dupľu".

Suroviny

200 g Lagris ryže natural
100 g Lagris pohánky
100 g cibule nakrájanej na jemno
250 g Podravka krájaných paradajok s olivovým olejom a cesnakom
10 g sladkej, mletej papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Natur
70 g oleja
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 ks cukety nakrájanej na drobné kocky
250 g tofu nakrájaného na kocky
soľ

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Ryžu natural varíme v osolenej vriacej vode na miernom ohni minimálne 25 minút.
  • 2 Keď je ryža mäkká, odstavíme ju z ohňa a prebytočnú vodu scedíme. Pohánku vysypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 30 minútach scedíme.
  • 3 Na drobno nakrájanú cibuľu dusíme spolu s mrkvou na oleji pri nízkej teplote 5 minút. P
  • 4 ridáme papriku, premiešame, pridáme krájané paradajky s olivovým olejom a cesnakom, ochutíme Podravkou natur a dusíme, kým mrkva zmäkne. Do tohto základu vmiešame uvarenú ryžu a pohánku.
  • 5 Zohrejeme pri nízkej teplote, podľa potreby zmes zriedime zeleninovým vývarom. Pred podávaním vmiešame tofu a cuketu a 2 minúty podusíme.

Porcia

Podávame ozdobené lístkom bazalky.

Malé tajomstvá

Na prípravu ešte chutnejšieho rizota môžeme použiť aj Podravka zeleninový bujón.

Zdieľať s priateľmi