Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu

Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cuketové jednohubky
Morčacina s citrónom a oreganom
Gyros šalát
Ružičková polievka
Tuniak so zeleninou
Opekaná zelenina
Stredomorský šalát
Zeleninové špízy
Sójový šalát s tuniakom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Caponata a lá Podravka
Zeleninové rizoto so slaninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Teplý zeleninový šalát
Bohatá jesenná polievka
Šošovicová krémová polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilované tofu
Stredomorská frittata
Oranžové rizoto
Cestoviny na stredomorský spôsob
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Jaipur kari
Tabouleh
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Kuracie fajitas
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pečený losos v medovej omáčke
Paradajkové košíčky so pšenom
Rizoto na španielsky spôsob
Tuniakový šalát
Paella s kuracím mäsom
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela treska
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špargľová polievka
Mediteránska rapsódia
Treska so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Biela ryba s kuskusom
Paradajková polievka
Ražniči z lososa
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Letné zeleninové ragú
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Okúzľujúce letné kurča
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto si môžete pripraviť aj so zeleninou a výživnou pohánkou. Ak do neho pridáte krájané paradajky a tofu, máte o plnohodnotný obed postarané. A bez obáv si môžete dať aj "dupľu".

Suroviny

200 g Lagris ryže natural
100 g Lagris pohánky
100 g cibule nakrájanej na jemno
250 g Podravka krájaných paradajok s olivovým olejom a cesnakom
10 g sladkej, mletej papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Natur
70 g oleja
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 ks cukety nakrájanej na drobné kocky
250 g tofu nakrájaného na kocky
soľ

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Ryžu natural varíme v osolenej vriacej vode na miernom ohni minimálne 25 minút.
  • 2 Keď je ryža mäkká, odstavíme ju z ohňa a prebytočnú vodu scedíme. Pohánku vysypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 30 minútach scedíme.
  • 3 Na drobno nakrájanú cibuľu dusíme spolu s mrkvou na oleji pri nízkej teplote 5 minút. P
  • 4 ridáme papriku, premiešame, pridáme krájané paradajky s olivovým olejom a cesnakom, ochutíme Podravkou natur a dusíme, kým mrkva zmäkne. Do tohto základu vmiešame uvarenú ryžu a pohánku.
  • 5 Zohrejeme pri nízkej teplote, podľa potreby zmes zriedime zeleninovým vývarom. Pred podávaním vmiešame tofu a cuketu a 2 minúty podusíme.

Porcia

Podávame ozdobené lístkom bazalky.

Malé tajomstvá

Na prípravu ešte chutnejšieho rizota môžeme použiť aj Podravka zeleninový bujón.

Zdieľať s priateľmi