Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu

Bohatá jesenná polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ražniči z lososa
Stredomorský šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paella s kuracím mäsom
Opekaná zelenina
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Sójový šalát s tuniakom
Paradajková polievka s bazalkou
Treska so zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Jaipur kari
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajkové košíčky so pšenom
Ružičková polievka
Biela treska
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie fajitas
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Biela ryba s kuskusom
Caponata a lá Podravka
Mediteránska rapsódia
Pečený losos v medovej omáčke
Tuniak so zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Tabouleh
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špargľová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninové špízy
Grilované tofu
Špagety zo Stredomoria
Treska s vajíčkovým šalátom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paradajková polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Gyros šalát
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Stredomorská frittata
Chutný šalát z opečených zemiakov
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cuketové jednohubky
Šošovicová krémová polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Losos s cuketovou krustou
Tekvicová polievka s jablkom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Oranžové rizoto
Tuniakový šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Letné zeleninové ragú
Krevety na zeleninovom lôžku
Rizoto na španielsky spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto si môžete pripraviť aj so zeleninou a výživnou pohánkou. Ak do neho pridáte krájané paradajky a tofu, máte o plnohodnotný obed postarané. A bez obáv si môžete dať aj "dupľu".

Suroviny

200 g Lagris ryže natural
100 g Lagris pohánky
100 g cibule nakrájanej na jemno
250 g Podravka krájaných paradajok s olivovým olejom a cesnakom
10 g sladkej, mletej papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Natur
70 g oleja
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 ks cukety nakrájanej na drobné kocky
250 g tofu nakrájaného na kocky
soľ

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Ryžu natural varíme v osolenej vriacej vode na miernom ohni minimálne 25 minút.
  • 2 Keď je ryža mäkká, odstavíme ju z ohňa a prebytočnú vodu scedíme. Pohánku vysypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 30 minútach scedíme.
  • 3 Na drobno nakrájanú cibuľu dusíme spolu s mrkvou na oleji pri nízkej teplote 5 minút. P
  • 4 ridáme papriku, premiešame, pridáme krájané paradajky s olivovým olejom a cesnakom, ochutíme Podravkou natur a dusíme, kým mrkva zmäkne. Do tohto základu vmiešame uvarenú ryžu a pohánku.
  • 5 Zohrejeme pri nízkej teplote, podľa potreby zmes zriedime zeleninovým vývarom. Pred podávaním vmiešame tofu a cuketu a 2 minúty podusíme.

Porcia

Podávame ozdobené lístkom bazalky.

Malé tajomstvá

Na prípravu ešte chutnejšieho rizota môžeme použiť aj Podravka zeleninový bujón.

Zdieľať s priateľmi