Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu

Jaipur kari
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šošovicová krémová polievka
Tuniak so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Caponata a lá Podravka
Paradajkové košíčky so pšenom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové špízy
Zeleninové rizoto so slaninou
Cuketové jednohubky
Paradajková polievka s bazalkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Treska so zeleninou
Paella s kuracím mäsom
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát z grilovanej zeleniny
Okúzľujúce letné kurča
Treska s vajíčkovým šalátom
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajková polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pečený losos v medovej omáčke
Mediteránska rapsódia
Bohatá jesenná polievka
Oranžové rizoto
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Opekaná zelenina
Cviklové krupoto s bielou rybou
Stredomorský šalát
Kuracie fajitas
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tuniakový šalát
Ružičková polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Gyros šalát
Špagety zo Stredomoria
Krevety na zeleninovom lôžku
Letné zeleninové ragú
Ražniči z lososa
Biela ryba s kuskusom
Grilované tofu
Stredomorská frittata
Špargľová polievka
Tabouleh
Chutný šalát z opečených zemiakov
Sójový šalát s tuniakom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Biela treska
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto si môžete pripraviť aj so zeleninou a výživnou pohánkou. Ak do neho pridáte krájané paradajky a tofu, máte o plnohodnotný obed postarané. A bez obáv si môžete dať aj "dupľu".

Suroviny

200 g Lagris ryže natural
100 g Lagris pohánky
100 g cibule nakrájanej na jemno
250 g Podravka krájaných paradajok s olivovým olejom a cesnakom
10 g sladkej, mletej papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Natur
70 g oleja
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 ks cukety nakrájanej na drobné kocky
250 g tofu nakrájaného na kocky
soľ

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Ryžu natural varíme v osolenej vriacej vode na miernom ohni minimálne 25 minút.
  • 2 Keď je ryža mäkká, odstavíme ju z ohňa a prebytočnú vodu scedíme. Pohánku vysypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 30 minútach scedíme.
  • 3 Na drobno nakrájanú cibuľu dusíme spolu s mrkvou na oleji pri nízkej teplote 5 minút. P
  • 4 ridáme papriku, premiešame, pridáme krájané paradajky s olivovým olejom a cesnakom, ochutíme Podravkou natur a dusíme, kým mrkva zmäkne. Do tohto základu vmiešame uvarenú ryžu a pohánku.
  • 5 Zohrejeme pri nízkej teplote, podľa potreby zmes zriedime zeleninovým vývarom. Pred podávaním vmiešame tofu a cuketu a 2 minúty podusíme.

Porcia

Podávame ozdobené lístkom bazalky.

Malé tajomstvá

Na prípravu ešte chutnejšieho rizota môžeme použiť aj Podravka zeleninový bujón.

Zdieľať s priateľmi