Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Biela ryba s kuskusom
Krevety na zeleninovom lôžku
Letné zeleninové ragú
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové špízy
Stredomorský šalát
Pečený losos v medovej omáčke
Okúzľujúce letné kurča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové rizoto so slaninou
Ražniči z lososa
Šošovicová krémová polievka
Bohatá jesenná polievka
Teplý zeleninový šalát
Stredomorská frittata
Tuniakový šalát
Ružičková polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Losos s cuketovou krustou
Cuketové jednohubky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Gyros šalát
Oranžové rizoto
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Opekaná zelenina
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Treska s vajíčkovým šalátom
Tuniak so zeleninou
Tabouleh
Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát z grilovanej zeleniny
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Strukovinový šalát so zeleninou
Grilované tofu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela treska
Caponata a lá Podravka
Špargľová polievka
Jaipur kari
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paella s kuracím mäsom
Kuracie fajitas
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Mediteránska rapsódia
Treska so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi