Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Stredomorská frittata
Bohatá jesenná polievka
Ružičková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Sójový šalát s tuniakom
Okúzľujúce letné kurča
Tuniak so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Treska so zeleninou
Zeleninové špízy
Paradajková polievka s bazalkou
Grilované tofu
Stredomorský šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Jaipur kari
Letné zeleninové ragú
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát z grilovanej zeleniny
Biela ryba s kuskusom
Opekaná zelenina
Cuketové jednohubky
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kuracie fajitas
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paradajková polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninové rizoto so slaninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Strukovinový šalát so zeleninou
Tabouleh
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Morčacina s citrónom a oreganom
Rizoto na španielsky spôsob
Biela treska
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ražniči z lososa
Tuniakový šalát
Gyros šalát
Oranžové rizoto
Špagety zo Stredomoria
Losos s cuketovou krustou
Treska s vajíčkovým šalátom
Mediteránska rapsódia
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečený losos v medovej omáčke
Caponata a lá Podravka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Paella s kuracím mäsom
Špargľová polievka
Teplý zeleninový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi