Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Paradajková polievka
Špargľová polievka
Teplý zeleninový šalát
Letné zeleninové ragú
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajková polievka s bazalkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Mediteránska rapsódia
Biela treska
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Strukovinový šalát so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Treska s vajíčkovým šalátom
Gyros šalát
Krevety na zeleninovom lôžku
Tabouleh
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniakový šalát
Šošovicová krémová polievka
Paella s kuracím mäsom
Zeleninové špízy
Treska so zeleninou
Ražniči z lososa
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Opekaná zelenina
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Oranžové rizoto
Grilované tofu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Sójový šalát s tuniakom
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajkové košíčky so pšenom
Tekvicová polievka s jablkom
Okúzľujúce letné kurča
Caponata a lá Podravka
Rizoto na španielsky spôsob
Bohatá jesenná polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie fajitas
Cuketové jednohubky
Tuniak so zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Biela ryba s kuskusom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Jaipur kari
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Stredomorský šalát
Ružičková polievka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Stredomorská frittata
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny na stredomorský spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi