Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Tuniakový šalát
Cuketové jednohubky
Teplý zeleninový šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska so zeleninou
Kuracie fajitas
Treska s vajíčkovým šalátom
Ražniči z lososa
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šalát z grilovanej zeleniny
Krevety na zeleninovom lôžku
Okúzľujúce letné kurča
Caponata a lá Podravka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Strukovinový šalát so zeleninou
Tuniak so zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Grilované tofu
Biela ryba s kuskusom
Špargľová polievka
Paella s kuracím mäsom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Stredomorská frittata
Oranžové rizoto
Paradajková polievka s bazalkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Stredomorský šalát
Biela treska
Morčacina s citrónom a oreganom
Ružičková polievka
Paradajková polievka
Tabouleh
Gyros šalát
Mediteránska rapsódia
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové špízy
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Bohatá jesenná polievka
Opekaná zelenina
Šošovicová krémová polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špagety zo Stredomoria
Losos s cuketovou krustou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Jaipur kari
Rizoto na španielsky spôsob
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Letné zeleninové ragú
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paradajkové košíčky so pšenom
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi