Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Stredomorský šalát
Treska so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Jaipur kari
Grilované tofu
Zeleninové rizoto so slaninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečený losos v medovej omáčke
Letné zeleninové ragú
Caponata a lá Podravka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Losos s cuketovou krustou
Bohatá jesenná polievka
Špargľová polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Sójový šalát s tuniakom
Krevety na zeleninovom lôžku
Paradajková polievka s bazalkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rizoto na španielsky spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela ryba s kuskusom
Okúzľujúce letné kurča
Tekvicová polievka s jablkom
Teplý zeleninový šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Treska s vajíčkovým šalátom
Mediteránska rapsódia
Tuniakový šalát
Tuniak so zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Ražniči z lososa
Cviklové krupoto s bielou rybou
Cuketové jednohubky
Paella s kuracím mäsom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Paradajková polievka
Ružičková polievka
Stredomorská frittata
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Gyros šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Oranžové rizoto
Opekaná zelenina
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Biela treska
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové špízy
Tabouleh
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie fajitas
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi