Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Dokonalá zelenina pečená v rúre
Biela treska
Teplý zeleninový šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát z grilovanej zeleniny
Losos s cuketovou krustou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Sójový šalát s tuniakom
Paella s kuracím mäsom
Paradajková polievka s bazalkou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Letné zeleninové ragú
Rizoto na španielsky spôsob
Stredomorský šalát
Mediteránska rapsódia
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Gyros šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniak so zeleninou
Špargľová polievka
Špagety zo Stredomoria
Treska so zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ružičková polievka
Stredomorská frittata
Okúzľujúce letné kurča
Biela ryba s kuskusom
Paradajková polievka
Kuracie fajitas
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Caponata a lá Podravka
Ražniči z lososa
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Jaipur kari
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Grilované tofu
Tuniakový šalát
Zeleninové špízy
Cuketové jednohubky
Bohatá jesenná polievka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Paradajkové košíčky so pšenom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Opekaná zelenina
Tekvicová polievka s jablkom
Pečený losos v medovej omáčke
Šošovicová krémová polievka
Oranžové rizoto
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tabouleh
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi