Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Paella s kuracím mäsom
Paradajkové košíčky so pšenom
Treska s vajíčkovým šalátom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Stredomorská frittata
Šošovicová krémová polievka
Grilované tofu
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Strukovinový šalát so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Šalát z grilovanej zeleniny
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Stredomorský šalát
Letné zeleninové ragú
Morčacina s citrónom a oreganom
Teplý zeleninový šalát
Cuketové jednohubky
Tuniak so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Špargľová polievka
Oranžové rizoto
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Treska so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Rizoto na španielsky spôsob
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bohatá jesenná polievka
Jaipur kari
Sójový šalát s tuniakom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Gyros šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Biela ryba s kuskusom
Zeleninové rizoto so slaninou
Tabouleh
Caponata a lá Podravka
Zeleninové špízy
Ražniči z lososa
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniakový šalát
Okúzľujúce letné kurča
Paradajková polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kuracie fajitas
Opekaná zelenina
Biela treska
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka s bazalkou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Špagety zo Stredomoria
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ružičková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi