Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Tuniak so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Bohatá jesenná polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Špargľová polievka
Mediteránska rapsódia
Paradajková polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Oranžové rizoto
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Tekvicová polievka s jablkom
Biela treska
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajková polievka s bazalkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Letné zeleninové ragú
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované tofu
Caponata a lá Podravka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Losos s cuketovou krustou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cuketové jednohubky
Strukovinový šalát so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ražniči z lososa
Opekaná zelenina
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska so zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Gyros šalát
Ružičková polievka
Tabouleh
Špagety zo Stredomoria
Stredomorský šalát
Kuracie fajitas
Paella s kuracím mäsom
Krevety na zeleninovom lôžku
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Stredomorská frittata
Okúzľujúce letné kurča
Paradajkové košíčky so pšenom
Zeleninové špízy
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniakový šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Chutný šalát z opečených zemiakov
Jaipur kari
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Biela ryba s kuskusom
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi