Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morčacina s citrónom a oreganom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Zeleninové špízy
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šošovicová krémová polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tekvicová polievka s jablkom
Losos s cuketovou krustou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Stredomorská frittata
Biela ryba s kuskusom
Jaipur kari
Grilované tofu
Krevety na zeleninovom lôžku
Opekaná zelenina
Paradajková polievka
Bohatá jesenná polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ružičková polievka
Kuracie fajitas
Paradajkové košíčky so pšenom
Treska s vajíčkovým šalátom
Letné zeleninové ragú
Sójový šalát s tuniakom
Rizoto na španielsky spôsob
Ražniči z lososa
Špagety zo Stredomoria
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tuniakový šalát
Treska so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Cuketové jednohubky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Tabouleh
Paradajková polievka s bazalkou
Biela treska
Špargľová polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Caponata a lá Podravka
Pečený losos v medovej omáčke
Stredomorský šalát
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teplý zeleninový šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tuniak so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Gyros šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Okúzľujúce letné kurča
Paella s kuracím mäsom
Oranžové rizoto
Zeleninové rizoto so slaninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi