Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Tuniak so zeleninou

Okúzľujúce letné kurča
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Biela treska
Gyros šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované tofu
Cuketové jednohubky
Sójový šalát s tuniakom
Mediteránska rapsódia
Oranžové rizoto
Jaipur kari
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šošovicová krémová polievka
Špagety zo Stredomoria
Tekvicová polievka s jablkom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tabouleh
Biela ryba s kuskusom
Morčacina s citrónom a oreganom
Špargľová polievka
Stredomorský šalát
Krevety na zeleninovom lôžku
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajková polievka s bazalkou
Letné zeleninové ragú
Tuniakový šalát
Caponata a lá Podravka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát z grilovanej zeleniny
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Opekaná zelenina
Stredomorská frittata
Paradajkové košíčky so pšenom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajková polievka
Ražniči z lososa
Kuracie fajitas
Treska s vajíčkovým šalátom
Bohatá jesenná polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Losos s cuketovou krustou
Teplý zeleninový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Ružičková polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Treska so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zeleninové špízy
Paella s kuracím mäsom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Viac receptov pre túto náladu

Šťavnatý a marinovaný tuniak pripravený na rozmanitej dusenej zelenine je ľahké jedlo, ktoré oslní nielen vás, ale aj vašich hostí.

Suroviny

800 g filé z tuniaka
Na marinádu:
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice citrónovej šťavy
3 strúčiky cesnaku
1 lyžička kapár
3 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie
Na prílohu:
200 g mrkvy
200 g zelených strukov
100 g bôbu
1 cuketa (200 g)
3 lyžice extra panenského olivového oleja
1 lyžička Podravka ochucovadla Stredomorie
2 strúčiky cesnaku
soľ
biele mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Podravka ochucovadlo zmiešame s citrónovou šťavou, cesnakom nakrájaným na plátky, čiernym korením, olivovým olejom a s kaparami. Filety z tuniaka zalejeme marinádou a necháme marinovať približne 30 minút.
  • 2 Tuniaka vyberieme z marinády a opečieme na panvici z oboch strán. Tuniaka vyberieme, do panvice nalejeme marinádu, krátko ju opečieme a nalejeme ju znovu na tuniaka.
  • 3 Mrkvu nakrájame na plátky a dáme ju variť spolu s bôbom a zelenými strukmi. Varíme približne 10 minút v osolenej vode a potom ju scedíme.
  • 4 Na zohriaty olivový olej si dáme na plátky nakrájanú cuketu a krátko opečieme. Pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo Stredomorie a uvarenú zeleninu. Všetko spolu krátko opečieme a podľa chuti okoreníme.

Tip

Vďaka marináde bude mäso mäkšie, šťavnatejšie a veľmi chutné. Surový namarinovaný tuniak vám vydrží v chladničke aj do ďalšieho dňa.

Porcia

Tuniaka podávame s pripravenou zeleninou.

Zdieľať s priateľmi