Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Gyros šalát

Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ružičková polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šošovicová krémová polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Teplý zeleninový šalát
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paradajková polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Caponata a lá Podravka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Tuniakový šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Grilované tofu
Sójový šalát s tuniakom
Stredomorský šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Oranžové rizoto
Mediteránska rapsódia
Okúzľujúce letné kurča
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špargľová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Jaipur kari
Tuniak so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Rizoto na španielsky spôsob
Losos s cuketovou krustou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie fajitas
Cviklové krupoto s bielou rybou
Biela treska
Špagety zo Stredomoria
Stredomorská frittata
Treska so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát z grilovanej zeleniny
Paella s kuracím mäsom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Biela ryba s kuskusom
Paradajková polievka s bazalkou
Tabouleh
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Opekaná zelenina
Ražniči z lososa
Zeleninové špízy
Cuketové jednohubky
Bohatá jesenná polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi