Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Gyros šalát

Špargľová polievka
Biela ryba s kuskusom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie fajitas
Rizoto na španielsky spôsob
Teplý zeleninový šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Špagety zo Stredomoria
Ražniči z lososa
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pečený losos v medovej omáčke
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Grilované tofu
Tabouleh
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajkové košíčky so pšenom
Treska s vajíčkovým šalátom
Paradajková polievka
Okúzľujúce letné kurča
Tuniakový šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tuniak so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Biela treska
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Stredomorský šalát
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Stredomorská frittata
Bohatá jesenná polievka
Opekaná zelenina
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové špízy
Paella s kuracím mäsom
Letné zeleninové ragú
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Mediteránska rapsódia
Strukovinový šalát so zeleninou
Ružičková polievka
Treska so zeleninou
Oranžové rizoto
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajková polievka s bazalkou
Jaipur kari
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cuketové jednohubky
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Morčacina s citrónom a oreganom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šošovicová krémová polievka
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové rizoto so slaninou
Sójový šalát s tuniakom
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi