Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Gyros šalát

Mediteránska rapsódia
Zeleninové rizoto so slaninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Opekaná zelenina
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Biela ryba s kuskusom
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracie fajitas
Grilované tofu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cuketové jednohubky
Stredomorský šalát
Ražniči z lososa
Paradajková polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Jaipur kari
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Treska so zeleninou
Bohatá jesenná polievka
Caponata a lá Podravka
Tuniakový šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Tabouleh
Rizoto na španielsky spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Treska s vajíčkovým šalátom
Oranžové rizoto
Krevety na zeleninovom lôžku
Strukovinový šalát so zeleninou
Tuniak so zeleninou
Zeleninové špízy
Šošovicová krémová polievka
Špagety zo Stredomoria
Paradajkové košíčky so pšenom
Sójový šalát s tuniakom
Špargľová polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ružičková polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Teplý zeleninový šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Letné zeleninové ragú
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Stredomorská frittata
Okúzľujúce letné kurča
Paella s kuracím mäsom
Biela treska
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi