Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Gyros šalát

Tekvicová polievka s jablkom
Zeleninové špízy
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie fajitas
Cviklové krupoto s bielou rybou
Špargľová polievka
Teplý zeleninový šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Oranžové rizoto
Losos s cuketovou krustou
Stredomorská frittata
Jaipur kari
Ražniči z lososa
Tabouleh
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cuketové jednohubky
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Biela ryba s kuskusom
Paradajkové košíčky so pšenom
Caponata a lá Podravka
Pečený losos v medovej omáčke
Strukovinový šalát so zeleninou
Treska so zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Treska s vajíčkovým šalátom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Biela treska
Ružičková polievka
Šošovicová krémová polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Mediteránska rapsódia
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové rizoto so slaninou
Tuniakový šalát
Stredomorský šalát
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Opekaná zelenina
Morčacina s citrónom a oreganom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Tuniak so zeleninou
Paradajková polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Letné zeleninové ragú
Rizoto na španielsky spôsob
Sójový šalát s tuniakom
Bohatá jesenná polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Paella s kuracím mäsom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Grilované tofu
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi