Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Gyros šalát

Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Losos s cuketovou krustou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Šalát z grilovanej zeleniny
Špargľová polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cuketové jednohubky
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka s bazalkou
Pečený losos v medovej omáčke
Stredomorská frittata
Kuracie fajitas
Rizoto na španielsky spôsob
Paradajková polievka
Okúzľujúce letné kurča
Biela treska
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Treska so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniakový šalát
Tuniak so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Oranžové rizoto
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mediteránska rapsódia
Jaipur kari
Biela ryba s kuskusom
Paella s kuracím mäsom
Grilované tofu
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ružičková polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Tabouleh
Letné zeleninové ragú
Teplý zeleninový šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Opekaná zelenina
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Stredomorský šalát
Ražniči z lososa
Zeleninové špízy
Chutný šalát z opečených zemiakov
Bohatá jesenná polievka
Sójový šalát s tuniakom
Caponata a lá Podravka
Šošovicová krémová polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi