Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Gyros šalát

Strukovinový šalát so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Rizoto na španielsky spôsob
Opekaná zelenina
Treska so zeleninou
Grilované tofu
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ružičková polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Okúzľujúce letné kurča
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Biela ryba s kuskusom
Stredomorská frittata
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Oranžové rizoto
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pečený losos v medovej omáčke
Šošovicová krémová polievka
Stredomorský šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Špagety zo Stredomoria
Cestoviny na stredomorský spôsob
Treska s vajíčkovým šalátom
Bohatá jesenná polievka
Letné zeleninové ragú
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ražniči z lososa
Caponata a lá Podravka
Tekvicová polievka s jablkom
Teplý zeleninový šalát
Sójový šalát s tuniakom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Jaipur kari
Špargľová polievka
Zeleninové špízy
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Tuniak so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paella s kuracím mäsom
Tabouleh
Mediteránska rapsódia
Kuracie fajitas
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajková polievka
Biela treska
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cuketové jednohubky
Tuniakový šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi