Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Gyros šalát

Krevety na zeleninovom lôžku
Paella s kuracím mäsom
Strukovinový šalát so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Špagety zo Stredomoria
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Opekaná zelenina
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové špízy
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka
Tabouleh
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cuketové jednohubky
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tuniak so zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové rizoto so slaninou
Biela ryba s kuskusom
Treska s vajíčkovým šalátom
Caponata a lá Podravka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Stredomorská frittata
Tuniakový šalát
Sójový šalát s tuniakom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Treska so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Špargľová polievka
Kuracie fajitas
Paradajkové košíčky so pšenom
Ružičková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ražniči z lososa
Grilované tofu
Oranžové rizoto
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát z grilovanej zeleniny
Stredomorský šalát
Okúzľujúce letné kurča
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Jaipur kari
Šošovicová krémová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Mediteránska rapsódia
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Biela treska
Bohatá jesenná polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Letné zeleninové ragú
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi