Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Gyros šalát

Zeleninové špízy
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Caponata a lá Podravka
Ražniči z lososa
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Treska so zeleninou
Tuniak so zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto so slaninou
Jaipur kari
Strukovinový šalát so zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Grilované tofu
Pečený losos v medovej omáčke
Teplý zeleninový šalát
Špargľová polievka
Paradajková polievka
Losos s cuketovou krustou
Biela treska
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka s bazalkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát z grilovanej zeleniny
Opekaná zelenina
Paradajkové košíčky so pšenom
Rizoto na španielsky spôsob
Tabouleh
Biela ryba s kuskusom
Cuketové jednohubky
Ružičková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Stredomorský šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Okúzľujúce letné kurča
Letné zeleninové ragú
Stredomorská frittata
Kuracie fajitas
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šošovicová krémová polievka
Paella s kuracím mäsom
Bohatá jesenná polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Oranžové rizoto
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Krevety na zeleninovom lôžku
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mediteránska rapsódia
Tuniakový šalát
Sójový šalát s tuniakom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi