Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Gyros šalát

Kuracina s tekvicou a zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Paradajková polievka s bazalkou
Stredomorský šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Biela treska
Mediteránska rapsódia
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Stredomorská frittata
Chutný šalát z opečených zemiakov
Okúzľujúce letné kurča
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Jaipur kari
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Rizoto na španielsky spôsob
Oranžové rizoto
Špagety zo Stredomoria
Krevety na zeleninovom lôžku
Caponata a lá Podravka
Paradajková polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Opekaná zelenina
Treska so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie fajitas
Sójový šalát s tuniakom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morčacina s citrónom a oreganom
Paella s kuracím mäsom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Tabouleh
Grilované tofu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát z grilovanej zeleniny
Šošovicová krémová polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ružičková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ražniči z lososa
Letné zeleninové ragú
Bohatá jesenná polievka
Zeleninové špízy
Špargľová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Cuketové jednohubky
Tuniak so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Strukovinový šalát so zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Losos s cuketovou krustou
Treska s vajíčkovým šalátom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Tuniakový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi