Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Gyros šalát

Sójový šalát s tuniakom
Biela ryba s kuskusom
Letné zeleninové ragú
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Jaipur kari
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Ražniči z lososa
Paella s kuracím mäsom
Zeleninové špízy
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Stredomorská frittata
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Oranžové rizoto
Tuniakový šalát
Bohatá jesenná polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Caponata a lá Podravka
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela treska
Ružičková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Špargľová polievka
Grilované tofu
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cuketové jednohubky
Kuracie fajitas
Tabouleh
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Špagety zo Stredomoria
Opekaná zelenina
Šalát z grilovanej zeleniny
Šošovicová krémová polievka
Mediteránska rapsódia
Rizoto na španielsky spôsob
Tuniak so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Okúzľujúce letné kurča
Krevety na zeleninovom lôžku
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Treska s vajíčkovým šalátom
Treska so zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Stredomorský šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi