Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Biela treska

Jaipur kari
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Letné zeleninové ragú
Rizoto na španielsky spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Strukovinový šalát so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Oranžové rizoto
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Treska so zeleninou
Ražniči z lososa
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové rizoto so slaninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajková polievka
Tuniak so zeleninou
Zeleninové špízy
Cviklové krupoto s bielou rybou
Stredomorská frittata
Šošovicová krémová polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špargľová polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Sójový šalát s tuniakom
Teplý zeleninový šalát
Paella s kuracím mäsom
Mediteránska rapsódia
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované tofu
Stredomorský šalát
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Ružičková polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tuniakový šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Opekaná zelenina
Caponata a lá Podravka
Gyros šalát
Tabouleh
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Bohatá jesenná polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tekvicová polievka s jablkom
Biela ryba s kuskusom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paradajková polievka s bazalkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Losos s cuketovou krustou
Kuracie fajitas
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cuketové jednohubky
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi