Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Biela treska

Chutný šalát z opečených zemiakov
Špagety zo Stredomoria
Tuniakový šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paradajkové košíčky so pšenom
Opekaná zelenina
Letné zeleninové ragú
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Stredomorská frittata
Grilované tofu
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bohatá jesenná polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Tabouleh
Gyros šalát
Cuketové jednohubky
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paradajková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Oranžové rizoto
Caponata a lá Podravka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šošovicová krémová polievka
Treska so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Kuracie fajitas
Teplý zeleninový šalát
Špargľová polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ražniči z lososa
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Stredomorský šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Jaipur kari
Paella s kuracím mäsom
Paradajková polievka s bazalkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Biela ryba s kuskusom
Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Okúzľujúce letné kurča
Losos s cuketovou krustou
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové špízy
Pečený losos v medovej omáčke
Sójový šalát s tuniakom
Mediteránska rapsódia
Ružičková polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Tuniak so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi