Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Biela treska

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Stredomorský šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Zeleninové špízy
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Bohatá jesenná polievka
Špagety zo Stredomoria
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Tabouleh
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Okúzľujúce letné kurča
Cuketové jednohubky
Teplý zeleninový šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Treska s vajíčkovým šalátom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Grilované tofu
Sójový šalát s tuniakom
Opekaná zelenina
Ružičková polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Špargľová polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Ražniči z lososa
Strukovinový šalát so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Treska so zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tuniakový šalát
Losos s cuketovou krustou
Pečený losos v medovej omáčke
Jaipur kari
Krevety na zeleninovom lôžku
Biela ryba s kuskusom
Letné zeleninové ragú
Oranžové rizoto
Stredomorská frittata
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tuniak so zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Mediteránska rapsódia
Cviklové krupoto s bielou rybou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Gyros šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Paella s kuracím mäsom
Kuracie fajitas
Paradajková polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Caponata a lá Podravka
Zeleninové rizoto so slaninou
Paradajková polievka s bazalkou
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi