Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Biela treska

Cviklové krupoto s bielou rybou
Teplý zeleninový šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ražniči z lososa
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Grilované tofu
Tuniakový šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska so zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Šošovicová krémová polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špargľová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Šalát z grilovanej zeleniny
Gyros šalát
Oranžové rizoto
Ružičková polievka
Mediteránska rapsódia
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Morčacina s citrónom a oreganom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Stredomorská frittata
Strukovinový šalát so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Treska s vajíčkovým šalátom
Stredomorský šalát
Tabouleh
Letné zeleninové ragú
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cuketové jednohubky
Paella s kuracím mäsom
Paradajkové košíčky so pšenom
Bohatá jesenná polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Caponata a lá Podravka
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie fajitas
Opekaná zelenina
Krevety na zeleninovom lôžku
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka
Zeleninové špízy
Tuniak so zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninové rizoto so slaninou
Jaipur kari
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pečený losos v medovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi