Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Biela treska

Oranžové rizoto
Šalát z grilovanej zeleniny
Treska so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Paradajková polievka
Gyros šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šošovicová krémová polievka
Sójový šalát s tuniakom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Bohatá jesenná polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Caponata a lá Podravka
Tuniakový šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špargľová polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paradajková polievka s bazalkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Mediteránska rapsódia
Paella s kuracím mäsom
Strukovinový šalát so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie fajitas
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Grilované tofu
Morčacina s citrónom a oreganom
Krevety na zeleninovom lôžku
Teplý zeleninový šalát
Špagety zo Stredomoria
Stredomorská frittata
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tabouleh
Letné zeleninové ragú
Paradajkové košíčky so pšenom
Opekaná zelenina
Chutný šalát z opečených zemiakov
Stredomorský šalát
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Jaipur kari
Zeleninové špízy
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Biela ryba s kuskusom
Ražniči z lososa
Losos s cuketovou krustou
Cuketové jednohubky
Ružičková polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové rizoto so slaninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Tuniak so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi