Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Biela treska

Cestoviny na stredomorský spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Krevety na zeleninovom lôžku
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Kuracie fajitas
Cuketové jednohubky
Bohatá jesenná polievka
Zeleninové špízy
Chutný šalát z opečených zemiakov
Caponata a lá Podravka
Opekaná zelenina
Paella s kuracím mäsom
Rizoto na španielsky spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Ružičková polievka
Tuniak so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Losos s cuketovou krustou
Biela ryba s kuskusom
Špagety zo Stredomoria
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Jaipur kari
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morčacina s citrónom a oreganom
Šošovicová krémová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Tabouleh
Mediteránska rapsódia
Ražniči z lososa
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Okúzľujúce letné kurča
Grilované tofu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajkové košíčky so pšenom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tuniakový šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Stredomorský šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Oranžové rizoto
Gyros šalát
Treska so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajková polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Stredomorská frittata
Sójový šalát s tuniakom
Špargľová polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi