Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Biela treska

Chutný šalát z opečených zemiakov
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tuniakový šalát
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorský šalát
Tabouleh
Grilované tofu
Ražniči z lososa
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Letné zeleninové ragú
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Mediteránska rapsódia
Paradajkové košíčky so pšenom
Okúzľujúce letné kurča
Tuniak so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát z grilovanej zeleniny
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Opekaná zelenina
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Gyros šalát
Krevety na zeleninovom lôžku
Stredomorská frittata
Cuketové jednohubky
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Caponata a lá Podravka
Šošovicová krémová polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové špízy
Treska so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Losos s cuketovou krustou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špargľová polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Paella s kuracím mäsom
Rizoto na španielsky spôsob
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Strukovinový šalát so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Bohatá jesenná polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečený losos v medovej omáčke
Oranžové rizoto
Sójový šalát s tuniakom
Jaipur kari
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie fajitas
Paradajková polievka s bazalkou
Ružičková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi