Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Biela treska

Tuniak so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniakový šalát
Krevety na zeleninovom lôžku
Šalát z grilovanej zeleniny
Tabouleh
Paradajková polievka s bazalkou
Ražniči z lososa
Stredomorská frittata
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tekvicová polievka s jablkom
Zeleninové rizoto so slaninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Cuketové jednohubky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Treska so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Špargľová polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Oranžové rizoto
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Biela ryba s kuskusom
Ružičková polievka
Špagety zo Stredomoria
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Gyros šalát
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka
Mediteránska rapsódia
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Opekaná zelenina
Paella s kuracím mäsom
Letné zeleninové ragú
Šošovicová krémová polievka
Zeleninové špízy
Caponata a lá Podravka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Sójový šalát s tuniakom
Grilované tofu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pečený losos v medovej omáčke
Okúzľujúce letné kurča
Stredomorský šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie fajitas
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Bohatá jesenná polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Jaipur kari
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi