Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Špagety zo Stredomoria

Okúzľujúce letné kurča
Paradajkové košíčky so pšenom
Ružičková polievka
Paella s kuracím mäsom
Oranžové rizoto
Paradajková polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cuketové jednohubky
Caponata a lá Podravka
Tuniakový šalát
Ražniči z lososa
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Sójový šalát s tuniakom
Grilované tofu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Jaipur kari
Paradajková polievka s bazalkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Strukovinový šalát so zeleninou
Bohatá jesenná polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tabouleh
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Letné zeleninové ragú
Tekvicová polievka s jablkom
Pečený losos v medovej omáčke
Treska so zeleninou
Tuniak so zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Šošovicová krémová polievka
Losos s cuketovou krustou
Stredomorská frittata
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Biela treska
Krevety na zeleninovom lôžku
Gyros šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Teplý zeleninový šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové špízy
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Mediteránska rapsódia
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Špargľová polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Biela ryba s kuskusom
Opekaná zelenina
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorský šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šalát z grilovanej zeleniny
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie fajitas
Viac receptov pre túto náladu

Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným parmezánom a môžete si byť istý, že s týmto jedlom určite zožnete úspech a skvelo predvediete svoje kulinárske schopnosti.

Suroviny

300 g Podravka špagiet
3 konzervy Eva tuniaka v olivovom oleji
1 cibuľa
1 červená paprika
2 strúčiky cesnaku
3 konzervy ančovičiek
1 lyžička Podravka ochucovadla Pikant
120 g zelených odkôstkovaných olív
390 g Podravka krájaných paradajok
1/2 lyžičky sušeného oregana
čierne korenie mleté
soľ
parmezán

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby35 min

  • 1 Olej z tuniaka vylejeme do hlbokej panvice a zahrejeme ho. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na kocky a opekáme, dokým nezmäknú.
  • 2 Pridáme pretlačený cesnak, nakrájané ančovičky, Podravka ochucovadlo Pikant a za stáleho miešania naďalej restujeme.
  • 3 Pridáme krájané paradajky Podravka a oregano a poriadne premiešame. Na miernom ohni varíme približne 15 minút, dokým omáčka nezhustne.
  • 4 Dochutíme soľou a korením a vmiešame rozdrobený tuniak a olivy.
  • 5 Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich a pridáme na panvicu k omáčke. Poriadne premiešame a krátko povaríme.

Tip

Namiesto krájaných paradajok môžete použiť aj lúpané paradajky Podravka.

Porcia

Podávame teplé a posypané nastrúhaným parmezánom.

Zdieľať s priateľmi