Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Špagety zo Stredomoria

Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cuketové jednohubky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ružičková polievka
Šošovicová krémová polievka
Biela treska
Strukovinový šalát so zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paella s kuracím mäsom
Kuracie fajitas
Bohatá jesenná polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zeleninové špízy
Zeleninové rizoto so slaninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rizoto na španielsky spôsob
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Paradajkové košíčky so pšenom
Teplý zeleninový šalát
Letné zeleninové ragú
Stredomorská frittata
Stredomorský šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Oranžové rizoto
Tabouleh
Biela ryba s kuskusom
Gyros šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Treska s vajíčkovým šalátom
Jaipur kari
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paradajková polievka
Sójový šalát s tuniakom
Mediteránska rapsódia
Losos s cuketovou krustou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tuniak so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Krevety na zeleninovom lôžku
Paradajková polievka s bazalkou
Treska so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tuniakový šalát
Špargľová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Tekvicová polievka s jablkom
Grilované tofu
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Caponata a lá Podravka
Ražniči z lososa
Viac receptov pre túto náladu

Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným parmezánom a môžete si byť istý, že s týmto jedlom určite zožnete úspech a skvelo predvediete svoje kulinárske schopnosti.

Suroviny

300 g Podravka špagiet
3 konzervy Eva tuniaka v olivovom oleji
1 cibuľa
1 červená paprika
2 strúčiky cesnaku
3 konzervy ančovičiek
1 lyžička Podravka ochucovadla Pikant
120 g zelených odkôstkovaných olív
390 g Podravka krájaných paradajok
1/2 lyžičky sušeného oregana
čierne korenie mleté
soľ
parmezán

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby35 min

  • 1 Olej z tuniaka vylejeme do hlbokej panvice a zahrejeme ho. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na kocky a opekáme, dokým nezmäknú.
  • 2 Pridáme pretlačený cesnak, nakrájané ančovičky, Podravka ochucovadlo Pikant a za stáleho miešania naďalej restujeme.
  • 3 Pridáme krájané paradajky Podravka a oregano a poriadne premiešame. Na miernom ohni varíme približne 15 minút, dokým omáčka nezhustne.
  • 4 Dochutíme soľou a korením a vmiešame rozdrobený tuniak a olivy.
  • 5 Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich a pridáme na panvicu k omáčke. Poriadne premiešame a krátko povaríme.

Tip

Namiesto krájaných paradajok môžete použiť aj lúpané paradajky Podravka.

Porcia

Podávame teplé a posypané nastrúhaným parmezánom.

Zdieľať s priateľmi