Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Biela treska

Pikantné bravčové závitky
Polievka z rukoly a kreviet
Ovocný šalát s kuracinou
Kuracie prsia pečené v rúre
Kuracie fajitas
Ravioly so šalviou
Polievka z fazuľových strukov
Losos s cuketovou krustou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Okúzľujúce letné kurča
Grilovaný hamburger
Tournedos s maslovou zeleninou
Kuracie mäso so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčové kotlety s kuskusom
Pizza v zemiakoch
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pikantná rybacia zmes
Párky v slanine
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniakový šalát
Sladká bravčová panenka
Biela ryba s fazuľou
Hrachová polievka
Mediteránska rapsódia
Kurča na bielom víne
Jemný hubový guláš
Špagety zo Stredomoria
Lasagne z panvice
Polievka z bôbu
Lahodné pečené zemiaky
Pohánka s klobásou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčová panenka so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajková polievka
Cestovinový šalát so surimi
Teľacie kotlety so zeleninou
Guláš z cíceru a mangoldu
Hubový guľáš
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Ražniči z lososa
Polievka s mäsovými guličkami
Zapečené špagety s tuniakom
Letné zeleninové ragú
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Pečená jahňacina s mandľami
Špagety s jesennou omáčkou
Caponata a lá Podravka
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Rolky z roštenky so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Vyprážaný syr
Zeleninové špízy
Grilované rebierka
Mrkvová polievka
Cuketové jednohubky
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Rizoto na španielsky spôsob
Šošovicová polievka so špenátom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie tyčinky v kečupe
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi