Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou

Šošovicová polievka so špenátom
Cestovinový šalát so surimi
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninové špízy
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Ovocný šalát s kuracinou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tournedos s maslovou zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Sladká bravčová panenka
Bravčová panenka so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špagety zo Stredomoria
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Tekvicová polievka s jablkom
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčové kotlety s kuskusom
Párky v slanine
Teľacie kotlety so zeleninou
Guláš z cíceru a mangoldu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka s mäsovými guličkami
Letné zeleninové ragú
Paradajková polievka
Mediteránska rapsódia
Pečená jahňacina s mandľami
Nové zemiaky s Ajvarom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Rolky z roštenky so zeleninou
Polievka z bôbu
Losos s cuketovou krustou
Hubový guľáš
Polievka z rukoly a kreviet
Polievka z fazuľových strukov
Cuketové jednohubky
Rizoto na španielsky spôsob
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Treska s vajíčkovým šalátom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pizza v zemiakoch
Biela ryba s fazuľou
Hrachová polievka
Kuracie prsia pečené v rúre
Kuracie mäso so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilované rebierka
Caponata a lá Podravka
Mrkvová polievka
Grilovaný hamburger
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie fajitas
Jemný hubový guláš
Pikantná rybacia zmes
Špagety s jesennou omáčkou
Kuracie tyčinky v kečupe
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ravioly so šalviou
Kurča na bielom víne
Ražniči z lososa
Tuniakový šalát
Biela treska
Lahodné pečené zemiaky
Pohánka s klobásou
Zapečené špagety s tuniakom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie mäso na thajský spôsob
Vyprážaný syr
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Lasagne z panvice
Pikantné bravčové závitky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky pokryté syrom cottage cheese a smotanou, zapečené v rúre, naplnia vašu kuchyňu nezameniteľnou vôňou a potešia vaše chuťové poháriky perfektnou kombináciou chrumkavého a krémového.

Suroviny

800 g ošúpaných zemiakov
200 g očistenej cibule
1 Podravka na pečené zemiaky (30 g)
2 polievkové lyžice oleja
150-200 g syru cottage cheese
200 ml smotany na šľahanie (alebo smotany zmiešanej pol na pol s mliekom)

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby50 min

  • 1 Zemiaky a cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
  • 2 Posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zamiešame.
  • 3 Zemiaky a cibuľu vložíme do zapekacej misy potretej olejom a vystlatej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút.
  • 4 Cottage cheese zmiešame so smotanou a osolíme podľa chuti.
  • 5 Po 25 minútach vyberieme zemiaky z rúry a lyžicou na ne natrieme zmes z cottage cheesu a smotany. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 15 minút.
  • 6 Podávame teplé s miešaným šalátom s dressingom z tekvicového oleja a citrónovej šťavy.

Malé tajomstvá

Zemiaky zapečené so syrom cottage cheese chutia oveľa lepšie, keď ich podávame 10 minút po dopečení, aby mali všetky chute čas sa premiešať. Pokiaľ pre vás varené jedlo bez kúska mäsa nie je kompletné, môžete na zemiaky pred natretím zmesi z cottage cheesu poukladať 50-100 gramov opečenej pancetty, slaniny, choriza, salámy alebo šunky, čím uspokojíte chuťové poháriky všetkých mäsožravcov.

Zdieľať s priateľmi