Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Polievka s mäsovými guličkami

Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracie fajitas
Polievka z rukoly a kreviet
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Lasagne z panvice
Cestoviny na stredomorský spôsob
Jemný hubový guláš
Caponata a lá Podravka
Nové zemiaky s Ajvarom
Mediteránska rapsódia
Pečená jahňacina s mandľami
Pikantná rybacia zmes
Zapečené špagety s tuniakom
Šošovicová polievka so špenátom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Guláš z cíceru a mangoldu
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Sladká bravčová panenka
Okúzľujúce letné kurča
Polievka z fazuľových strukov
Ovocný šalát s kuracinou
Kurča na bielom víne
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Polievka z bôbu
Pohánka s klobásou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie mäso so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Bravčové kotlety s kuskusom
Mrkvová polievka
Ravioly so šalviou
Morčacina s citrónom a oreganom
Grilovaný hamburger
Hrachová polievka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Biela ryba s fazuľou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Hubový guľáš
Zeleninové špízy
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Letné zeleninové ragú
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Biela treska
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tournedos s maslovou zeleninou
Ražniči z lososa
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paradajková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Vyprážaný syr
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Cuketové jednohubky
Lahodné pečené zemiaky
Cestovinový šalát so surimi
Teľacie kotlety so zeleninou
Špagety s jesennou omáčkou
Kuracie tyčinky v kečupe
Treska s vajíčkovým šalátom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Bravčová panenka so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniakový šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Pikantné bravčové závitky
Kuracie prsia pečené v rúre
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Rizoto na španielsky spôsob
Rolky z roštenky so zeleninou
Párky v slanine
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilované rebierka
Pizza v zemiakoch
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Viac receptov pre túto náladu

Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciou.

Suroviny

80 g jačmeňa
400 g mletého kuracieho mäsa
50 g chleba
1 vaječný žĺtok
soľ
čierne korenie mleté
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
3 lyžice olivového oleja
50 g cibule
2 mrkvy
1 kocka Podravka Natur slepačieho bujónu
400 g kelu
50 g mladého špenátu

Použili sme

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
  • 2 Mletého mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenom a dobre premiešame.
  • 3 Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
  • 4 Keď sa začne polievka variť, pridáme Podravka Natur slepačí bujón.
  • 5 Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
  • 6 Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Zdieľať s priateľmi