Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Mrkvová polievka

Polievka z fazuľových strukov
Špagety zo Stredomoria
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Morčacina s citrónom a oreganom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Caponata a lá Podravka
Grilovaný hamburger
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Párky v slanine
Biela ryba s fazuľou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Biela treska
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Vyprážaný syr
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie fajitas
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Paradajková polievka
Zeleninové špízy
Ovocný šalát s kuracinou
Tuniakový šalát
Cestovinový šalát so surimi
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Ravioly so šalviou
Sladká bravčová panenka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Tekvicová polievka s jablkom
Tournedos s maslovou zeleninou
Šošovicová polievka so špenátom
Rolky z roštenky so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Hubový guľáš
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie mäso na thajský spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Polievka z bôbu
Letné zeleninové ragú
Mediteránska rapsódia
Bravčová panenka so zeleninou
Kuracie mäso so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cuketové jednohubky
Zapečené špagety s tuniakom
Kurča na bielom víne
Kuracie tyčinky v kečupe
Hrachová polievka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Pečená jahňacina s mandľami
Lasagne z panvice
Pikantné bravčové závitky
Okúzľujúce letné kurča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Bravčové kotlety s kuskusom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Jemný hubový guláš
Špagety s jesennou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pikantná rybacia zmes
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ražniči z lososa
Grilované rebierka
Kuracie prsia pečené v rúre
Guláš z cíceru a mangoldu
Pohánka s klobásou
Losos s cuketovou krustou
Polievka s mäsovými guličkami
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Nové zemiaky s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Polievka príjemnej oranžovej farby vás, okrem krásneho vzhľadu, zláka k jej ochutnaniu svojou neodolateľnou vôňou.

Suroviny

3 lyžice olivovéhio oleja
1 1 cibuľa (100 g)
1 červená papríka (200 g)
600 g mrkvy
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
1/2 lyžičky drveného koriandru
1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
200 ml Podravka pasírovaných paradajok
soľ
čierne korenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Nakrájanú cibuľu a papriku krátko opražíme na olivovom oleji.
  • 2 Pridáme mrkvu nakrájanú na plátky, cesnak, zázvor, koriander, zeleninový bujón a zalejeme vodou.
  • 3 Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (asi 20 minút).
  • 4 Polievku odstavíme z ohňa a elektronickým mixérom zmixujeme do homogénnej zmesi.
  • 5 Pridáme pasírované paradajky, vodu podľa potreby a privedieme do varu. Ak je potrebné, pridáme soľ a korenie.

Porcia

Polievku nalejeme do misiek, pridáme lyžicu kyslej smotany, lyžicu tekvicového oleja, trochu pažítky a podávame. Rovnakým spôsobom si môžeme pripraviť aj tekvicovú polievku. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte nasekané chilli.

Zdieľať s priateľmi