Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO

Grilované rebierka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Bravčová panenka so zeleninou
Šošovicová polievka so špenátom
Bravčové kotlety s kuskusom
Cuketové jednohubky
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Lasagne z panvice
Kurča na bielom víne
Grilovaný hamburger
Zeleninové špízy
Párky v slanine
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracie mäso so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Pikantná rybacia zmes
Ovocný šalát s kuracinou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Vyprážaný syr
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie mäso na thajský spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Nové zemiaky s Ajvarom
Ražniči z lososa
Zapečené špagety s tuniakom
Biela treska
Okúzľujúce letné kurča
Pizza v zemiakoch
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Sladká bravčová panenka
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Losos s cuketovou krustou
Cestovinový šalát so surimi
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie tyčinky v kečupe
Tuniakový šalát
Špagety s jesennou omáčkou
Ravioly so šalviou
Kuracie prsia pečené v rúre
Guláš z cíceru a mangoldu
Biela ryba s fazuľou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Mediteránska rapsódia
Hrachová polievka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Polievka s mäsovými guličkami
Paradajková polievka
Hubový guľáš
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Letné zeleninové ragú
Caponata a lá Podravka
Lahodné pečené zemiaky
Mrkvová polievka
Polievka z bôbu
Pečená jahňacina s mandľami
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Tournedos s maslovou zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Pohánka s klobásou
Kuracie fajitas
Jemný hubový guláš
Teľacie kotlety so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Treska je už dlho obľúbeným druhom ryby na štedrovečernom stole. Tieto Vianoce môžete vyskúšať nový spôsob prípravy a uvariť toto výdatné a jedinečne krémové rizoto s bielou treskou.

Suroviny

600 g filiet z tresky
250 g Lagris ryže arborio
1 hľuza florentského feniklu
150 ml smotany
200 ml suchého bieleho vína
50 ml dezertného alebo portského vína
60 ml olivového oleja
soľ
čierne korenie
1 polievková lyžica nasekaného kôpru
1 čajová lyžička horčice
1 čajová lyžička nasekaného rozmarínu
1 polievková lyžica Podravka ochucovadla Stredomorie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Florentský fenikel nakrájame na plátky a posolíme. Na panvicu nalejeme olivový olej a fenikel z oboch strán osmažíme. Preložíme na tanier a odložíme nabok.
  • 2 Na zvyšnom oleji z oboch strán osmažíme tresku, ochutíme 1 lyžicou Podravky Stredomorie a zalejeme bielym vínom. Pridáme ryžu, ktorú sme predtým uvarili „al dente“ (tak, aby ostala trochu tvrdá na skus).
  • 3 Pridáme nasekaný rozmarín, zamiešame a krátko povaríme. Zalejeme dezertným alebo portským vínom a panvicou potrasieme tak, aby sa víno rovnomerne zamiešalo. Primiešame smotanu zmiešanú s horčicou a ochutíme soľou a korením. Na vrch rizota naaranžujeme opražený fenikel a necháme postáť približne 5 minút.
  • 4 Tesne pred servírovaním posypeme nasekaným kôprom.

Malé tajomstvá

Tesne pred dovarením rizota skúste pridať 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy. Ryža arborio je vďaka svojmu vysokému obsahu škrobov vhodným druhom ryže na prípravu rizota. Po pridaní tekutiny a zamiešaní zrnká ryže prasknú a uvoľnia škrob, ktorý rýchlo absorbuje veľké množstvo tekutiny, čím sa vaše rizoto stane práve takým chutným a krémovým, ako má byť.

Zdieľať s priateľmi