Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Šošovicová polievka so špenátom

Pizza v zemiakoch
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Tekvicová polievka s jablkom
Caponata a lá Podravka
Párky v slanine
Polievka z rukoly a kreviet
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Vyprážaný syr
Cestoviny na stredomorský spôsob
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kuracie tyčinky v kečupe
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Tournedos s maslovou zeleninou
Kuracie mäso so zeleninou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ravioly so šalviou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Teľacie kotlety so zeleninou
Pečená jahňacina s mandľami
Mrkvová polievka
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové špízy
Pikantná rybacia zmes
Mediteránska rapsódia
Biela treska
Losos s cuketovou krustou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kurča na bielom víne
Tuniakový šalát
Hrachová polievka
Špagety zo Stredomoria
Rizoto na španielsky spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Lahodné pečené zemiaky
Polievka z fazuľových strukov
Bravčová panenka so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špagety s jesennou omáčkou
Pohánka s klobásou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Bravčové kotlety s kuskusom
Hubový guľáš
Cuketové jednohubky
Rolky z roštenky so zeleninou
Lasagne z panvice
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilované rebierka
Sladká bravčová panenka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilovaný hamburger
Paradajková polievka
Nové zemiaky s Ajvarom
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracie fajitas
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Jemný hubový guláš
Polievka z bôbu
Letné zeleninové ragú
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Biela ryba s fazuľou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Polievka s mäsovými guličkami
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Ražniči z lososa
Ovocný šalát s kuracinou
Guláš z cíceru a mangoldu
Viac receptov pre túto náladu

Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 mrkva
1 malý zeler
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
100-150 g šošovice
1 liter vody
2 kocky Slepačieho bujónu Podravka
250 g mrazeného špenátu
8 plátkov Pancetty
soľ
čierne korenie
4 lyžice sladkej smotany
olivový olej

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 45 min

  • 1 Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
  • 2 V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú zeleninu.
  • 3 Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
  • 4 Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
  • 5 Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.

Porcia

Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty. Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj nasekaný čerstvý špenát.

Zdieľať s priateľmi