Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Šošovicová polievka so špenátom

Pizza v zemiakoch
Cuketové jednohubky
Sladká bravčová panenka
Grilovaný hamburger
Špagety s jesennou omáčkou
Paradajková polievka
Biela ryba s fazuľou
Caponata a lá Podravka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Hrachová polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Okúzľujúce letné kurča
Mrkvová polievka
Losos s cuketovou krustou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kuracie tyčinky v kečupe
Pikantné bravčové závitky
Jemný hubový guláš
Ovocný šalát s kuracinou
Guláš z cíceru a mangoldu
Nové zemiaky s Ajvarom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Bravčová panenka so zeleninou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pikantná rybacia zmes
Grilované rebierka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pohánka s klobásou
Biela treska
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Párky v slanine
Tournedos s maslovou zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Špagety zo Stredomoria
Tuniakový šalát
Pečená jahňacina s mandľami
Lasagne z panvice
Cestovinový šalát so surimi
Ražniči z lososa
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Vyprážaný syr
Kuracie mäso so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Mediteránska rapsódia
Ravioly so šalviou
Kurča na bielom víne
Kuracie mäso na thajský spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie fajitas
Rolky z roštenky so zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Zeleninové špízy
Letné zeleninové ragú
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Hubový guľáš
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Teľacie kotlety so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska s vajíčkovým šalátom
Polievka s mäsovými guličkami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Lahodné pečené zemiaky
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Rizoto na španielsky spôsob
Bravčové kotlety s kuskusom
Polievka z bôbu
Kuracie prsia pečené v rúre
Viac receptov pre túto náladu

Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 mrkva
1 malý zeler
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
100-150 g šošovice
1 liter vody
2 kocky Slepačieho bujónu Podravka
250 g mrazeného špenátu
8 plátkov Pancetty
soľ
čierne korenie
4 lyžice sladkej smotany
olivový olej

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 45 min

  • 1 Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
  • 2 V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú zeleninu.
  • 3 Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
  • 4 Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
  • 5 Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.

Porcia

Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty. Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj nasekaný čerstvý špenát.

Zdieľať s priateľmi