Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Šošovicová polievka so špenátom

Cestoviny farfalle s kozím syrom
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové špízy
Ovocný šalát s kuracinou
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie tyčinky v kečupe
Kurča na bielom víne
Cestovinový šalát so surimi
Cuketové jednohubky
Polievka z bôbu
Párky v slanine
Tournedos s maslovou zeleninou
Paradajková polievka
Biela ryba s fazuľou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Biela treska
Špagety zo Stredomoria
Caponata a lá Podravka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Chutný šalát z opečených zemiakov
Zapečené špagety s tuniakom
Bravčová panenka so zeleninou
Hrachová polievka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Lasagne z panvice
Bravčové kotlety s kuskusom
Pohánka s klobásou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Letné zeleninové ragú
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Rolky z roštenky so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracie fajitas
Losos s cuketovou krustou
Polievka z rukoly a kreviet
Pečená jahňacina s mandľami
Ravioly so šalviou
Sladká bravčová panenka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Polievka s mäsovými guličkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Lahodné pečené zemiaky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Vyprážaný syr
Grilované rebierka
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ražniči z lososa
Tuniakový šalát
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Jemný hubový guláš
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Grilovaný hamburger
Kuracie mäso so zeleninou
Mrkvová polievka
Polievka z fazuľových strukov
Hubový guľáš
Špagety s jesennou omáčkou
Guláš z cíceru a mangoldu
Pikantná rybacia zmes
Pizza v zemiakoch
Mediteránska rapsódia
Rizoto na španielsky spôsob
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie prsia pečené v rúre
Tekvicová polievka s jablkom
Pikantné bravčové závitky
Viac receptov pre túto náladu

Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 mrkva
1 malý zeler
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
100-150 g šošovice
1 liter vody
2 kocky Slepačieho bujónu Podravka
250 g mrazeného špenátu
8 plátkov Pancetty
soľ
čierne korenie
4 lyžice sladkej smotany
olivový olej

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 45 min

  • 1 Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
  • 2 V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú zeleninu.
  • 3 Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
  • 4 Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
  • 5 Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.

Porcia

Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty. Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj nasekaný čerstvý špenát.

Zdieľať s priateľmi