Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Šošovicová polievka so špenátom

Hrachová polievka
Tournedos s maslovou zeleninou
Kurča na bielom víne
Polievka z rukoly a kreviet
Treska s vajíčkovým šalátom
Špagety zo Stredomoria
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie prsia pečené v rúre
Rizoto na španielsky spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracie fajitas
Pikantná rybacia zmes
Mediteránska rapsódia
Tuniakový šalát
Pikantné bravčové závitky
Vyprážaný syr
Polievka z fazuľových strukov
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kuracie tyčinky v kečupe
Párky v slanine
Okúzľujúce letné kurča
Paradajková polievka
Pohánka s klobásou
Grilované rebierka
Cuketové jednohubky
Kuracie mäso so zeleninou
Jemný hubový guláš
Lahodné pečené zemiaky
Polievka s mäsovými guličkami
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Pečená jahňacina s mandľami
Zeleninové špízy
Nové zemiaky s Ajvarom
Biela ryba s fazuľou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Lasagne z panvice
Mrkvová polievka
Letné zeleninové ragú
Polievka z bôbu
Kuracie mäso na thajský spôsob
Biela treska
Guláš z cíceru a mangoldu
Sladká bravčová panenka
Ražniči z lososa
Rolky z roštenky so zeleninou
Špagety s jesennou omáčkou
Ravioly so šalviou
Losos s cuketovou krustou
Zapečené špagety s tuniakom
Teľacie kotlety so zeleninou
Hubový guľáš
Grilovaný hamburger
Ovocný šalát s kuracinou
Tekvicová polievka s jablkom
Morčacina s citrónom a oreganom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Bravčová panenka so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pizza v zemiakoch
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bravčové kotlety s kuskusom
Cestovinový šalát so surimi
Caponata a lá Podravka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 mrkva
1 malý zeler
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
100-150 g šošovice
1 liter vody
2 kocky Slepačieho bujónu Podravka
250 g mrazeného špenátu
8 plátkov Pancetty
soľ
čierne korenie
4 lyžice sladkej smotany
olivový olej

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 45 min

  • 1 Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
  • 2 V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú zeleninu.
  • 3 Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
  • 4 Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
  • 5 Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.

Porcia

Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty. Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj nasekaný čerstvý špenát.

Zdieľať s priateľmi