Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Hrachová polievka

Polievka z rukoly a kreviet
Biela ryba s fazuľou
Bravčová panenka so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Teľacie kotlety so zeleninou
Ravioly so šalviou
Špagety s jesennou omáčkou
Lasagne z panvice
Cestoviny na stredomorský spôsob
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ovocný šalát s kuracinou
Polievka z bôbu
Pohánka s klobásou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rizoto na španielsky spôsob
Biela treska
Šošovicová polievka so špenátom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zeleninové špízy
Bravčové kotlety s kuskusom
Párky v slanine
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Lahodné pečené zemiaky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Pikantné bravčové závitky
Zapečené špagety s tuniakom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pikantná rybacia zmes
Guláš z cíceru a mangoldu
Polievka z fazuľových strukov
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pizza v zemiakoch
Grilovaný hamburger
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Grilované rebierka
Mrkvová polievka
Sladká bravčová panenka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Ražniči z lososa
Špagety zo Stredomoria
Losos s cuketovou krustou
Rolky z roštenky so zeleninou
Tournedos s maslovou zeleninou
Caponata a lá Podravka
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie prsia pečené v rúre
Tuniakový šalát
Kuracie mäso so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Tekvicová polievka s jablkom
Polievka s mäsovými guličkami
Pečená jahňacina s mandľami
Hubový guľáš
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cestovinový šalát so surimi
Kuracie tyčinky v kečupe
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Nové zemiaky s Ajvarom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracie fajitas
Cuketové jednohubky
Vyprážaný syr
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Paradajková polievka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Viac receptov pre túto náladu

Je veľa spôsobov, ako pripraviť hrachovú polievku. My odporúčame hrachovú polievku pre mäsožravcov. Párok alebo klobáska jej dodá tú správnu vôňu a chuť.

Suroviny

1 hrnček Lagris hrachu
2 mrkvy
2 zemiaky
2 párky
1 lyžica Podravky ochucovadla
majorán

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Hrach preberieme, umyjeme a dáme variť (množstvo vody dáme podľa toho, akú hustú chceme polievku mať).
  • 2 Pridáme Podravku ochucovadlo a občas miešame. Keď je hrach skoro rozvarený, pridáme nakrájanú mrkvu a neskôr aj na kocky nakrájané zemiaky a párok alebo klobásu.
  • 3 Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec ochutíme troškou majoránky a jedlo je hotové.

Porcia

Podávame s krutónmi.

Malé tajomstvá

Hrach je v gastronómii pokladaný za zeleninu, no botanicky patrí medzi ovocie.

Zdieľať s priateľmi