Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Vyprážaný syr

Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Biela treska
Paradajková polievka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Caponata a lá Podravka
Biela ryba s fazuľou
Letné zeleninové ragú
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie mäso so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ravioly so šalviou
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčová panenka so zeleninou
Cuketové jednohubky
Zeleninové špízy
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Teľacie kotlety so zeleninou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Cestovinový šalát so surimi
Sladká bravčová panenka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ražniči z lososa
Tuniakový šalát
Tournedos s maslovou zeleninou
Hubový guľáš
Mrkvová polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Polievka s mäsovými guličkami
Guláš z cíceru a mangoldu
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Párky v slanine
Pikantné bravčové závitky
Grilovaný hamburger
Kuracie tyčinky v kečupe
Treska s vajíčkovým šalátom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Losos s cuketovou krustou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Nové zemiaky s Ajvarom
Bravčové kotlety s kuskusom
Kuracie prsia pečené v rúre
Polievka z fazuľových strukov
Lahodné pečené zemiaky
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Špagety s jesennou omáčkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Pohánka s klobásou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šošovicová polievka so špenátom
Tekvicová polievka s jablkom
Špagety zo Stredomoria
Rolky z roštenky so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Pečená jahňacina s mandľami
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilované rebierka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Mediteránska rapsódia
Okúzľujúce letné kurča
Zapečené špagety s tuniakom
Hrachová polievka
Lasagne z panvice
Polievka z bôbu
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie fajitas
Pizza v zemiakoch
Pikantná rybacia zmes
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Takto pripravený "obyčajný" syr sa stane "neobyčajne" chutným. Odporúčame Vám ho vyskúšať. Atraktívnym a chutným prídavkom je biela omáčka z jogurtu a nasekanej bazalky.

Suroviny

400 g čerstvého syra (riccota, cottage cheese, tvaroh)
20 ml extra panenského olivového oleja
100 g strúhanky
1 vajce
60 g múky
150 g Valeriánky poľnej (poľníček)
1/4 lyžičky bieleho mletého korenia
2 lyžičky Podravka ochucovadla
Dresing:
150 ml jogurtu
50 ml extra panenského olivového oleja
2 lyžice nasekanej bazalky
1/2 lyžičky soli
štipka čierneho mletého korenia
1 lyžica citrónovej šťavy

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 4 plátky čerstvého syra pokvapkáme olivovým olejom a necháme ich postáť.
  • 2 Medzitým si pripravíme múku, strúhanku a vajce, do ktorého pridáme Podravka ochucovadlo a biele korenie, na obaľovanie.
  • 3 Syr najprv obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Obalený syr vypražíme v hlbšej panvici, dokým nemá zlatistú farbu. Vyberieme ho na papierový obrúsok, aby sa zbavil nadbytočného tuku.
  • 4 Dresing pripravíme tak, že do jogurtu pridáme olivový olej, bazalku, soľ, korenie, citrónovú šťavu a poriadne premiešame.

Tip

Čerstvý syr je syr s neutrálnou chuťou, ktorý sa hodí k rôznym typom omáčok, od osviežujúcich až po pikanté alebo sladkokyslé.

Porcia

Na tanier dáme vypražený syr, pridáme poľníček, zalejeme pripraveným dresingom a podávame.

Zdieľať s priateľmi