Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO

Tournedos s maslovou zeleninou
Grilovaný hamburger
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka s mäsovými guličkami
Lasagne z panvice
Špagety s jesennou omáčkou
Ražniči z lososa
Kuracie mäso na thajský spôsob
Chutný šalát z opečených zemiakov
Hrachová polievka
Zapečené špagety s tuniakom
Hubový guľáš
Špagety zo Stredomoria
Treska s vajíčkovým šalátom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie fajitas
Cuketové jednohubky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Nové zemiaky s Ajvarom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Párky v slanine
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninové špízy
Bravčové kotlety s kuskusom
Sladká bravčová panenka
Mrkvová polievka
Mediteránska rapsódia
Pikantná rybacia zmes
Pohánka s klobásou
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie prsia pečené v rúre
Biela treska
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Polievka z bôbu
Ravioly so šalviou
Vyprážaný syr
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Cestovinový šalát so surimi
Tuniakový šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ovocný šalát s kuracinou
Pečená jahňacina s mandľami
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Polievka z rukoly a kreviet
Letné zeleninové ragú
Biela ryba s fazuľou
Kuracie tyčinky v kečupe
Rolky z roštenky so zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Lahodné pečené zemiaky
Grilované rebierka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Morčacina s citrónom a oreganom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Polievka z fazuľových strukov
Teľacie kotlety so zeleninou
Paradajková polievka
Pizza v zemiakoch
Caponata a lá Podravka
Bravčová panenka so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Losos s cuketovou krustou
Šošovicová polievka so špenátom
Guláš z cíceru a mangoldu
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie mäso so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Treska je už dlho obľúbeným druhom ryby na štedrovečernom stole. Tieto Vianoce môžete vyskúšať nový spôsob prípravy a uvariť toto výdatné a jedinečne krémové rizoto s bielou treskou.

Suroviny

600 g filiet z tresky
250 g Lagris ryže arborio
1 hľuza florentského feniklu
150 ml smotany
200 ml suchého bieleho vína
50 ml dezertného alebo portského vína
60 ml olivového oleja
soľ
čierne korenie
1 polievková lyžica nasekaného kôpru
1 čajová lyžička horčice
1 čajová lyžička nasekaného rozmarínu
1 polievková lyžica Podravka ochucovadla Stredomorie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Florentský fenikel nakrájame na plátky a posolíme. Na panvicu nalejeme olivový olej a fenikel z oboch strán osmažíme. Preložíme na tanier a odložíme nabok.
  • 2 Na zvyšnom oleji z oboch strán osmažíme tresku, ochutíme 1 lyžicou Podravky Stredomorie a zalejeme bielym vínom. Pridáme ryžu, ktorú sme predtým uvarili „al dente“ (tak, aby ostala trochu tvrdá na skus).
  • 3 Pridáme nasekaný rozmarín, zamiešame a krátko povaríme. Zalejeme dezertným alebo portským vínom a panvicou potrasieme tak, aby sa víno rovnomerne zamiešalo. Primiešame smotanu zmiešanú s horčicou a ochutíme soľou a korením. Na vrch rizota naaranžujeme opražený fenikel a necháme postáť približne 5 minút.
  • 4 Tesne pred servírovaním posypeme nasekaným kôprom.

Malé tajomstvá

Tesne pred dovarením rizota skúste pridať 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy. Ryža arborio je vďaka svojmu vysokému obsahu škrobov vhodným druhom ryže na prípravu rizota. Po pridaní tekutiny a zamiešaní zrnká ryže prasknú a uvoľnia škrob, ktorý rýchlo absorbuje veľké množstvo tekutiny, čím sa vaše rizoto stane práve takým chutným a krémovým, ako má byť.

Zdieľať s priateľmi