Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Špagety s jesennou omáčkou

Kuracie tyčinky v kečupe
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Biela ryba s fazuľou
Grilovaný hamburger
Lahodné pečené zemiaky
Letné zeleninové ragú
Pizza v zemiakoch
Polievka z rukoly a kreviet
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Ravioly so šalviou
Sladká bravčová panenka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Mrkvová polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Nové zemiaky s Ajvarom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Lasagne z panvice
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Rizoto na španielsky spôsob
Hrachová polievka
Pohánka s klobásou
Zapečené špagety s tuniakom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Tournedos s maslovou zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie mäso so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Guláš z cíceru a mangoldu
Ražniči z lososa
Pečená jahňacina s mandľami
Kuracie mäso na thajský spôsob
Pikantné bravčové závitky
Paradajková polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie fajitas
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie prsia pečené v rúre
Tekvicová polievka s jablkom
Biela treska
Bravčové kotlety s kuskusom
Bravčová panenka so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Párky v slanine
Pikantná rybacia zmes
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Teľacie kotlety so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Polievka z fazuľových strukov
Cuketové jednohubky
Vyprážaný syr
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ovocný šalát s kuracinou
Hubový guľáš
Špagety zo Stredomoria
Polievka s mäsovými guličkami
Tuniakový šalát
Grilované rebierka
Zeleninové špízy
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Losos s cuketovou krustou
Polievka z bôbu
Okúzľujúce letné kurča
Morčacina s citrónom a oreganom
Viac receptov pre túto náladu

Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia vás jednoduchou lesnou chuťou.

Suroviny

400 g Podravka špagiet
soľ
Na omáčku:
500 g hríbov (šampiňóny, hliva, shiitake, ...)
3 lyžice oleja
2 strúčiky cesnaku
400 ml smotany
100 ml bieleho vína
1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode a potom ich scedíme.
  • 2 Hríby očistíme a nakrájame na plátky alebo štvrtiny v závisloti od veľkosti. Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a nakrájané hríby.
  • 3 Chvíľku pražíme, potom prilejeme smotanu, víno a primiešame hovädzí bujón.
  • 4 Varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme omáčku a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Tip

Ak chcete, aby omáčka bola viac aromatická, pridajte nejaké sušené hríby, ktoré ste predtým namočili do teplej vody.

Porcia

Špagety prelejeme omáčkou a podávame.

Zdieľať s priateľmi