Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Špagety s jesennou omáčkou

Biela ryba s fazuľou
Ražniči z lososa
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie tyčinky v kečupe
Lasagne z panvice
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pečená jahňacina s mandľami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Polievka z bôbu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Caponata a lá Podravka
Mediteránska rapsódia
Mrkvová polievka
Ovocný šalát s kuracinou
Vyprážaný syr
Nové zemiaky s Ajvarom
Polievka s mäsovými guličkami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilované rebierka
Párky v slanine
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Cuketové jednohubky
Tournedos s maslovou zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Teľacie kotlety so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pizza v zemiakoch
Bravčové kotlety s kuskusom
Pikantná rybacia zmes
Grilovaný hamburger
Bravčová panenka so zeleninou
Pohánka s klobásou
Hubový guľáš
Sladká bravčová panenka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Guláš z cíceru a mangoldu
Kuracie prsia pečené v rúre
Treska s vajíčkovým šalátom
Lahodné pečené zemiaky
Špagety zo Stredomoria
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Okúzľujúce letné kurča
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Hrachová polievka
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie fajitas
Tekvicová polievka s jablkom
Zapečené špagety s tuniakom
Zeleninové špízy
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie mäso so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Letné zeleninové ragú
Morčacina s citrónom a oreganom
Šošovicová polievka so špenátom
Pikantné bravčové závitky
Tuniakový šalát
Biela treska
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestovinový šalát so surimi
Ravioly so šalviou
Polievka z rukoly a kreviet
Viac receptov pre túto náladu

Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia vás jednoduchou lesnou chuťou.

Suroviny

400 g Podravka špagiet
soľ
Na omáčku:
500 g hríbov (šampiňóny, hliva, shiitake, ...)
3 lyžice oleja
2 strúčiky cesnaku
400 ml smotany
100 ml bieleho vína
1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode a potom ich scedíme.
  • 2 Hríby očistíme a nakrájame na plátky alebo štvrtiny v závisloti od veľkosti. Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a nakrájané hríby.
  • 3 Chvíľku pražíme, potom prilejeme smotanu, víno a primiešame hovädzí bujón.
  • 4 Varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme omáčku a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Tip

Ak chcete, aby omáčka bola viac aromatická, pridajte nejaké sušené hríby, ktoré ste predtým namočili do teplej vody.

Porcia

Špagety prelejeme omáčkou a podávame.

Zdieľať s priateľmi